DUYURU: Sarıgül ve Salıcı bu işin neresinde!

Mustafa Sarıgül ve Oğuz Kaan Salıcı bu işin neresinde!..
Beşiktaş İlçe Yönetimi’nde birlikte çalıştığı mesai arkadaşı eski ilçe başkanı Uğur Gedik ile ilgili haberlerden dolayı ve karısı Ulus Mahallesi Muhtarı Kadriye Gedik’in küfürlerini savunuyor olacak ki, bundan dolayı; bizim olmadığımız bir anda Beşiktaş Gazetesi’ni toplattırma cüretini gösteren Beşiktaş Belediyesi Meclis Üyesi Merve Öztopaloğlu Küçükel dün sorduğumuz son derece basit sorulara yanıt vermedi. (Unutmadan Merve Hanım’a kötü bir haber: 20.000 gazete 80 bin okuyucuya ulaşmış. Bugün de internet üzerinden gazeteyi yayınlıyoruz. Bu da 250.000 kişi eder. Gazete bitti, belediyedekileri çöpe atmayın bize gönderin, çok isteyen var!.. Bir kötü haber daha: Bundan böyle Çarşı’nın çocukları bizim gazeteyi dağıtmaya başlıyor!… Bir kötü haber daha: Yeni yılda tüm gazete bayilerindeyiz yine eskiden olduğu gibi… Bu sefer de Doğan Grubu veya Yaysat veya Birleşik Dağıtım adına bayi bayi dolaşıp Beşiktaş Gazetesi toplarsınız artık!.. Tabi parayla…)
Belediye Başkanı Murat Hazinedar da basına uygulanan bu sansür hakkında kısa da olsa net bir açıklama yapmadı. Biz Beşiktaş Medya Grup olarak başkanın hiç değilse bu konuda tutumunun özgür basından yana olacağını umuyorduk, ama yanılmışız demek ki, sessiz kalmak da; kabul anlamına geliyor zira…
Madem sorulara yanıt vermiyorlar, olayı kınamıyorlar. Biz de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu mektup yazdık… Elimizdeki tüm bilgi, belge ve dosyaları gönderdik. İçiniz rahat olsun, tüm gelişmeleri de kaleme aldık. Hangi konuların ve haberlerin yanlış olduğunu sorduk. İlgili kişilerin bu şekilde görev yapmasını sorguladık.
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’ne de bugün itibari ile gazete ve gazetecilere Beşiktaş Belediyesi’nde yapılanları anlatan yazılı bir müracaatta bulunduk. Genel Başkan Turgay Olcayto incelemeye aldı.
Her iki genel başkanın da icraatlarını kamuoyuyla paylaşacağız. Ulusal basında bir çok arkadaşımızla da konuştuk, onlar da bu konuyu merak ediyor, bilginize…
***
Gelelim dün sorduğumuz sorulara… Biz, sorduğumuz soruların yanıtını biliyoruz da söz hakkı verelim istiyoruz. Yoksa, yakında hepsine gireceğiz. Fotoğraflarıyla, ilişkilerle kamuoyuyla paylaşacağız, merak etmeyin… Biz hiç bir işi yarım bırakmayız. Herkes haddini bilecek!..
Madem derin bir sessizliğe gömüldünüz… Size bir gün daha müddet! Konuşun, dertleşin, kararlar alın, iyi düşünün ve yanıt verin!..
***
Bu arada, siz düşüne durun, biz gelelim başka kişilere ve başka sorulara… Bugün de sorularımızı biraz daha açalım ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül ve İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’ya soralım; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun liste sahtekarlığından dolayı Beşiktaş İlçe Başkanlığı’ndan aldığı ve partiden attığı Uğur Gedik neden Belediye Başkanı’na baş danışman yapıldı, maaş veriliyor? Makam ve altına araba çekildi mi? Bu kadar haber bu kadar kavga kıyametin üzerine set mi çektiniz, niye suskunsunuz? Uğur Gedik’in gücü nerden geliyor? Beşiktaş Belediyesi’ndeki bir kaç meclis üyesinden mi? İlden mi, ilçeden mi? Mahallelerden mi? BJK’dan mı? Çok yönlü derin ilişkilerden mi? Bir veya birkaç isimden mi? Veya bildiklerinden mi? Bunları bana bugün konuştuğum Hürriyet Gazetesi’nden bir ağabeyim sordu… Hiç birinden değil, dedim. Kerameti kendinden menkul bazılarının…
***
Biraz araştırdım; Kılıçdaroğlu’nun bunların hiçbirinden haberi yok? Biz de; bu olayları ve belgeleri kendisine yolladık. Yani, birilerinin aylar öncesi yapması gerekeni biz yaptık!..
Seçimin üzerinden 7/8 ay geçti. “Seçim öncesi listelerde tahrifatı kim yaptı? Önce ve sonraki listeler kimin elinde? Gedik, bunları mı kullanıyor?” deniliyor bugün bile… Böyle şey olur mu?
Seçim öncesi Beşiktaş Medya Grup’u arayarak, “Bize oyun oynadılar” diye yakaran iki üye neden sessizliğe gömüldü? Anlatılanlar bizde mevcut. Gedik’le de konuşmuştuk o zamanlar, o da anlattı hikayeyi!.. Şimdi: Niçin, partiden atıldım, ama geri döneceğim diye kesin konuşuyor? Kim böyle konuşturuyor? Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlıktan düşmesini mi bekliyor? Uğur Gedik neden bir basın toplantısı yaparsam, konuşursam, herkes yanar anlamında sözler söylüyor? Veya söylüyor mu? Beşiktaş Belediyesi ve meclisi bunla ve bununla hareket edenlerle mi uğraşacak?
Sorumuz net, gerçekten öğrenmek istiyoruz, kamuoyu adına; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül ve İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilçe başkanlığı ve partiden attığı Uğur Gedik’in Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’a baş danışman yapılmasını nasıl karşılıyor, onaylıyor mu? Onaylıyorsa yazılı bir açıklama yaparlar mı? Onaylamıyorsa görevden alınmaları için ne yapacaklar? Cevap alana kadar soracağız, bilmenizde yarar var.
Öte yandan; Oğuz Kaan Salıcı samimi bir itirafta da bulunur mu? Yer-mekan önemli değil. Söylediği an ve kişiler de… Sadece bugüne kadar sormadığım özel bir soru: Seçimlerden önce Uğur Gedik’i görevden almayı düşünüyor muydu? Beşiktaş örgütüne yeni bir şekil verileceğini söyledi mi? Bu konuları konuştuğumuz Salıcı seçimden sonra neden sadece dinlemekle yetindi, neden bir şey yapmadı? Veya yapamadı?.. Seçimden sonra tüm bu gelişmeleri bir araya gelerek daha önce radyo programlarımızdaki gibi uzun uzadıya konuştuk, ne yaptı?.. Hiç!.. Umarım artık bir adım atar. Zira genel seçimlere şunun şurasında ne kaldı?!..
***
SON SÖZ: Bu haberleri yazan ve bu soruları soran Beşiktaş Gazetesi’ne teşekkür edin. Doğru haber ve bilgi almak herkesin hakkıdır. Bu nedenle birilerinin canı yanabilir, partiden atılmış eski bir ilçe başkanını kollayıp korumak uğruna CHP gibi bir partiye yakışmayacak hareketler yapan haberlerin okunmasını engelleme adına Beşiktaş Gazetesi’ni toplatma gücünü kendinde görenler hakkında bir kınama çıkartın!.. Veya bir ses verin!..
Vermez iseniz, hepiniz bu suça iştirak etmiş olursunuz.
Ve biz bu işin peşini bırakmayız!..
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

2 comments
  1. Bunlar nasıl işler tamamen içice ilişkiler CHP bitmiş

  2. Gazete toplamak neyin nesi yangından mal mı kaçırıyorsunuz tespit ettirin.Bunu yapan hukukçu mu gerçekten

Comments are closed.