DUYURU: Beşiktaş Belediyesinde çirkin uygulama!.. Anayasal hakların ihlali!..

Hukukçulara soru: Anayasal hakların ihlali değil de ne bu uygulama?
Gazete bayilerden toplatmışsınız veya kamu kuruluşu içinden… Yasal değilse yaptırımınız, bir yazılı dayanak yoksa, soruyoruz; icraatınız Anayasal hakların ihlali mi, değil mi? Değilse; etik mi? Eskiden olduğu gibi, yeni yılda bayilere çıkıyoruz, ne yapacaksınız, yine toplatacak mısınız?
Beşiktaş çalkalanıyor?.. Beşiktaş Gazetesi nasıl toplatılır, kim toplattı, neden toplatıldı diye… Binlerce mesaj geliyor, siz ne yapıyorsunuz?
Bari bu sorulara cevap verin!..

BU İŞ BU KADAR BASİT Mİ?

Beşiktaş Gazetesi’nin belediye içinde yasal olmayan şekilde toplatılmasını 2 gündür sorguluyoruz. Bir çok siyasi, medya organı ve Beşiktaşlı bu olayın çağdışı olduğunu söylerken, Beşiktaş Belediyesi’nden tek ses çıkmadı!.. Adeta kafalarını kuma gömdüler!.. Bu tür haberleri yayınlayan ve sizin görülmesini istemediğiniz için toplattığınız gazete bizim yetiştiğimiz Hürriyet’te olabilir, köşe yazarlığı yaptığımız Milliyet ve Sabah’ta olabilir. İlçenin ilk ve tek en büyük gazetesi Beşiktaş’ta olabilir… İsmi önemli değil, herhangi bir tanınmamış yerel gazete de olabilir. Yerel yönetimler yayın yasağı koyamaz, haber tercihi yapamaz. Belediyecilik hizmetlerinde bulunur. Çöp toplar, kanal temizler!.. Gazetecilik faaliyetlerinin içine girmezler. Eğer bir gazete Başbakanlık ve İç İşleri Bakanlığı ile Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü imtiyazıyla çıkıyorsa basın yayın kanununa göre yayınlanıyorsa ve içinde terör, devleti bölen bir unsur yoksa, dağıtımını kimse engelleyemez. Hukukçu olan bunun anayasal bir suç olduğunu da bilir!.. Sessizlik bunun sonucu mu merak ediyorum. Madem toplattın bizim haberimiz yokken, çık ben toplattım de!.. Biz de gereğini yapalım… Belediyede hava atmakla olmaz bu işler!.. Bu işlere girenler nedense bir cevap bir yazılı belge vermiyor!.. Varsa yoksa şifai!.. Kendi çapında!… Ayrıca; değil Belediye başkanı, Başbakan bile basını susturamaz, susturmaması gerekir. Hele bu ikbal için yapılmışsa etik de değil!.. Kimsenin özel mülkiyetine girmiş değiliz, yatak odasını basmış değiliz, adı üstünde, belediye; Kamu dairesi, yani kamuya açık bir yer. Bırakın Sarı Basın Kartı sahibi gazetecileri, vatandaşların bile rahatlıkla girebileceği, her kata çıkabileceği, hatta belediye başkanına bile gidebileceği bir yer. Ama yasak diyorsanız onu da açık açık deklare edin!.. Tartışalım bu konuyu da!.. Neden çekiniyorsunuz veya korkuyorsunuz?.. Açık olun!.. Seçilmiş insanlar, hizmet etmekle görevlidir. Sorun çıkartmak için görevlendirilmemişlerdir. CHP’li sosyal demokrat ve kapılarını halka sonuna kadar açmak zorunda olan bir belediyede bunlar olabiliyorsa, kimse kimseyi artık kandırmasın. Eğer böyle bir olay yaşanmış ise, hadi gerekçelerinden vazgeçtik, biliyoruz çünkü… Kısa bir açıklama yapılır ve özür dilenir. Sessiz kalınmaz. Bize göndermeyin, yanıtı resmi sitenizden yayınlayın!.. Şeffaf ve saydamsınız ya!.. Bu yazılanlar arşive girdi, Beşiktaş’ta yüz karası oldu buna sebep veren kişi ve kuruluşlar kimse?.
Geçen gün birçok soru sorduk, cevap yok. İlişkiler ağını biz yayınlayacağız merak etmeyin. Eski yeni bizim için farketmez. Biz haberciyiz, sosyal medya uzmanı değil!.. Fotoğraflar, belgeleri görünce iş işten geçebilir.

SORULAR BASİT DE CEVAPLARI ZOR!..

Çok basit; iki sorumuz var bari ona yanıt verin? Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın bundan haberi var mı diye artık sormuyoruz. Belediye bu olayla çalkalanıyor, kimler kimler aradı konuştuk. Beklemiyorduk ama var olduğuna artık eminiz. Halbuki biz başkana hitaben yazdığımız yorumlarda “Yeni yıla kadar süre vermek lazım. Tecrübesiz, Beşiktaş’ı tanımıyor, hataları olabilir ama kendi siyasi tercihi bu” demiştik. Neyse… Gazeteleri yasa dışı bir şekilde toplattıran kişinin haberlerini yaptığımız partiden kovulma Uğur Gedik’in bir süre Beşiktaş İlçe Yönetim’de çalışma arkadaşı, Av. Merve Öztopaloğlu Küçükel olduğunu da tespit ettik. Değilse değilim desin!..
Bir de şu soruları kendine sorsun: “Belediyeye herkes elini kolunu sallayarak giremez dedi mi? Bu gazete bize sallıyor. Burada ne işi var, kaldırın bunları diye konuştu mu? Hangi yetkiyle bunları söyledi? Veya bunları söylemesine neden nedir? Bu girişimleri doğru mu? İl ve ilçede görev yapmış bir CHP’liye yakıştı mı?

SİYASİ BAĞLANTILARINIZ KİM?..

Son kez soruyoruz. Bu konuya açıklık getirin. Yoksa biz elde ettiğimiz bilgileri tüm CHP parti teşkilatı, medya organları ve Beşiktaş kamuoyuyla paylaşacağız? İşleri bu aralar yoğun ama belki Mustafa Sarıgül ile Oğuz Kaan Salıcı’ya da sorabilirler. Biz Ankara’ya sorduk zira!..


CHP GENEL BAŞKANINI KEMAL KLILIÇDAROĞLU’NA KALIN BİR DOSYA GÖNDERDİK!..

Bugün tüm yaşananları, sansürü, basına engeli ve ilişkileri içeren kalın bir dosyayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yolladık. Merak etmeyin; dilinize hikaye olmuş geçmiş dönem ve bu dönem olayları anlattık. Yasal olmayan ve yanlış olan neymiş sorduk. Haberlerin hangisinin yanlış olduğunu da… Bundan böyle her ay aralıksız Ankara’da ilgili kuruluşlar ve kişilere gazete ile birlikte haber dosyası gönderme kararı da aldık.
Diğer yandan; malum kişi ve kişilerle ilgili yasal süreç de işliyor. Unuttuk zannedilmesin. Bugün bilgi aldık, yakında ifadesine başvurabilirler.
Ayrıca; Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’ne de yazı yazdık. Kınama istedik.
Tekrar ediyoruz; bir açıklama yapmazsanız veya özür dilemezseniz basın özgürlüğü adına bu işin peşini bırakmayız bilesiniz!..

NOT: Beşiktaş Belediye Başkanı murat Hazinedar’ın meclis üyesi Merve Öztopaloğlu, görevden alınan ve liste sahtekarlığı yapan Uğur Gedik ile gazetecilere küfür eden Ulus Mahallesi muhtarı eşi Kadriye Gedik ilgili haberler yaptığı için Gazete Beşiktaşı belediyeye sokmak istemedi.