Ya Siyaset!.. Ya Ticaret!..

Yaklaşık 30 yıl… Günaydın ardından Milliyet… Gecemiz gündüzümüz yok!.. İzin bile hak getire… Ne hırsızlarla, ne dolandırılarla uğraştık. Asayiş Şubesi gibi çalıştık adeta!.. Haberler, haberler… Tehditler, teklifler… Allah’a şükür basın dışında bir işe bulaşmadık. Ne müteahhitlik yaptık, ne gecekondu!.. Ne otopark çevirdik, işlettik ne büfe yeri ve benzeri… Sadece tüm ulusal medyanın yaptığı çerçevede basın yayın ilişkileri sürdürdük özel ve kamu sektöründe… İnternet üzerinde de çalıştığımız yerlerin ve referanslarımızın adı yazılı…
Son zamanlarda üzerimize bazı oyunlar oynandığı veya denendiğini biliyoruz. Sebepleri de bizce malumdur, kimse yanlış yollara sapmasın!..
Durum ciddi bir hal alabilir!..
Zira, biz bir medya grup olmamızın dışında aynı zamanda diğer bir şirketimiz ile de tüm ulusal basına haber servisi yapan bir haber ajansıyız. Ayrıca, basın danışmanlığı, halkla ilişkiler konusunda ilklerdeniz. Özetle sadece Beşiktaş özelinde bir medya kuruluşu değiliz. Tam 130 adet dev firma, dev kuruluş bizim stratejik ortağımız olmuş!..
EKONOMİK BİLGİLER
Gazete Beşiktaş’a gelince, Beşiktaş’ın ilk üç markasından biri… 250.000 takipçisi olan sadece Beşiktaş’a değil, dünyanın her yerine yayın yapan bir yayın organı. Herkesin çalışmak isteyeceği… İlk ve Tek… Rakipsiz 1 Numara…
Bugün bırakın diğer işlerimizi, know how (marka) değeri milyon dolarla ölçülüyor sadece bu gazetenin… Madem rakamlara meraklı bazıları, size sadece Gazete Beşiktaş için basit bir hesap vereyim ki anlaması kolay olsun… Ayda 2 kez yayınlanıyoruz. 1 sayı, 20.000 adet. Satış fiyatı: 2 TL… Ayda, 80.000 TL eder. Çarpın bunu 12 ayla: 960.000 TL sadece satış bedeli. Diğer masraflar hariç… (Sayı başına 40.000 olursa tirajı yine 2 ile çarpın gerçek rakamı bulursunuz.)
Devam edelim: 15 yıldır çıktığımıza göre, 15 ile çarpın şimdi 960.000 TL’yi: 14.400.000 TL. İşte size kaba taslak bir marka değerlendirmesi!..
Evet!.. Medya işi öyle çocuk oyuncağı değil, bu sadece işin rakamsal kısmı… Elimizde telif hakları bulunan ve faaliyette olan Beşiktaş Gazetesi, Radyo Beşiktaş ve besiktas.com.tr adı hariç hesaplamalarımıza!..
İşte bu nedenlerden dolayı her şirket gibi biz de kurumu zora sokacak ve yıpratacak açıklamaları ciddiye alırız. Dedikodu, iftira insanın başına iş açar. Adınızla yapılan bir açıklama da ise, anında yasal yollara başvururuz. Tazminat davası açarız. Özetle titizlik gerektiren bir konudur!.. Gerekirse detaylara da gireriz.
BİZ DE YALAN HABER OLMAZ
Gelelim; Ulus Muhtarı ile ilgili konuya; biz bırakın bir muhtarla uğraşmayı, bugüne kadar tüm muhtarlarımıza destek veren bir yayın organıyız. Halen de bir tek kötü haber çıkmamıştır Gazete Beşiktaş’ta… Ama Kadriye Gedik ile ilgili mevzu başka… Destekçiler de var tabii birkaç tane…
KÜFÜR SAVUNULMAZ
Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığı tarafından verilen sarı basın kartı taşıyan medya mensubuna küfür, hakaret, gazeteciye görevini yaptırmama gibi unsurlar var olayda. Bir çok kez yazdık yine tekrar edeyim. Biz olaydan sonra yine de bir kadın ve bir anne olduğundan, kocasına aktardık konuyu… Ve bir özür bekledik, dava da açmayı sonraya bıraktık. Ancak baktık ki tavırlar devam ediyor. Basına sansürü organize eden ismi bizde bellidir, daha önce de benzer vukuatları vardı, affettik. (Sözlü duyuruyormuş, herkesin imzaladığı net ve duyduğumuz gerçek bir gerekçe ile yazılı verirse paylaşırız. Bizim de paylaşacağımız çok şey var zira, inceliyoruz. Öyle ucuz kahramanlık yok!.. Bu işin sonuna kadar takipçisiyiz!..) Yeni bir organizasyon düzenlenmiş bu kişi ve bir çok muhtarımızı küfür olayının geçtiği Ulus Mahallesi’nde toplamış… Çıkarlarken de bir toplu fotoğraf çekip, altına sözde “Biz bir aileyiz” yazılmış. Bayram değil seyran değil eniştem beni niye öptü!.. Sorduk, yanıt yok!.. Tekrar soruyoruz: Amaç nedir? Moda tabirle; algı operasyonu mu? Cin olmadan adam mı çarpıyor bazıları?!..
15 YILDIR MUHTARLARIN SESİYİZ HERKESİ İŞİN İÇİNE ÇEKMEYİN!..
Fotoğraftakilere gerçekler açıklandı mı? Sorduklarımız, amaç küfürü savunmak değil, bize öyle denmedi diyor!.. Olabilir ama bu küfürden sonra ilk kez Ulus Muhtarlığı’nda çekilen bir fotograf ve amacı bazı kişilerce belli olan paylaşım gibi geldi bize… Ve mesaj veriliyor demek ki dedik, savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Küfür, beleş gezi, CHP tarafından tasdik edilen sahtekarlık, ilçe başkanlığından atılma, partiden kovulma, işadamından para isteme polis tapelerini de bu vesile ile onaylatmış olacağız.
YA SİYASET YA TİCARET
Kadın küfür ediyor, kocasının karışmadığı olay kalmamış, özür dileyeceklerine, bize noterden bir yazı göndermiş avukatı ile Uğur ve Kadriye Gedik… Telefonda küfür öncesi, haberler doğru değil mi diye sorunca “Gittimse gittim, yaptıysak yaptık. Size hesap mı vereceğim” demişti. Şimdi hesap veriyor hem de yazılı… Yasalar önünde de verecek!.. Diyor ki açıklamada, daha doğrusu ne diyor anlamadı bizim hukukçularımız. Açıklama böyle olmaz. Küfür, var mı yok mu? Kocanız sahtekarlık yaptı mı, yapmadı mı? İş adamından rüşvet aldı mı? Almadı mı? Partiden atıldı mı? Hiç biri yok. Ortada sıçan!.. İşte size ikinci bir cevap hakkı: Net cevap verin yayınlayalım. Böylece millet görsün gerçekleri!.. Ve toplu fotoğraf çekilen arkadaşlarınız!.. Dava bitsin!.. Çerçeve yaptıracağız bu fotoyu ibreti alem için!.. Ve tam sayfa birinci sayfadan vereceğiz!..
Duyuyorum ki çark edilmiş!.. Sakın küfür yok deme!.. Gazete ve radyodaki tüm konuşmalar adı üstünde, şahitli, delilli ve ispatlıdır, kamuoyunun bilgisine… Ayrıca daha bu işin il ve ilçedeki en büyük mülki amirleri var, siyasileri var! Bazı kendini bilmezlerin sansür ve tüm engellemelerine rağmen Beşiktaş Gazetesi var!.. Bu konuya gelecek sayılarımızda gireceğim. İsim isim… Mahalle mahalle… Bilgi topluyorum, gerçekleri su yüzüne çıkaracağım.
Her zaman ne diyoruz “Ya siyaset yapın, ya ticaret!..” Siyaset para kazanma alanı değildir!.. Para kazanmak isteyen bileğinin hakkıyla kendini kabul ettirir, çalışır, çaba gösterir, iş verir, üretir, katma değer yaratır, vergisini öder!.. Zor mu?.. Zor diyorsanız siyasete!!!
BELEDİYE BAŞKANLARI LİDERDİR
Yerel yönetimler de benim ilgi alanımda uzun süredir. Yıllardır bu konu üzerinde kafa patlattım. Yerel yöneticiler demokrasilerin mihenk taşıdır. Toplumun çimentosudur şeklinde yorumladım. Her yerel yöneticinin veya belediye başkanının bir siyasi görüşü vardır mutlaka, ancak belediye başkanı seçilince bunu geride bırakır. Herkese eşit davranır. Rozet rafa kalkar yani diğer seçimlere kadar. Belediye başkanının başarılı olabilmesi için yanında işi bilen ve tecrübeli bir ekibi olması lazım. O ili, ilçeyi veya beldeyi çok iyi tanıyan, kerameti kendinden menkul kişiler olmamalı. İnsanları iyi tanımalı… Belediyede görevler işin ehli kişilerce yönetilmeli, emeğe saygı, markalara değer verilmeli. Güç birliği yapılmalı, vatandaşın huzuru için çalışılmalı. İkbal ikinci plana itilmeli, vatandaş tarafından verilen görevin hakkı yerine getirilmeli. Sonuç olarak da makamın hakkı verilmeli!..
Peki Beşiktaş’ta durum nedir? Diğer sayıda, yerim kalmadı!!!