DUYURU: Gazete Beşiktaş (Kasım)

Gazete Beşiktaş’ın Kasım sayısı yine bomba gibi gündem oluştaracak haberlerle çıktı!..
Tüm haberleri internet üzerinden okuyabilirsiniz. Ayrıca; sayfaları çevirerek gazete formatında okumak istiyorsanız pdfler için lütfen, TIKLAYINIZ

Emniyette huzur toplantısı
‘Güvendesiniz’
Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün düzenlediği “Huzur Toplantısı”, Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleşti. Toplantıya Beşiktaş Kaymakamı Abdullah Kalkan, Beşiktaş Emniyet Müdürü Timuçin Başar ve Beşiktaş Belediye Başkanı katıldı.
Konuşmalar sonrasında soru – cevap bölümüne geçildi. “Huzur Toplantısı”nda Beşiktaş’ın mahallelerindeki sorunlar masaya yatırıldı. Beşiktaş Kaymakamı Abdullah Kalkan ve Beşiktaş Emniyet Müdürü Timuçin Başar, semt halkının Alo 155′i istenildiği anda arayabileceğini, bu konuda vatandaşların çekince yaşamamaları gerektiğine işaret etti. Beşiktaş Kaymakamı Abdullah Kalkan, her bir vatandaşın sorunları aktarmasıyla bilgi havuzu oluşarak bir çok konunun da çözülmesine katkı sağlayabileceklerini hatırlatarak, emniyet güçleri ile iletişim halinde olmanın önemine değindi.

Çelik kasa hırsızı yakalandı
İstanbul’da girdiği evlerdeki çelik kasaları tek başına kucaklayıp götüren hırsız yakalandı. Zanlı ilk olayı, geçtiğimiz Mayıs ayında gerçekleştirdi. İddialara göre; Beşiktaş’ta 72 yaşındaki Zehra U.’nun evine giren hırsız, içinde 500 bin lira değerinde ziynet eşyası bulunan 120 kg. ağırlığındaki çelik kasayı tek başına kucaklayarak 1. kattaki daireden çıkardı ve kullandığı araca yükleyerek olay yerinden kaçtı. Polis, evden bir miktar da para çalan hırsızın peşine düştü. Kamera kayıtları incelendi, zanlının açık kimliği belirlendi. Zanlının, genellikle tek başına oturan yaşlı kadınları hedef seçtiği, onları takip ettiği ve evlerinden çıktıkları zaman harekete geçtiği belirlendi. Adliyeye sevk edilen Okan Y. tutuklandı.

Garipoğlu’nun DNA’sı tuttu
Etiler’de bir çöp konteynerinde cesedi bulunan Münevver Karabulut cinayeti zanlısı Cem Garipoğlu’nun intiharı DNA örneklerinin karşılaştırılması sonucu kesinliğe kavuştu açıklaması geldi. Buna göre edinilen bilgiler şöyle: Silivri Cezaevi’nde intihar eden Cem Garipoğlu’nun DNA’sı ile anne ve babasından alınan doku örneklerinin uyumlu olduğu tespit edildi. Münevver Karabulut’u öldürmekten 24 yıl hapis cezasına çarptırılan ve intihar eden Cem Garipoğlu’nun anne ve babası, Adli Tıp Kurumu’na gelerek doku örneği verdi. Buna göre Cem Garipoğlu’nun annesi Tülay Makbule Garipoğlu ve babası Mehmet Nida Garipoğlu’ndan DNA analizi için kan ve tükürük örneği alınmıştı.

Trafikte denetim sıklaştı
İstanbul’da son zamanlarda yapılan trafik denetimlerinde sürücülere ceza yağdı. Emniyet şeridi ihlali, kırmızı ışık, aşırı hız, alkollü araç kullanmak gibi suçlardan 36 bin 20 ceza kesildi. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından Ekim ayı içinde yapılan denetimlerde en fazla ceza emniyet şeridine giren sürücülere kesildi. Emniyet şeritlerini gereksiz yere kullanan 5 bin 83 sürücüye ceza kesti. Aşırı hız yapan 2 bin 905 sürücü, seyir halinde cep telefonuyla konuşan 2 bin 905 sürücü, emniyet kemeri takmayan 1314 sürücü, kırmızı ışıkta durmayan 3 bin 846 sürücü trafik polisleri tarafından yakalandı. Korsan taşımacılık, aşırı yolcu almak gibi suçlarla birlikte toplam kesilen ceza miktarı 36 bin 20 oldu.

Yerel yöneticilerin mal varlıkları
ve hareketleri incelenecek
Hükümet, milletvekili ve belediye başkanlarının mal varlıklarını derinlemesine takip etmek için kolları sıvadı. Milletvekili ve belediye başkanlarının mal varlıklarının haksız imar kazancıyla elde edilip edilmediğini araştırmak için ‘Etik Araştırma Merkezi’ kurulacak. Öneri, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun AK Parti İç Anadolu Bölgesi milletvekilleri ile yaptığı toplantıda gündeme geldi. Edinilen bilgilere göre, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun toplantıda, “Adam bir yerden imar geçeceğini öğreniyor. Gidip oradan arsa alıyor ve zenginleşiyor. Bu haram kazançtır. Siyasetçinin görevini kötüye kullanmasıdır, ahlaksızlıktır” dediği öğrenildi. Başbakan Davutoğlu’nun milletvekili Hüseyin Filiz’in önerisine destek verdiği, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’e çalışma başlatılması talimatı verdiği de öğrenildi.
Mal varlığı incelemesi; haber, ihbar ve benzeri bildirimlerle başlatılabilecek.

Meclis üyesinin yeğeni öldürüldü
BEŞİKTAŞ Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Tekin Özmen’in yeğeni Ferdi Özmen öldürüldü.
İnternet radyoculuğu yapan Ferdi Özmen (30), Beşiktaş Belediyesi CHP Meclis Üyesi olan amcası Tekin Özmen’le İstanbul Sarıyer’deki bir restoranda yemek yedi. Özmen, amcası Tekin Özmen ile restorandan çıkıp otomobiline bindi. Otomobilin yanına giden bir kişi, Özmen’i silahla tehdit edip araçtan zorla indirdi. Özmen’in otomobilden inmesinin ardından saldırgan peş peşe tetiğe basıp kaçtı. Amcası tarafından hastaneye kaldırılan Özmen kurtarılamadı.

‘Yeni AVM istemiyoruz’
Polis Okulu’nun bulunduğu araziye AVM yapılacağı yıllar öncesinden belliydi. Hatta Gazete Beşiktaş bu haberi manşetten kullanarak “Yeşil Alan Yapın Oyu Kapın” diyerek yerel yöneticilere seslenmişti. Beşiktaş Belediye Başkan adaylarının bazıları da bu haberimizi sosyal medyalarda kullanarak oy istemişti. AVM inşaatı seçimlerden hemen sonra gündeme geldi ve yakında yapımına başlanacak. Gazete Beşiktaş ve Radyo Beşiktaş bu konuya en çok yer ayıran yayın olurken, Etiler’le ilgili dernekler de toplantı üzerine toplantı yapıyor. Vatandaşlar ise bu işe karşı olan siyasilere seslenerek, “Basın toplantısı ve açıklamalar yerine müsbet adım atın. Dava açın, yasallar yollara başvurun bu alana dev bir beton yığını yapılmasını önleyin” dedi. Beşiktaşlılar, “Etiler, Akatlar ve Levent trafiği ile birlikte bu alanda yaşamında çok zorlaşacağına dikkat çekerek inşaatı yapanlar ve yaptıranlar İstanbul ve Beşiktaş tarihinin kara leke olarak geçeceklerdir” şeklinde konuştu.

Barbaros’ta vinç
otomobilin üzerinde!
Beşiktaş Barbaros Bulvarı Boğaziçi Köprüsü istikametinde peyzaj çalışması yapan vinç devrildi. Vincin üzerine devrildiği otomobil büyük hasar görürken yoldan geçen bir aracın da arka camı kırıldı. Otomobili hasar gören sürücü Recep Cengiz, “Sabah trafiği ben yolumda hafif hafif gidiyordum. Üstten geldiği için çok fark edemedim ama bir gürültü geldi. Ben 30 cm ile kurtuldum. Hemen aracımdan dışarı çıktım. Başımıza neyin geldiğini o zaman gördüm. Bu tedbirsizliğin göstergesi. Vinç kelebeklerini açmadan hareket etmiş. Zemin de toprak olunca devrilmiş. Ben araçta tektim. Olayın tek iyi tarafı yaralanan veya ölenin olmaması” dedi.
Kaza nedeniyle Barbaros Bulvarından Boğaziçi Köprüsü istikametine trafik verilmezken, Boğaziçi Köprüsü’nden Beşiktaş katılımında ise trafik yoğunluğu oluştu. Yola devrilen tonlarca ağırlıktaki vinci kaldırma çalışmaları devam ediyor.
Ayrıca devrilen vinci kaldırmak için getirilen 2. vinç de devrildi.

Akmerkez’de
dava üzerine dava
Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı pay sahiplerinden Ömer Dinçkök tarafından, Yönetim Kurulu (YK) Üyeleri Mehmet Ali Berkman, Alize Dinçkök Eyüboğlu ve Raif Ali Dinçkök aleyhine ‘YK üyesi oldukları şirketi hukuka aykırı yöneterek zarara uğrattıkları iddiası’ ile sorumluluk davası açıldığı bildirildi. Dinçkökler daha önce de Akkök Yatırım Sanayi için de davalık olmuştu. Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ’nin, Şirket yönetim kurulu üyeleri aleyhine sorumluluk davası açılması hakkındaki açıklaması Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yayınlandı. Açıklamada, şunlar kaydedildi: “Şirketimiz pay sahiplerinden Ömer Dinçkök tarafından, İstanbul 18. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin 2014/1080E sayılı dosyası ile Yönetim Kurulu Üyelerimiz Mehmet Ali Berkman, Alize Dinçkök Eyüboğlu ve Raif Ali Dinçkök aleyhine YK üyesi oldukları şirketi hukuka aykırı yöneterek şirketi zarara uğrattıkları iddiası ile sorumluluk davası açılmıştır. Duruşma günü verilmemiştir. 9 Ocak 2015 saat 10.00’da duruşmasız ve taraflar hazır olmaksızın inceleme günü belirlenmiştir.”
Öte yandan, daha önce Akmerkez’in tadilatını durduran CHP’li Hüseyin Sağ’ın, Akmerkez’in yeni inşaatının yasalara uygun olmadığını belirterek dava açacağı da öğrenildi.

Dolmabahçe’de zirve vardı
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Akil İnsanlar Heyeti ile yaptığı toplantıda, çözüm sürecinin üç karakteri olduğunu söyledi. Davutoğlu, “Çözüm süreci millidir, yerlidir, özgündür” diye konuştu. Davutoğlu Suruç ile Kobani’nin de ayrılamayacağını ama bunun barışçıl yollardan olması gerektiğini belirtti.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Dolmabahçe’de Akil İnsanlar Heyeti’yle buluştu.
Toplantıda konuşan Davutoğlu, Suruç’u Kobani’den ayırmanın da mümkün olmadığının görüldüğünü belirterek, “Ya bu sınırlar barışçıl yollarla anlamsızlaştırılacak ya da acı çekilecek” diye konuşması dikkat çekti.
Davutoğlu konuşmasında şunları söyledi: “Biz ne kadar ortak vicdanı harekete geçirirsek geçirelim, provokatif bir grup bütün bu çabaları yok sayan bir sonuç doğurabiliyor ve bir şehir yanmaya başlıyor. Bu da küreselleşmenin getirdiği basit görünen ama çok etkili araçlar bizim çabalarımızı dumura uğratacak sonuçlar çıkarabiliyor. Çözüm sürecinin üç karakterine dikkat çekmek isterim; çözüm süreci millidir, yerlidir, özgündür. Bu meseleyi çözüme kavuşturabilmek için her yolu denedik. 5 sene önce imkansız görünen süreçleri bütün siyasi riskleri göze alarak devreye soktuk. Hangi tabuları nasıl yıktığımızı görsünler. Akil İnsanlar Heyeti’nin kompozisyonu dahi çözüm sürecinin yerli ve özgün olduğunu bize ait olduğunun göstergesidir. Çözüm süreci, bir tarafı ikna süreci değildir. Böyle bir ikna borcumuz da yok. Milleti ikna çabamız var.”
Toplantıya, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Yalçın Akdoğan ile İçişleri Bakanı Efkan Ala, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik de katıldı.

CHP, İBB Üyesi Hüseyin Sağ ‘Beşiktaşlı istemezse olmaz’
Radyo Beşiktaş yine gündeme damgasını vurdu. Etiler ve AVM hkkında geniş çaplı bir çalışma yaptı. Öğretim üyeleri, siyasiler ve odalardan temsilciler konuyu masaya yatırdı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Üyesi Hüseyin Sağ Radyo Beşiktaş’a önemli açıklamalar yaptı. İşte bunlardan ana başlıklar…
BEŞİKTAŞTA NEFES ALACAK YER YOK
Bana sorarsanız Beşiktaş’ta nefes alacak yer yok, ben oranın yeşil alan olmasını isterim. Ama bu rant severler asla böyle bir şeye müsaade etmezler ki yaptıkları işlemler sırasıyla bunu açıkça gösteriyor. Biliyorsunuz burası Maliye Bakanlığı’na aitken üzerinde polis koleji varken öncelikle üst kullanımı Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ait bunlara şöyle bir şey öneriyorlar. Burayı bize verin biz size Çatalca’da bir polis okulu lojmanlarıyla beraber olmak üzere yapalım, diyorlar 400 küsür milyon lirada bir rakam biçerek böyle bir protokol yapıyorlar. Protokol yapma yetkisi de Büyükşehir’e aslında buranın tapusu Büyükşehir Belediyesi’ne ait şu anda ancak Kadir Topbaş’a da 590 sayılı meclis kararıyla protokol yapma yetkisi verildi. Büyükşehir Belediye meclisinden bu oy birliği ile geçti. Kötü niyetli bir şey değil ancak Kadir Topbaş’ın bu taşınmaz üzerinde hiç bir yaptırımı yok. Şimdi şöyle bu üst kullanım hakkı Emniyet Genel Müdürlüğü’nden alındıktan sonra tabi bunun şöyle bir pozisyonu var.
BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ ÇOK ŞEY YAPABİLİR
Önce bunları işadamları belirliyor, bu arsaları belirliyorlar, kaliteli yerleri yüzüktaşı yerleri belirliyorlar, ondan sonra diğer ayağı neresi kamu kurumu, kamu kurumundan da ilişkileri kuruyorlar ve bunu hayata geçiriyorlar. Biliyorsunuz burada bir sürü tape yayınlandı. Arap işadamlarının bu işi takip ettikleri ortaya çıkarıldı. Bu tapelerinde doğru olduğu ortaya çıktı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda da 26.12.2012 tarihinde 73 sayılı oluru ile plan onandı. İş burada başlıyor. Buranın mevi planlardaki yani bu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan daha önce Boğaziçi Doğal Tarihi Sit Alanı’nda etkilenme bölümünde 2960 sayılı Boğaziçi Kanunu’na tabi bir yer burası normalde böyle bir yapılaşma olma şansı yok aynı zamanda orta öğretim tesis alanında kalıyor, kısmen park alanında kalıyor, kısmen de yol alanında kalıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yaptığı plandan sonra ticaret artı hizmet taban oturumu 40 kat alanı iki buçuk maksimum harç serbest bakın 2960 sayılı kanuna bağlı yerlerde harç serbest olamaz, başka plan notları var ticaret alanında ofis büro çarşı katlı mağazalar katlı otopark alışveriş merkezi otel motel rezidans sinema tiyatro müzik kütüphane sergi salonu kültür tesisleri lokanta restaurant gazino düğün salonu finans grup aklınıza ne geliyorsa burada yapabilirsiniz yani bir tek sahibinin adını soyadını yazmamışlar, plan notuna… Başka bir şey daha var ticaret hizmet alanında emsal brüt parsel üzerinden alınacaktır, diyor ne demek şimdi burada biliyorsunuz, kamuya terkedilmesi gereken alanlar var. Eğer siz Hüseyin Sağ olarak Beşiktaş Belediyesi’ne gidip müracaat ettiğiniz zaman sizden kesintileri çıkarırlar net arsa üzerinden emsal değerini çarparlar ve binayı verirler halbuki burada diyor ki evet sen terkleri yapacaksın ama ben bu terk alanlarını sana inşaat alanında kullandıracağım, yani bunu da yaptığınız zaman mesela bodrum katlarını iskan edilebilir diyor, bunu biliyorsunuz kotu yüksek noktadan aldığınız zaman aslında o katlar yer üstünde kalıyor. Sadece sözde bodrum katı yani öyle plan notları var ki şaşırırsınız tamamen kim alıyorsa burayı alan kişide belli biliyorsunuz kendi ne istediyse yazdırmış yani bu kadar alay edilmez, insanlarla şu anda insanlar açısından yasal süreç bitti ancak direkt danıştaya dava açabilme şöyle yapabilirler. Mesela yasal süreleri kaçırdılar da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bir itiraz yazarlar, burası ile ilgili STK’lar bunu yapabilir, onlar da yasal süresi geçtiği için reddedebilir eder ama o bir cevap olur ellerinde onunla dava açabilirler artık mahkeme ne karar verirse…
ZORLU VE AKMERKEZİN PEŞİNİ BIRAKMAYALIM
Karamsarlığa kapılmayalım, burada İstanbul 7 İdare Mahkemesi’nde Mimarlar Odası’nın açtığı bir dava var ve dava devam etmekte Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odası Birliği ancak bu davayı da şöyle yapıyorlar; burayı riskli alan ilan ettiler şimdi riskli alan ilan ettikleri zaman halbuki oranın bir riski yok her tarafı bina dolu yani daha işleri kolay kotarabilmek hızlandırabilmek için ve de bir sürü vergi ödemek zorunda kalıyorsunuz, bir inşaata buranın harçları da epey milyon tutar yani bunlardan da muaf hale getirdiler, riskli alan ilan ettiler. Riskli alan ilan edilince, korkarım bu açılan dava da düşebilir soru önergelerine cevap vermiyorlar biz de muzdaribiz. Ben de burada 7 ay önce Zorlu AVM ile ilgili soru önergesi verdim, 2 ay önce Akmerkez’le ilgili gündüz kondu diyorum ben oraya, 5 yıl orayla uğraştım, bekledi suç duyuruları oldu, bazı kazanımlarımız oldu, yıkım oldu şimdi orayla ilgili soru önergesi verdim oraya da cevap gelmedi. 7 aydır tek bir soru önergeme Büyükşehir Belediyesi de Kadir Kopbaş cevap vermiş değil, burada da var yani bu Çatalca’da yapılması gereken polis okulu ile lojmanlarda şu anda yapılmıyor, hayata geçirilmiyor o projede o da niye geçirilmiyor, başka bir muamma bilmiyorum onu da daha ne olduğunu öğrenemedik.

KENTSEL DÖNÜŞÜMLE İLGİLİ SÖYLEŞİ DİĞER SAYIMIZDA

İskelede feci kaza
BEŞİKTAŞ- Kadıköy’den gelen vapurun saat 14:30 sıralarında yanaştığı sırada meydana gelen olayda görgü tanıklarına göre, temizlik işçisi Haydar Kayır, iskele verilmeden vapurdan atladı. Edinilen bilgile göre ayağı boşluğa gelen Haydar Kayır, denize düştü. Vapurun makinesi çalışır durumda olunca girdapla yolcu dibe indi. Deniz polisine ait dalgıçlar, cesede ulaşarak iskeleye çıkardı.

Yaktı ve intihar etti
BEŞİKTAŞ- Yangın çıkardıktan sonra intihar etmek isteyen kişi, müzakereci polisce saatlerce ikna etmeye çalıştı ve başardı. Beşiktaş’ta engelli ve psikolojik sorun yaşayan İsmail K. metruk bir binada yangın çıkardıktan sonra, yakındaki 2 katlı binada intihar etmek istedi. Aşık Garip Sokağı 3 numarada kapısı zincir ile kapatılmış, metruk binada olay gerçekleşti. Uzun süren uğraşlar sonucu ikna edildi, merkeze götürüldü.

Minibüste yeni dönem
İSTANBUL- Minibüs, taksi ve servis araçlarının internet üzerinden ruhsat alması için bu konudaki teknik altyapının tamamlanması planlanıyor. Bununla birlikte yeni çalışma döneminde 6 bin 363 minibüs, 393 deniz motoru, 572 taksi engelli kullanımına uygun hale getirilecek. Edinilen bilgilere göre önümüzdeki yıllarda minibüslerin yüzde 100’üne yolcuların sahip olacağı İstanbulkart’la binilebilecek.

Kedi yolları geliyor!..
İSTANBUL- Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet (FSM) Köprüleri’nin Büyük Onarım ve Yapısal Takviyesi çalışmaları kapsamında FSM Köprüsü’ndeki “kedi yolları”nın imal edilmesi için 15 Aralık’a kadar sürecek. Edinilen bilgiye göre Asya-Avrupa yönü sağ şeritteki çalışmalar başladı. Karayolları Genel Müdürlüğü I. Bölge Müdürlüğü tarafından kontrol edilen çalışma “Onarım-Yapısal Takviye” diye adlandırılıyor.

ULUSAL: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan:
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kobani’den gelen sivillerle içeride kimsenin kalmadığına dikkat çekti. Erdoğan, “Kobani’den 200 bin kişi Türkiye’ye geldi. İçeride sivil kalmadı. 2 bin PYD’li kaldı. Şu anda içeride IŞİD’le savaşıyorlar. Onlar da terörist, onlar da terörist. Ülkemdeki bölücü terör örgütü PKK ile aynı. Hiçbir farkları yok. PKK’nın Suriyeli liderlerinden bir tanesi de şu anda PYD’nin içinde savaşmaktadır” diye konuştu.

SİYASET: Başbakan Ahmet Davutoğlu:
“Çözüm süreci 1. Dünya Savaşı’ndan sonra parçalanan Orta Doğu’daki tek güzel hadisedir. Kesinlikle Irak ve Suriye’de olduğu gibi ülkemizi mezheplere bölmeye çalışanlara izin vermeyeceğiz. Türkiye özgürlükleri korumaya kararlıdır. Kılıçdaroğlu molotof kokteyline karşı olduğunu söyledi. Bunu neden Kobani olaylarında söylemedi? Hazırladığımız düzenleme güvenlik paketi değil, özgürlüklerin korunması ve iç güvenlik reformudur” dedi.

GÜNDEM: Yargı paketi alt komisyondan geçti:
Soruşturma usullerinde değişiklikler, hakim ve savcı maaşlarında artış gibi düzenlemeler öngören kanun teklifi TBMM Adalet Alt Komisyonu’ndan bazı değişikliklerle geçti. Yargı paketinden devletin güvenliği ve anayasal düzene karşı suçlarda gizli soruşturmacı görevlendirilmesi ile kamu görevlisinin nüfuzunu kullanarak tehdit suçu işlemesi halinde ceza artırımı öngören maddeler geri çekildi.

GÜNDEM: Güvenlik paketinde mesajlara izin isteği:
Elektronik Ticaretin Düzenlenmesine İlişkin Kanun Tasarısı, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Artık kullanıcılara reklam içerikli izinsiz mesaj ve e-posta atılamayacak. Tüketicinin “elektronik alanda güvenliğini” sağlayan tasarıya göre; internet ve cep telefonu üzerinden ticari elektronik iletiler, artık tüketicinin onayı alınmadan gönderilemeyecek.

GÜNDEM: Yaka kamerası uygulaması başladı:
Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı’nın, ‘Trafik Hizmetlerinde Şeffaflık ve Güven Projesi’ kapsamında, Türkiye’nin doğusunda trafik ekiplerine yaka kamerası dağıtıldı. Kameralar, denetimdeki personelce sürücü, yaya veya yolcularla iletişime geçilmeden önce aktif hale getirilerek, denetim bitene kadar sesli ve görüntülü kayıt yapıyor. Yaka kameralarıyla delillendirilip, ceza uygulanabilecek.

GÜNDEM: Kamu kurumlarında kadro düzenlemesi:
Bakanlar Kurulu, bazı kamu kurum ve kuruluşlarda kadro düzenlemesi yapılması kararlaştırıldı. Karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, Ekonomi, İçişleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü gibi bazı dolu kadroların dereceleriyle boş kadroların sınıf, unvan, dereceleri değiştirildi.

Gedikler hakkında
suç duyurusu
Ulus Mahallesi Muhtarı Kadriye Gedik ve Beşiktaş Belediyesi’nin CHP’den atılma kocası danışman Uğur Gedik ile bundan böyle yasalar önünde hesaplaşacağız. Olayı yargıya taşıdık. Yapılan haberleri yalanlamaya çalışan Gedik’lerle ilgili tüm dosyaları savcıya teslim ettik. Kadriye Gedik’in görevini yapmaya çalışan sarı basın kartlı gazetecilere küfür ve hakaret olayının dışında, Uğur Gedik hakkında tüm medya organlarında çıkan CHP Genel Merkezi ve bizzat Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından da kabul edilen seçim öncesi liste tahrifatı, sahtekarlık suçlamaları, ilçe başkanlığından alınması, partiden atılması hatta bağış adı atında bir iş adamından para istemesi ile ilgili konunun polis dinlemesine takılması gibi olaylarını bir kez de yargı önünde anlatacağız.
BELGELER, KALIN BİR DOSYA İLE SAVCILIĞA TESLİM EDİLDİ
Yapılan araştırmalarda ilginç ayrıntılar var. Gazete Beşiktaş muhabirleri şu bilgileri verdi: “Küfür olayı anlık değil, iki kez gerçekleşti. Belli ki şahıs daha önceden kocası ile ilgili çıkan birçok habere karşı dolmuş. Şimdi sadece diğer bir kaç kişiyi de yanına çekmek için, “Ücretsiz Kıbrıs Gezisi” olayı diyor. Arşivlere baktık, gelin hepinize açalım. Beşiktaş Gazetesi’nde böyle bir haber yok!.. Tam tersi ne tüm muhtarlar gitti ne de bazı muhtarlar gitti yazmadık, bilerek… Yani muhtar lafı hiç yok!.. İnternet haber sitemizde de hiç yok, ciddiye bile almamışız. Gazete Beşiktaş dışında sosyal medyada tek bir tweet olarak bulduk. O da bizim haber değil. Kumar oynayıp oynamadıklarına da girmemişiz, bizim dışımızda. Gerçek değil bunlar!.. Ama haberler gerçek!..
Şu kadarını söyleyelim: Biz Kıbrıs’taki Merit Otel’in sahibi Besim Tibuk ve Ceo’sunu tanırız. Hatta bizim gazete köşe yazarlığı yaptı, sürekli konuşuruz. Bedrettin Dalan’ın Özel Kalem Müdürü Reha Arar… Haber değeri görseydik. İstesek öğrenip elimizde sürüyle fotoğraf var, kocaman basardık 1. sayfaya… Bizim görevini zor şartlarda yapmaya çalışan muhtarlarla 15 yıldır işimiz olmadı. Her yayında onlara 1. sayfa ayırdık, bazıları ücretli diye lanse ediyor ama biz ücretsiz gazete verdik… Ama bir kaç tanesi var içlerinde ne acıdır ki, onları da ayırıyoruz. Ayrıca, yazsaydık da, doğru ise haber böyle bir suçlama mı olur basına… Niçin yazdınız diye… Eski dönemde de Amerika, İtalya, Almanya ziyaretlerini de resimleri ile basıp, yazmıştık. Hem de Gazete Beşiktaş’ta… İçlerinde biz hariç, meclis üyeleri, müdürler, hatta basın mensupları bile vardı. Kimse yalanlamadı. Arşivler ortada!.. Kim ne diyebilir ki bize? Hep sessiz kalınır bu durumlarda… Veya doğrusu açıklanır… Küfür müdür, ne olursa olsun bu işin doğrusu?.. Burada amaç başka!.. Malum şahsın veya bir kaç şahsın bir rezil olma hali var, birilerinin kışkırtması da buna eklendi!..”
KONU TAMAMEN ŞAHSİDİR ÇANAK TUTANLAR DA VAR!..
Konu tamemen kişisel ve kocasının tüm ulusal basında çıkan yakışıksız haberlerini gündeme getirmemiz ile ilgili bizce… Ve bu olayın peşini bırakmıyoruz, Uğur Gedik’in para olaylarını, sahtecilik iddialarını, ilçe başkanlığından alınma ve partiden kovulma haberlerini de doğru mu yanlış mı kesinleştirmek için yargı önüne getiriyoruz. Ulusal basında çıkan tüm haber, yorum ve belgeleri adli mercilere teslim ettik. Olayı savcıya anlattık. İfademizi imzaladık. Gereğinin de yapılmasını istedik. Bırakın utanma ve özrü, toplu bir aile fotosu, ardından haberler incelenmeden ve kulaktan dolma, şeklinde açıklama gönderiliyor madem… Bu işin sonuna kadar gideceğiz.
ÇARK ETME, HABERLER DOĞRU, HERŞEY BELGELİ
Hakarete maruz kalan gazeteciler yaptıkları son araştırmadan sonra bazı gerçekleri su yüzüne çıkardı, verilen bilgiler doğrultusunda şu açıklama yapıldı: “Daha düne kadar suskundular… Öğrendik ki çark edilmiş… Arkadaşlarına da küfür etmedim diyormuş… Küfür etseydim terbiyesizlik olurdu şeklinde konuşuyormuş şimdi de… Kocanı aradık, o bile kabul etti. Defalarca yazıyoruz. Ona sor. O da mı çark etti yoksa?.. Allah’tan ispatlı herşey!.. İt kopuk gelse muhtarlıkta aynı küfürleri etse güzel mi olur, hoşuna mı gider?.. Bu nasıl bir kadın, nasıl bir anne, nasıl bir muhtar derken, bunun nesi yanlış!.. Biz ne olursa olsun küfür edeni değil, küfür edileni koruruz, kollarız. Terbiyesizi kınarız. Kimse merak etmesin!.. Sonuna kadar da arkasında dururuz!..”

Foto İstanbul’a ilgi büyüktü
Barbaros Bulvarı’nda farklı bir etkinlik gerçekleşiyor. Kasım ayının ortalarına kadar fotoğrafseverleri ağırlayacak olan etkinlikte dünyaca ünlü sanatçıların fotoğrafları Beşiktaş’ta görücüye çıktı. İlk kez gerçekleştirilen festivalle Beşiktaş, İstanbul ve çevre ilçelerden sanatseverleri ağırladığı gibi festival konuklarıyla da bir ilke imza attı. Bununla birlikte 1. Beşiktaş Uluslararası Fotoğraf Festivali, dünyaca ünlü isimleri bir araya getiriyor. Fotoğraf tutkunları ve sanatçılar, Beşiktaş’ta buluşuyor. Bu isimlerden bir tanesi de William Klein’dı. “Moscow, Rome, Tokyo, New York” başlıklı sergisiyle 18 Kasım’a kadar Foto İstanbul 1. Beşiktaş Uluslararası Fotoğraf Festivali’nde ziyaretçilerini ağırlayacak.

Beyaz bastonla dikkat çektiler!
Görme engellilerin, beyaz bastonları ile trafiğin içinde, trafiğin fotoğraflarını çektiği etkinlikte “beyaz baston” ile İstanbul trafiğinde hareket etmenin zorluklarını, görme engellilerin yaşadıkları sıkıntıları ve güvenli yolların eksikliğini gösterme amacı ile buluşuldu. Etkinlik sırasında görme engeli bulunmayanlar da gözlerini kapatarak görme engellilerin rehberliğinde 4 yaya geçidinden geçti ve engellilerin “Trafik içinde beyaz bastonlarımızla biz de varız” sloganına destek verdi. Beşiktaş sahilinden başlayan yürüyüş, Barbaros Meydanı’na kadar devam etti. Etkinliğe katılan sivil toplum kuruluşları arasında Suat Ayöz Trafik Mağdurları Derneği, Sokak Bizim Derneği, Altı Nokta Körler Derneği, Bisikletliler Derneği, Trafik Kazalarını Önleme Derneği, BELTAŞ Vakfı da yer aldı.

Beşiktaş Eski İlçe Başkanı
Uğur Gedik polis dinlemesine takılmış
Gazeteciliğin bir fikri takip olayı olduğunu hatırlatan okurlarımız Uğur Gedik ve belediye ile ilgili ilişkileri ortaya çıkarmamızı istiyor. Özellikle seçim öncesi meclis üye listesinde tahrifat yaptığı ve bu durumun CHP için kara bir leke olduğunu belirten okuyucularımız, Gedik’in “Ben tek başıma yapmadım” diyerek imalı konuştuğunu vurgulayıp konu hakkında şunları söylüyorlar:
“Gedik, ayrıca başka olaylara da karıştı. “Birçok kişiyi konuşurum, bir basın toplantısı düzenlerim” diye adeta tehdit ediyor. İlçe Başkanı iken de polis dinlemelerine takıldı. Bir iş adamından ruhsat işini halletmesinin karşılığı para istedi. Dava konusu oldu bu durum. Sonra unutuldu.”
Okuyucularımız konuyla ilgili bir de gazete küpürü göndermişler, yayınlamamız üzere.
Ayrıca seçimlerden önceki süreci de şöyle özetliyor okuyucularımız: “Seçimden bir gün önce CHP Genel Merkezi’nce hazırlanan ve genel merkezin imzasıyla seçim kuruluna verilmesi gereken belgeyi değiştirdiler. Yapılan bir toplantıda bir çok meclis üyesinin yeri değiştirildi hatta iki tanesi çıkartılarak yerine başkaları alındı. Ve bu liste Gedik tarafından Seçim Kurulu’na verildi. AKP bu duruma itiraz etti. Hatta listeden çıkartılan CHP’li iki üyenin Ankara’da genel merkeze giderek asıl ve sahte listeleri karşılaştırılmalı olarak gösterdi. Sonra ise nedense sessizliğe gömüldüler!.. Gedik de yeni listeyle başvuru yaptı. CHP neredeyse Beşiktaş’ta seçimlere giremiyordu. Bu olay tüm ulusal basında haber olarak CHP’nin kara bir lekesi şeklinde tarihe geçti. CHP Genel Merkezi Uğur Gedik’i önce ilçe başkanlığından aldı, CHP seçimlere Uğur Gedik’in yardımcısı ve yeni ilçe başkanı İlker Uygun ile seçimlere girdi. Listeden çıkartılan iki üye ve CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı sessizliğe bürünürken Kılıçdaroğlu; olayın peşini bırakmadı ve bizzat takip ederek Gedik’i önce disipline verdi. Sonra CHP’den atılmasını sağladı.”
CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU’NUN DANIŞMANLIKTAN HABERİ VAR MI?!..
Uğur Gedik’in maceralarının bununla da bitmediği söyleyen okuyucularımız konu hakkında daha sonra şu bilgileri verdiler: “Uğur Gedik CHP’den atılmış bir kişidir. Ancak CHP’li belediye başkanı ve CHP’nin oylarıyla seçilmiş kişi veya kişiler tarafından belediyeye danışman yapılmıştır. Kendisine bir makam odası, araç hatta maaş verilmektedir. Ancak son zamanlarda bazı sebeplerden dolayı rahatsızlık artmıştır. Bunlardan Kılıçdaroğlu’nun ve CHP Genel Merkezi’nin haberi var mıdır?”

SİYASET: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu:
Davutoğlu ile Öcalan arasında görüşme yapılıyor diyen Kılıçdaroğlu, “Ne görüşüyorlar kimse bilmiyor. Ne vaatlerde bulunuyorlar kimse bilmiyor” dedi. Çözüm sürecinde parlamentonun sorunu çözmediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Parlamento, sorunu çözmüyor. Askere havale ediyor. Onlar da kendi yöntemleri ile bunu çözmek istiyor. Güvenlik önlemleri ile bu sorunu çözemezsiniz” dedi.

SİYASET: MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli:
Peşmerge ile ilişkin gündeme Bahçeli; “Tehlike kol geziyor, işbirlikçiler her köşede ellerini ovuşturuyor. Bölücü terörün kuyruğuna giren, hain emelleri omuzunda gezdiren sağından soluna kadar geniş bir kuşak Türkiye’nin içini oymakla uğraşıyor. Birisi peşmergeye koridor açıyor ve PKK’yı silahlandırıyor, diğeri YPG’yi övüyor, küresel çevrelere dalkavukluk yapıyor” dedi.

Dönüşüme 128 milyon TL Gecekonduya 646 milyon TL
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, 2015-2019 yılları arasında raylı sistem projelerine 21.5 milyar TL harcanacağını söyledi. Topbaş, 2015-2019 yılları arasında İstanbul’da kentsel dönüşüm projelerine 128 milyon TL ayrıldığını söyledi.
Plana göre İstanbul’da raylı sistem uzunluğu yüzde 140 artacak, minibüs ve dolmuşlara İstanbulkart ile binilecek, taksiler ise merkezi sistemden yönlendirilecek, her yıl ortalama 780 sosyal konut inşa edilecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve belediye meclisinde kabul edilen 2015-2019 Stratejik Planı’nda, İstanbul’da 4 yıl boyunca yapılması planlanan projelerin maliyetleri, tamamlanma süresi ve genel ayrıntılarına ilişkin bilgiler yer aldı. Stratejik Plana göre 2015–2019 yılları arasında raylı sistem projelerine 21,5 milyar TL harcanması hedefleniyor.
Deniz yolunun geliştirilmesi için ise 683 milyon TL harcanması planlanıyor. 2017’ye kadar alınacak 10 yeni gemi ile deniz yolunu kullananların oranı yüzde 5 olacak.
İstanbul’da birçok semtin Riskli Alan ilan edilmesi ile tartışmalara neden oluyor. Bunun yanı sıra edinilen bilgiye göre belediye parselleri üzerindeki gecekonduları düzenli yaşam alanına dönüştürmek için 646.4 milyon lira harcanacak. Belediye parselleri üzerinde bulunan gecekonduların yıkımında her yıl ortalama 90 gecekondu tasfiye edilecek. Bu süreçte tamamlanan sosyal konut sayısının ise her yıl ortalama 780 olması planlanıyor.

“Yaşanabilir bir kent için
topyekün mücadele şart”
T MMOB Genel Başkanı Eyüp Muhcu, Radyo Beşiktaş’ta idi. Canlı yayına katılan Muhcu genel bir çerçeve çizerken, kentleşme ile ilgili çok önemli bilgiler verdi. “AVM’ler kent kapasitesini aşmıştır” diyen Eyüp Muhcu’nun programda söylediklerinden özetler şöyle…
BEŞİKTAŞ’TA TARİH YOK OLUYOR
Öncelikle Beşiktaş’la ilgili bir kentleşme süreci açısından değerlendirme yaptığımızda İstanbul’un tarihsel yerleşim içerisinde olan ilçelerinden bir tanesi kentleşme kapasiteleri yıllar önce dolmuş ve son yıllarda Maslak ve benzeri çevrede yapılan bir takım yapılaşmaların yoğun baskısı ilçe üzerinde etkisini hissettirmektedir. Bu baskı trafik ve ulaşım sorunlarının büyümesi yurttaşların ihtiyacı olan alt yapı, donatı, yeşil alan, dinlenme alanlarının daha da yetersiz hale gelmesi kısmen mekanların Beşiktaşlılara hizmet edememesi gibi seyretmektedir. Vatandaşın ihtiyacı olan yeni bir yapılaşma değildir.
Zira son on yılda çevreye dikilen gökdelenler. yapılan AVM’lerle kent kapasitesi aşmıştır. Bunun da ötesinde İstanbul’un en nezih yerlerinden en güzel ilçelerinden biri olmasına rağmen son dönemlerdeki bu kentleşme anlayışının olumsuz etkilerini yaşamaktadır. O halde yeni bir AVM’ye ihtiyaç var mıdır diye düşündüğümüzde bunun olmadığını hemen açıkça ifade etmemiz gerekir. Bugün Beşiktaş’ın ihtiyacı yeni bir yapılaşma değildir. Yeni bir nüfus hareketinin bölgeye ilçemize davet edilmesi bu sorunları daha da büyük hale getireceklerdir. Dolayısıyla Beşiktaş’ın ihtiyacı nedir diye soruyu değiştirerek sorduğumuzda Beşiktaş’ın şu anda ihtiyacını karşılayamayan bir alt yapı, ulaşım, trafik koşulları, yeşil alan, park rekreasyon alanları, kamusal alanlara ihtiyacı var. Bu nasıl düzenlenebilir, nasıl gündeme getirilebilir.
PLANLAR RANT İÇİN YAPILIYOR
Nasıl plan kararı olarak yürürlüğe sokulabilir. Aslında bizim tartışmamız ve değerlendirmemiz gereken budur. Ancak sizin de belirttiğiniz gibi Etiler Polis Okulu nedeniyle Beşiktaş’ta yeni bir yapılaşma gündeme gelmektedir. Aslında polis okulu uzun geçmişi olan bir süreçle de ilgilidir ve nitekim son dönemlerde bu kamusal varlığın eğitim alanının niteliğine işlevine son verilmesi bunun yerine bu kamusal varlığın satılması yüksek yoğunluklu AVM-rezidans otel iş yeri fonksiyonunda bir yapılaşma sağlanması için yoğun bir çaba sürdürülmektedir.
Bu aslında tekil bir olay da değildir çünkü hükümetin on yılı aşkın bir süredir kenti, kentin değerlerini, kamusal varlıklarını ekonominin finansmanı olarak gören bir anlayış içerisinde kente ilişkin bir takım kararları almakta, kente kentlilere, tabiki onların temsilcisi olan yerel yönetimlere ve belediyelere dayatmaktadır. Etiler’le ilgili Etiler Polis Okulu ile ilgili bugün yapılması gereken buranın kamusal niteliğinin korunmasıydı, kamusal niteliğe bağlı olarak eğitim fonksiyonunu sürdürmesi birinci seçenek olarak gündemi de değerlendirilebilirdi ancak bu yapı ortadan kaldırılacaksa bu kez bölgenin yeşil rekreasyon ve dinlenme alanı olarak kente, Beşiktaşlılara kazandırılması onların himetine sunulması gerekirdi. Bugün bütün olarak hükümetin aldığı kararın mutlaka uygulanabileceği söz konusu değildir. Çünkü söz konusu fonksiyon değişikliği plan kararı ve satışlarla ilgili davalarda söz konusudur. Bu dava süreci şimdi inceleme aşamasındadır. Bunun sonuçlarını beklemek durumundayız. Bundan da öte bu bölgede yaşayan yurttaşlar bu kamusal varlığın olduğu alana son derece önem vermektedir. Bu konuda duyarlılık göstermektedirler. Ve dolayısıyla sanıldığı gibi burada bir oldu bittilerin yaşanması öyle kolay bir iş değildir. Bunun da ötesinde bizler meslek örgütleri sivil demokratik kuruluşlar olarak süreci takip etmekteyiz.
BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ DAVA AÇMALIDIR
Yerel yönetimin bu süreçte projeye onaylanması, ruhsat verilmesi inşaatların başlatılması süreciyle ilgili yapabilecekleri bir takım pratik işler de söz konusudur, öncelikle bu fonksiyon değişikliğinin plan tadilatının durdurulması için Beşiktaş Belediyemiz de bir dava açabilir, satış kararının iptali içinde ayrıca bir dava söz konusu olabilir. Ve bu süreç içerisinde de Etiler Polis Okulu’nun olduğu kamusal alanın gelecekte kente nasıl kazandırılması gerektiğine ilişkin bir ön çalışma yapıldıktan sonra yine katılımcı bir sürece bağlı olarak bir plan hazırlanması ve bu planın ilçe belediyemizden geçildikten sonra Büyükşehir Belediyesi’ne sunularak onaylanmasının talep edilmesi bir girişim olarak önemlidir diye düşünüyorum.
TOPLUMSAL DUYARLILIK ŞART
Bunun ötesinde de toplumsal duyarlılığın katılımcı sürecin organize edilmesi, duyarlı yurttaşlarla birlikte bu hukuksuzluğa yağmaya açık bir tavır alınması söz konusu olabilir.
Proje detaylarıyla ilgili her hangi bir bilgiye sahip değiliz. Zaten plan ve kentle ilgili yatırım kararları tamamen kapalı kapılar arkasında organize edilmektedir. Sadece toplumdan meslek örgütlerinden değil bu konuyla ilgili kamu kuruluşlarından dahi kaçırılarak bir karar süreci işletilmektedir. Söz konusu parselle ilgili sürecin bütün organizasyonu tamamen hukuksuzdur, davalar ile ilgili edindiğimiz deneyimler örnek kararlar nedeniyle yürütmeyi durdurma ve iptal kararlarının çıkması pek tabidir. Bununla birlikte kente dayatılan ve bu günlerde de üzerinde çok tartışılan eğer zamanımız varsa bu konuya da çok kısaca değinmek isterim. Bunlardan bir tanesi Parkorman üzerinde yapılması düşünülen Tabiat Parkı Projesi adı altındaki ormanı tahrip eden bir projedir, diğeri ise çok yine sıcak bir şekilde gündeme gelen Galataport projesiyle ilgili değerlendirmelerimi sizlerle kamuoyumuzla paylaşmak isterim.
SIKINTILAR GENEL; BEŞİKTAŞ’I DA ENGELLER
Aslında Beşiktaş güzide ilçemizi etkileyen bir yapılaşmanın Beşiktaş sınırları içerisinde olması gerekmez. Beşiktaş İlçemizin dışında ama ulaşım kent dokusu ortak donatı ve pek çok alan ilişkisi nedeniyle Beşiktaş’ı olumsuz etkileyen kararlar söz konusu, bunlardan bir tanesi Parkorman’daki 1490 dönüm orman alanı üzerinde yapılması planlanan Tabiat Parkı Projesi’dir. Bu proje Sarıyer Belediyemiz sınırları içerisindedir. Buna karşın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bir plan kararı alınıyor. Ve bu plan kararına bağlı olarak hazırlanmış bir proje onay sürecine açılmaktadır. Projede 108 villa, 15 bin kişilik konferans toplantı çok amaçlı salon, mağaza restaurant iş yerleri ön görülmektedir. Ve dolayısıyla adı ‘Tabiat Parkı’ projesi olmasına rağmen tam tersine tabiatı doğayı İstanbul için Beşiktaş, Sarıyer ve çevredeki yerleşimler için hayati bir önem taşıyan Parkorman’ın betonlaştırılması ve ortadan kaldırılması söz konusudur.
Bunu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, hukuku, orman yasasını ve koruma ile ilgili bütün mevzuatı yok sayarak yerine getirmeye çalışmaktadır. Burada da ciddi ve çok önemli sıkıntılar vardır. Sonuna kadar takipçisiyiz.
EYÜP MUHCU’NUN RADYO BEŞİKTAŞ’TAKİ PROGRAMININ TAM METNİ İÇİN.
www.besiktas.com.tr

ElliDER AVM
için toplandı
ETİLER Polis Meslek Yüksek Okulu arazisiyle ilgili sivil insiyatifin ilk toplantısı geçen haftalarda yapıldı. Konuyla ilgili paydaşları bir araya getirip “ortak aklı” ortaya çıkarmayı hedefleyen toplantıya sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yanı sıra bölgede yaşayan vatandaşlar da katıldı. Toplantıda Etiler Polis Meslek Yüksek Okulu arazisiyle ilgili alınacak kararın, bölge halkının günlük yaşamını doğrudan etkileme potansiyeline sahip olduğunun altı çizildi. Öte yandan böyle bir kararın, mutlak surette bölge halkına danışılarak alınması gerektiği ifade edildi. Toplantıda, bölge halkına danışılmadan alınacak bir kararın “dayatma” niteliği taşıyacağı vurgulandı. ElliDER’in (Etiler Liseliler Derneği) ev sahipliğinde bir araya gelen Akat, Etiler, Ulus, Kültür, Nispetiye, Levent, Levazım, Konaklar ve Arnavutköy sakinleri ve yerel sivil toplum kuruluşu temsilcileri görüşlerini paylaştı.

İstanbul Yaşam Derneği paneli
İSTANBUL Yaşam Derneği, son zamanlarda konuşulan kentsel yaşam ve bu süreçte hazırlanan projeler konusunu gündeme getirdi. Kentsel dönüşüm projelerinin Beşiktaş yaşayanları üzerinde etkisinin ele alındığı toplantıda deprem konusu da masaya yatırıldı. Rantsal çalışmalar olup olmadığı konusunda uzmanlar, Beşiktaşlıların projeler ile ilgili merak ettiği konulardaki sorularını yanıtlamaya çalıştı. Buna göre “Kentsel Dönüşüm ve Deprem” üzerine “Geçmişten Geleceğe İstanbul” sloganıyla panel düzenlendi. İstanbul’a sahip çıkmak istediklerini, çarpık kent dokusuna müdahale etmeyi, yozlaşan kültürel yapısına karşı durulması gerektiğini dile getiren yetkililer panelde sorunları ele aldı. Buna göre 25 Ekim’de Akatlar Kültür Merkezi’nde saat: 13:00-16:00 arasında panel düzenlendi. Beşiktaş’ta şehircilik anlayışı üzerine düzenlenen panele katılan isimler ise şöyle sıralanıyordu: “Prof. Dr. Ahmet Ercan (İTÜ Jeofizik ve Maltepe Üniversitesi İnşaat Müh. Öğretim Üyesi), Eyüp Muhcu (Mimarlar Odası Başkanı, Mücella Yapıcı İstanbul Mimarlar Odası.”

Beşiktaş Platformu Ödülleri
“BEŞİKTAŞ Platformu-Genç Profesyoneller” tarafından Süleyman Seba anısına düzenlenen ödül töreni, Bahçeşehir Üniversitesi Konferans Salonu’nda yapıldı. Törene; siyaset, spor, sanat, sivil toplum kuruluşundan katılım dikkat çekti. Jüri Başkanlığını Yasemin Öney Cankurtaran’ın yaptığı törende aralarında Gürsel Tekin, Sezgin Tanrıkulu, Lütfü Türkkan, Sinan Oğan, Cuma İçten, Faik Tunay, Sena Kaleli, Recep Gürkan, Sırrı Sakık, Ali Kılıç, Fatih Portakal, Candaş Tolga Işık, Adil Gür, Erdem Aslanoğlu, Levent Sadık Ahmet, Çarşı taraftar grubu temsilcileri gibi isimler dikkat çekti. Organizasyonun Genel Kordinatörü Tayfun Canlı ve Jüri Başkanı Yasemin Öney Cankurtaran törendeki isimleri “Değişen siyasi ve toplumsal şartlara ve vatandaşın hassasiyetlerine dikkat çekerek” belirlediklerini söyledi.

FULYA “Anjelika Akbar”
BOĞAZİÇİ Üniversitesi ve Robert Koleji Mezunlar Derneği üyeleri önderliğinde yürütülen Ağrı Tezeren Köyü Okul Projesi kapsamında bir konser düzenlendi. Projeye destek olan sanatçı Anjelika Akbar Tezeren Köyü’ne yaptırılacak okul için sahneye çıktı. Sanatçıya, müzisyen Tolga Ünaldı ve keman virtüözü Muhammed Yıldırır da eşlik etti. Ağrı Tezeren Köyü okul projesine en başından beri gönüllü destek veren Anjelika Akbar’ın, Ekim ayında Fulya Sanat Merkezi’nde sahne aldı. Akbar, “Bu proje Türkiye ’nin kalkınması için çok önemli. ‘Bir çocuk değişir, dünya değişir. Bu motto ile yola çıktık. Şu an da 5. okulumuz için kolları sıvadık. Bu proje hepimizin kalbine dokunuyor. Şimdi o sıralarda öğrenciler oturuyor ve eğitim alıyorlar” diye konuşmuştu.

AKATLAR
“Köpek Çiço”

Beşiktaş’ta kültür sanat etkinlikleri sürüyor. Ekim ayı etkinlikleri kapsamında çocuklar için özel programlar da vardı. Geçen sezondan bu yana çeşitli tiyatro toplulukları neşeli, eğitici çocuk oyunları Beşiktaş’ta anne-baba ve çocukları bir araya getiriyor. Akatlar Kültür Merkezi’nde sonbahar dönemi içinde birbirinden ilginç çocuk tiyatrosu etkinlikleri dikkat çekiyor. Bu programlardan bir tanesi de “Kahraman Köpek Çiço” adlı oyun… Minik tiyatroseverler sevgi ve kıskançlık kavramlarıyla örgülü oyunu izledi. Tiyatro Lir tarafından Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde gerçekleşen gösteriminin konusu şöyleydi: “O gün Sırıtık Mahallesi’nde sıradan bir gün yaşanmaktaydı. Güneş tepede bulutlar yerindeydi. Sırıtık Mahallesi’ne çok tatlı bir köpekçik geldi. Mahalledeki herkes köpeği çok sevdi. Bu durum kötü kalpli Bay Vıcık’ın hiç hoşuna gitmedi. Ve olaylar karıştı…”

LEVENT
“Meryem”
Yeni Sinema Hareketi tarafından düzenlenen, “Her Cuma Yeni Sinema” etkinliğinde Atalay Taşdiken’in yazıp yönettiği “Meryem” filmi seyirciyle buluştu. “Meryem” 50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde; En İyi Kadın Oyuncu, Baka En İyi Müzik Ödülü, Baka En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü, Jüri Özel Ödülü ve Antalya Kent Konseyi Seyirci Ödülleri’ne layık görüldü. Filmin oyuncu kadrosunda ise Zeynep Çamcı, İsmail Hacıoğlu, Mustafa Uzunyılmaz, Zerrin Sümer gibi isimler yer alıyor. Filmin konusundan bazı detaylar ise şöyleydi: “17-18 yaşlarında, güzelliği ile tüm kasabanın ilgisini çeken Meryem’e, aynı kasabada yaşayan ve oğulları İstanbul’da çalışan bir aile talip olmuş ve 10 gün içerisinde nişan, kına gecesi ve düğün yapılmıştır. Meryem’in kocası Mustafa, düğünden ancak bir kaç gün önce gelir ve beklenmedik olaylar gelişir…”

ORTAKÖY
“Aramızda Kalsın”
Minikler, sonbahar döneminde düzenlenen programla çocuk tiyatrosu örneklerini izleme imkanı yakaladı. Müzikal çocuk oyunlarına ilgi oldukça yüksek görünüyor. Özlem Tezel’in yazıp yönettiği bir arkadaş grubunun başından geçenleri neşeli bir dille anlatan oyun, minik tiyatroseverleri ağırladı. “Aramızda Kalsın” adlı çocuk tiyatrosu, Afife Jale Sahnesi’nde görücüye çıktı. Ortaköy Kültür Merkezi’nde 3 yaş ve üzeri çocuklar için Tiyatro 34’ün sahnelediği oyunla ilgili bazı detaylar ise şöyleydi: “Bir dostluk ve eğlence kampına katılan Lokum ve arkadaşları, katıldıkları bu kampta son derece eğlenceli vakit geçirirken, başlarına gelen ilginç olaylar işleri karıştırır.”

MAGAZİN HABERLERİ

ANNE-KIZ ROLÜ
ETİLER- Güzel oyuncular Filiz Taçbaş ile Serenay Aktaş, geçen hafta Etiler’deki bir mekanda bir araya geldi. Objektiflere gülerek poz veren ikili, “Yakın zamanda anne-kız rolü ile ekranlara geleceğiz. Hem yemek yedik hem de konuştuk” diyerek yeni projelerinin müjdesini verdi.
ŞOKE OLDULAR
ETİLER- Medcezir dizisinin kadrosuna katılan Berk Erçer’in bir aydır oyuncu Seda Akman’la beraber olduğu ortaya çıktı. Uyumlu kıyafetleriyle dikkat çeken iki oyuncu, geçen hafta Etiler’de cafe çıkışı görüntülendi. Araçlarını beklerken görüntülenen ikili bir anda şoke oldu.
HAMBURGER KEYFİ!..
ETİLER- Ece Erken ile Serkan Uçar Etiler’de görüntülendi. Hamile olduğunun duyulmasının ardından Erken, geçen hafta eşi Uçar ile Etiler’deki bir büfede objektiflere takıldı. 3 aylık hamile olan ve bir erkek bebek bekleyen Erken, muhabirlere, ‘Arkadaşlar aşermeler başladı, canım bir anda hamburger çekti’ dedi.
“ARKADAŞIZ”
BEBEK- Başrol oynadığı dizisi ekrana veda eden Cansu Tosun, geçen hafta, dizideki rol arkadaşlarından Ali Ersan Duru ile birlikte Bebek’teydi. Gazetecileri karşılarında gören Duru, paniğe kapılarak Tosun’un yanından uzaklaşmaya çalışırken, Tosun “Arkadaşız” açıklaması yaptı.
“KLASİK DEDİKODU”
BEBEK- Evliliklerin ilk ayında “Anlaşmazlığa düştüler, ayrılıyorlar” diye iddialar ortalığa atılan Engin Altan Düzyatan ve Neslişah Alkoçlar, geçen hafta Bebek’te görüntülendi. Çifte, ayrılacakları yönde çıkan haberler hatırlatılınca Düzyatan, tebessüm edip “Klasik dedikodular bunlar” dedi.
“BALIK TUTKUNUYUZ”
ARNAVUTKÖY- Bir balık restoranının geçen hafta yeni sezon açılışı için ünlü isimlere yemek verdi. Arnavutköy’de bulunan mekanın müdavimleri arasında olan Ece Gürsel ile Fatih Ürek de yemekte koyu bir sohbete daldı. İkili, objektiflere poz verirken de “İkimiz de balık tutkunuyuz” dedi.
İMZA TURU
BEBEK- Tuba Büyüküstün, Araplar tarafından büyük ilgi gören isim. Büyüküstün’ü yakından görmek isteyen konukları için oyuncunun Bebek’teki setine özel servis kaldırmaya başladı. Fotoğraf çektirip imza dağıtan Büyüküstün, ilginin artık kendisini şaşırtmadığını söylüyor.

SPOR HABERLERİ

KARTAL EZDİ GEÇTİ: 0-4
UEFA Avrupa Ligi C Grubu üçüncü maçında Beşiktaş, aradığı golü Veli Kavlak’ın muhteşem şutuyla buldu. 18. dakikada Oğuzhan Özyakup’un pasıyla kaleye çok uzak bir mesafede topla buluşan Veli Kavlak, müthiş bir şut çıkardı. Havada yön değiştiren top kalecinin çaresiz bakışları arasında ağlarla buluştu ve Beşiktaş ilk golü kaydetti: (0-1). Siyah-Beyazlılar, golün ardından tempoyu düşürünce Partizan oyuna denge getirdi. 28. dakikada gelişen hızlı hücumda orta sahada topla buluşan Gökhan Töre, topla birlikte ceza sahası önüne geldi. Töre’nin kaleye hafif çapraz noktadan çektiği şutta top direkten döndü. 36. dakikada sol kanattan gelişen Partizan atağında ceza sahasına ortalanan topa kale sahasında Zivkovic dokundu, Tolga müthiş bir refleksle topu dışarı gönderdi. Siyah-Beyazlılar, ilk yarının son dakikalarında oyunu kendi yarı alanında kabul etti ve hızlı hücumlarla gole gitmeye çalıştı. Takım, uyguladığı hızlı hücum taktiğinin meyvesini Demba Ba’nın golüyle aldı. 45. dakikada gelişen hızlı hücumda Olcay’ın ceza sahası önünden gönderdiği derinlemesine pasla ceza sahası içinde buluşan Demba Ba, topu sola çektikten sonra meşin topu kalecinin yanından ağlara gönderdi: (0-2). İlk yarı Beşiktaş’ın 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.
Gökhan’ın bekletmeden attığı pasla penaltı noktası üzerinde topla buluşan Oğuzhan, top ve kaleciyi ayrı köşelere göndererek golünü att: (0-3). Oyun disiplinini kaybeden rakibi karşısında üstün bir oyun ortaya koyan ekip, Gökhan Töre ile 4. golü buldu. 54. dakikada rakibin hatalı pasında topla buluşan Demba Ba, topu Gökhan Töre’ye gönderdi. Topla ceza sahasına giren Gökhan, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: (0-4).

Bilic: ‘Şampiyonluğa kilitlendik’

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Süper Lig’de şampiyonluğa inandıklarını söyledi. Camianın kendilerinden beklentilerinin farkında olduğunu söyleyen Bilic, “Bu sezon futbolcularıma çok güveniyorum. Gerçekten de şampiyonluğu çok istediklerini hissedebiliyorum. O havayı kokladım. Herkes gibi ben de yeni statta Şampiyonlar Ligi mücadelesi vermek istiyorum. İyi bir çıkış yaptık ama lig uzun. Oyuncularım güçlü karakter göstermek zorundalar” dedi. Teknik Direktör Bilic, zirve yolunda tek olumsuz yönlerinin bu doğrultuda tecrübesiz bir ekip olmaları olduğunu söylüyor.

BJK: 3
Sivas: 2

Beşiktaş, Sivasspor karşılaşması oldukça hareketliydi. 33. dakikada Kerim Frei’nin kullandığı köşe vuruşunda Tomas Sivok topu arka direğe aşırdı. O noktadaki Demba Ba’nın vuruşunda top dışarı gitti. Oyun takımın kontrolünde giderken Sivasspor bir duran topla gole gitti. 40. dakikada Cicinho’nun kullandığı köşe vuruşunda Da Costa’nın gelişine çektiği şutta top ağlara gitti (0-1). İlk yarının uzatma bölümünde ceza sahası dışı sağ çaprazdan çift vuruş kullanan ekipte Gökhan Töre’nin vuruşunda kaleci topun filelere gitmesini önledi. Takım, soyunma odasına 1-0 geride gitti. 58. dakikada Oğuzhan Özyakup’un pasıyla sağ çaprazda topla buluşan Gökhan Töre, bekletmeden ortasını yaptı. Demba Ba, üzerine gelen topa gelişine bir şut çekti ve top ağlarla buluştu (1-1).
65. dakikada sol taraftan Ramon Motta’nın ortaladığı topla ceza sahası içinde buluşan Demba Ba, yüzünü kaleye döner dönmez şutunu çekti, top filelerle buluştu (2-1). Demba Ba’nın golüne konuk ekip Sivasspor yine bir duran top golüyle cevap verdi. 74. dakikada sağ taraftan Cicinho’nun kullandığı korner sonrası ceza sahasında oluşan karambolde topla buluşan Hakan, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi (2-2). Büyük bir çekişmeye sahne olan maçta Beşiktaş’ı yeniden öne geçiren golü Olcay Şahan kaydetti. 79. dakikada Gökhan Töre’nin pasıyla topla buluşan Demba Ba, akıl dolu bir topuk pasıyla topu ceza sahası içinde bulunan Olcay Şahan’a attı. Olcay Şahan net bir vuruşla topu ağlara gönderdi (3-2). Kalan bölümde tempoyu düşüren Siyah-Beyazlılar, tempolu ve çekişmeli geçen maçtan 3-2 galip ayrılarak zirvedeki yerini korudu.

TÜRKİYE SÜPER LİGİ 7. HAFTA
Kayseri Erciyes: 3 – BJK: 2

Beşiktaş, Süper Lig’te deplasmanda Erciyes ile karşılaştı. Maçta Kartal ikinci yarıda Gökhan Töre’nin kırmız kartla oyundan çıkarılmasıyla 10 kişi kaldı. Beşiktaş buna rağmen öne geçti, ancak son 3 dakikada skorlar da değişti. Beşiktaş son dakikalarda yediği 2 golle mağlup oldu: 3-2.
Nefes kesen karşılaşmaların oynandığı 7’nci haftanın kapanış maçında Erciyes-Beşiktaş maçı oldukça heyecanlıydı. Ancak Siyah-Beyazlı ekip, Erciyes karşısında ilk yenilgisini aldı. İlk yarısı durgun geçen maçın ikinci devresi hareketliydi.
Kayseri Erciyesspor, maçın 54. dakikasında John Boye ile öne geçti. İkinci yarıda ise Beşiktaş’ta kırmızı kart olayının yaşanması maçın kırılma noktası oldu. Karşılaşmanın 67. dakikasında Gökhan Töre, küfür ettiği gerekçesiyle kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı. Bundan sonrasında ise maçta heyecan yükseldi. Oyuna sonradan giren Kerim Frei attığı gollerle yüzleri güldürdü ancak onun çabası da yetmedi. 70 ve 85. dakikada topu ağlarla buluşturan Frei, 10 kişilik Beşiktaş’ı 2-1 öne geçirdi. 89. dakikada Edinho durumu 2-2 yaptı. Uzatmalarda ise Cenk Ahmet’in golü maçın skorunu belirledi. Maçta dikkat çeken isim olarak iki gol kaydeden Kerim Frei oldu. Bu sezon 6. lig maçına çıkan ve ilk gollerini atan Kerim Frei, Olcay Şahan’ın sakatlanmasının ardından 38. dakikada oyuna dahil olmuştu. Kerim, 15 dakika içinde iki gol atarak takımını öne geçirse de; Erciyes’in üç dakikada attığı iki gol ise tüm galibiyet umutlarını yıktı. Bunun yanı sıra Kara Kartal’ın Çek savunmacısı Sivok, deplasmanda gerçekleşen maçta bir rekora imza attı. Sivas maçında oynayıp Beşiktaş’la 144 maça çıkan Sivok, bu anlamda Holosko ve Bobo’yu arkasında bıraktı. Erciyes maçıyla 145. kez sahada görev alan oyuncu, kulüp tarihinde en çok Beşiktaş forması giyen yabancı futbolcular arasına girdi.

Golün adı
DEMBA BA

Beşiktaş’ın önemli transferleri arasında yerini alan Demba Ba, sakatlığı konusunda konuşulduğu kadar girdiği maçta attığı gollerle de kendinden söz ettiriyor. Forma giydiği her maçta gol kaydeden oyuncu için spor medyasında “Hiç boş geçmiyor” yakıştırmaları da yer alıyor. Demba Ba, Süper Lig’in 6. haftasında Sivasspor’a attığı iki golle adından yeniden söz ettirmeyi başardı. Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Demba Ba’nın kadroda yer almasıyla “İyi ki transferi yapmışız” yorumu da özellikle oyuncunun performansını gösterir nitelikte dikkat çekti. Buna göre, Süper Lig’in ilk 6 haftasında 8 gole ulaşan Beşiktaş’ta, fileleri sarsan ilk yabancı Demba Ba oldu. 3-2’lik Sivasspor galibiyetinde ağları iki kez dalgalandıran Senegalli forvet, Şampiyonlar Ligi 3. ön elemesinde Feyenoord’a 3, UEFA Avrupa Ligi C Grubu’nda Tottenham’a 1 gol atmıştı.

Atletizm kros
yarış sonuçları
Türkiye Kulüpler-arası Kros Ligi yarışları Antalya’da gerçekleştirildi. Antalya’da yapılan yarışlarda Beşiktaş Genç Atletizm Takımı topladığı 126 puanla, Beşiktaş Büyük Kadınlar Atletizm Takımı ise topladığı 116 puanla 4. oldular. Türkiye Kulüplerarası Kros Ligi’nde 7. Kademe yarışları 22 Kasım’da İstanbul’da, 8. Kademe yarışları 30 Kasım’da Kuşadası’nda gerçekleşecek.

Beşiktaş Mogaz’da yoğun maç trafiği
Tarihinde ilk kez Avrupa Hentbol Şampiyonlar Ligi oynayan ve Süper Lig ile Türkiye Kupası dahil olmak üzere yorucu bir maç programı takip eden Beşiktaş Mogaz Hentbol Takımı milli maç arasını kondisyon yüklemesi yaparak değerlendirecek. Kros yaparak nefes açacak Beşiktaş Mogaz, milli takımlara gönderdiği toplam 7 oyuncudan yoksun antrenmanlarını sürdürecek.

Kürekçilerden
2 gümüş 1 bronz
Beşiktaş Kürek Takımı’ndan 2 gümüş, 1 bronz madalya. Türkiye Kupası 2. Etap Kürek Yarışları, Sapanca gölünde yapıldı. Sapanca Kırkpınar Parkuru’nda düzenlenen Türkiye Kupası 2. Etap Kürek Yarışları’nda, Siyah-Beyazlı sporcuları aldığı dereceler şu şekildedir: Genç Erkek 2 – Üçüncülük (Bronz madalya), Yıldız Erkek 2 – İkincilik (Gümüş madalya) ve Genç Erkek 4x – İkincilik (Gümüş Madalya).

TFF Eski Başkanı Kemal Ulusu
Radyo BEŞİKTAŞ’ta
“Kolej takımı”
Beşiktaş Kongre Üyesi Kemal Ulusu, UEFA Avrupa Ligi’nde Beşiktaş’ın Partizan maçı sonrasında Kartal’ın son durumunu ve neler beklediğini Radyo Beşiktaş’ta canlı yayında paylaştı. Ulusu şunları söyledi: “Son 20 yılın içinde en güzel Beşiktaş’ı izledim. Bizim geçmişte çok büyük zaferlerimiz var. Liverpool maçı var mesela. Orada onları gidip 2 – 0 yenmiştik, Sergen’in 2 golü ile ama o günkü oyun gibi bir oyunu ilk defa izliyorum. Maçın 90 dakikasında hiç yılmadan usanmadan adeta bir Barcelona’nın ilk zamanlarındaki oynadığı futbol gibi bir futbol oynadık. Müthiş bir yardımlaşma sahada tek kötü oyuncu yok, kaleciden en son adama kadar herkes görevinin bilincinde yani maç bitse yarım saat daha oynansa Beşiktaş futbolcularının aynı şekilde oynayacağından yüzde yüz emindim!.. Hatta ben maç başlamadan içime mi doğmuş; maçın asgari 2-0 olacağını arkadaşlarıma söylemiştim. Çünkü Beşiktaş hakikaten başta hocadan başlamak üzere tabi tam bir kolej takımı hüviyetinde olmaya başladı. Beşiktaş’ta eskiden 2 – 3 tane popüler isim olurdu. Bütün takım ona oynardı. Askerler vardı. Şimdi takım içerisinde general yok, asker de yok hepsi albay. Yani ben böyle bir benzetme yapıyorum. Hepsi birbirinden farksız olarak tamamen birbirlerine yüzde yüz yardımlaşma yaparak bir futbol oynuyorlar, dolayısıyla ortaya çok güzel bir futbol çıkıyor. Müdafada Partizan’ın kendi sahasında Partizan gibi bir takıma yanlış hatırlamıyorsam bir gol pozisyonu verdik. Onun dışında bizim kaçan direklerden dönen onca poisyonumuz var. Bu maç yani 7-8 de olurdu. Fakat dediğim gibi yani goller çok güzel ama oynanan futbol neticeden de çok güzel. Ben bu açıdan bu takımı kuran Yönetim Kurulu’nu, Futbol Şube Sorumlusu Ahmet Nur Çebi’yi ve de tabiki başta hocamız Bilic’i kutluyorum. Eminim ki devre arasında aksayanları gördüler ki ben şahsen göremiyorum belki işte bir sağ bekte biraz sıkıntımız var. Oraya da hemen takıma girip oynayabilecek tercihen yerli olmasını hep arzu ediyorum. Ve de güzel bir şey takımımızda Partizan maçında 4 yabancı vardı. Yani ben üzerinde dururum, bizim takımlarımıza 3 tane kaliteli yabancı, hadi 4 azami alındığı takdirde bu takımlar hem Türkiye’de hem Avrupa’da başarılı olurlar. Bunu zamanında Galatasaray en güzel misalini vermişti, bir Taffarel Hagi, Popescu üçlüsünün Galatasaray’a UEFA Kupası’nı nasıl kazandırdığını hep beraber izlemiştik. Onun için Beşiktaş’ta Partizan maçında 4 yabancısıyla hepsi de birbirinden iyi futbolcular… Çok da güzel oynadılar ve oynayacaklar da ben eminim yani bunların içine sağ bekte daha aynı sol bekimiz Motta gibi ileriye açan forveti destekleyen aynı zamanda geride de ciddi müdafa yapan bir futbolcu aldığımız takdirde Beşiktaş’ın hem şampiyonlukta hem Avrupa kupalarında çok daha ileriye gideceğini hatta hatta şampiyon olacağına ve Avrupa’da asgari bir final oynayacağına inanıyorum. Çünkü final oynamak için yarışacağımız takımları şöyle bir izliyorum yani Beşiktaş’tan çok az üstün takımlar. İşte grubumuzda Tottenham yahut Florentina bunları biz Beşiktaş’ın rahatlıkla yenebileceğine inanıyorum. Yeterki bu kadro bu istikrarını sürdürsün ki, ben sürdüreceğine inanıyorum ve kendilerini yürekten kutluyorum. Bir abileri olarak eski yöneticileri olarak eski futbol federasyonu başkanı olarak ve bu başarıda katkıda olanları da ayrıca kutluyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Gökhan, Partizan maçında çok başarılıydı. Veli çok başarılıydı. Olcay her zaman bence başarılı… Her maçta istikrarını muhafaza ediyor. Ama bütün geri dörtlü bilhassa geri dörtlü biraz evvel söyledim gol pozisyonu vermedi. Partizan gibi kendi sahasında ateşli seyircisi ile seyirci azdı ama müthiş bir tezahurat yaptılar. 4 yedikten sonra dahi bağırıyordular yani ne kadar güzel, ne kadar hoşuma gitti… Öte yandan Gökhan biraz sivrildi. İnşaallah bu başarısını hep devam ettirir. Ama benim tek söyleyeceğim Beşiktaş on biriydi.
YILDIZ FUTBOLCU DÖNEMİ BİTTİ
Şimdi başarı için önce takım olmak çok önemli, bakın biraz evvel söyledim bundan evvel Beşiktaş’ta Quaresma gibi bir kaç tane böyle oyuncu takım ahlakını bozuyorlardı. Takım onlara çalışıyordu. Beşiktaş kaç senedir 11 olamadı. 11 kuramadık, maalesef bunun acısını çok çektik. Müdafada aksama orta sahada aksama oluyordu zaman zaman forvetimiz sıkıntı çekti geçen seneki gibi… Bunlar senelerce devam etti. Sıkıntısını çektik. Şimdi artık Beşiktaş bir takım oldu. Bir kere arkadaşlık var. İkincisi kondisyon var. Üçüncüsü teknik koordinasyon var. Gol yollarında başarılı futbolcularımız var. Benim üzerinde bir tek durduğum bir şey var. Tabi onu da hocam çok daha iyi bilir, değerlendirir. Tek forvet benim felsefeme biraz şey geliyor. Demba Ba’nın yanında güçlü bir ikinci bir forvet daha olsa Beşiktaş 4- 4-2’li bir sistemle sanki biraz daha fazla gol atacakmış gibi geliyor. Attık 4 tane attık ama iç sahalarda Türkiye liglerinde Beşiktaş’a kapanan takımlara karşı tek forvetle kaldığımız zaman bayağı sıkıntılar çekiyoruz, bunu görüyoruz. Ve ben bunu zaman zaman taraftarların tepkilerinden de anlıyorum. Tabi bunu sayın hocamız bizden çok daha iyi bilir. Bu benim kişisel görüşüm. İnşaallah Beşiktaşımız bu gidişine devam ettiği takdirde bu disiplin, bu kondisyon bu yardımlaşma ile çok daha iyi yerlere gelecek, ben bundan çok eminim. Taraftarın bu takıma inanması lazım. Maçlara gitmesi lazım. Küsmeden kırılmadan takım mağlup da olabilir, bakın yani yenilmez diye bir takım yok, Barcelona bile görüyorsunuz yeniliyor. Kötü netice alınabilir. Taraftarın küsmemesi, kırılmaması lazım. Bu takımı ellerinden geldiğince coşku ile desteklemelerini istiyorum ve diliyorum.”

“Yanlış anlaşıldım”
Beşiktaş Kongre üyesi Kemal Ulusu, BJK kongrelerinde kendisinin yaptığı bir konuşmanın yanlış anlaşıldığını söyledi ve şunları aktardı:
“Benim bir konuşmamda Beşiktaş kongrelerinde ön sıralarda oturan kişilerle ilgili bazı arkadaşlarımdan ağabeylerimden daha doğrusu tenkit aldım. Yani Beşiktaş’ın ön sıralarında bizi oturmamızı tenkit mi ediyorsun gibi. Bu tamamen yanlış anlaşıldı. Ki bunu biz bütün Beşiktaşlılar hep yıllardır tenkit ediyoruz. Bu da nedir, Beşiktaş’ın mali kongrelerinde en ön sıralarda yıllarca evvel bakanlar, paşalar generaller, milletvekilleri üst düzey protokol hep gelirdi, otururdu. Son yıllarda bunu göremiyorum diye yaptığım bir beyanı ondan sonrası son kongrelerde önde oturan arkadaşlarım ağabeylerim yanlış anlamışlar. Benim yanımda benimle beraber genç arkadaşlarım da mali kongrede çok oturduk, oturdular. Çünkü o tür kişiler gelmeyince tabi ki daha eski arkadaşlarımız ağabeylerimiz önde oturacak, bu doğaldır. Onun için ben radyonuz vasıtası ile bu ağabeylerimin böyle bir yanlış anlaşmayı kesinlikle düşünmemelerini, bir Kemal Ulusu’nun böyle bir şeyi asla söylemeyeceğini çünkü ben bu Beşiktaş’ın içinden kökünden gelen Beşiktaşlıyım. Bu tamamen bazı kişilerin tabiri diyorum. Beni yıpratmak açısından nedense ki benim yıpratılmaya da hiç ihtiyacım yok. Gereği de yok. Bunu çıkartmalarını üzüntüyle karşılıyorum.”

Yıldırım Demirören’e
mahkemeden red!..
Beşiktaş Spor Kulübü’nün, 18 Mart 2013 tarihli Genel Kurulu’nda ibra edilmeyince ‘hükmen ibralarına karar verilmesi’ için dava açan TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile Ertunç Soğancıoğlu ve Mehmet Soysal’ın talepleri mahkemece reddedildi. Mahkeme kararını açıklarken şu ifadelere yer verdi: “BJK’nin 21 Mayıs 2014 tarihli dilekçesinde UEFA tarafından verilen ve CAS tarafından onanan karara göre, davacıların yönetimde bulundukları döneme ilişkin yanlış veya eksik beyanında bulunmak suretiyle şirketi zarara soktukları hususları ile bilançoda gereği gibi belirtilmeyip üyelerden saklamak suretiyle bilançonun gerçek durumunun görülmesine bilinçli olarak engel olduğu tespit edilmiştir. Davacıların kusursuz bir yönetim gerçekleştirdiğinin ispatlanamadığı gerekçesiyle davanın reddine karar verildi.”

Orman: ‘Şu an iyi gidiyor’
Beşiktaş Kulübü Başkanı geçen sezonu anımsatarak Beşiktaş’ın üzerine oyunlar oynandığına değindi ve geçen sezondan bu yana gelinen süreçte yaşanılanları değerlendirerek şunları aktardı:
“Hatırlıyorsunuz geçen sezon da lige başladık, 4 maç üst üste galibiyet aldık. Sonra Beşiktaş’ın üzerine oynanan oyunlar, siyasetin o günkü ortamları ve Beşiktaş bir anda kötü günlere geldi. Bizim kendi işimizi iyi yapmamız ve kendi işimize konsantre olmamız lazım. Ama şu anda Beşiktaş UEFA şampiyonu olmuş falan değil, daha önümüzde çok süreç var. Çok da abartmanın bir manası yok. Biz de şöyle bir şey var; yermeyi de övmeyi de biraz abartıyoruz, millet olarak öyleyiz ve sonra çöküşler yaşıyoruz. Şu anda iyi gidiyoruz. Bizim de gayretimiz arkadaşlarımızla beraber, bunu en iyi şekilde yapabilmek, devam ettirebilmek, istikrarı sağlayabilmek. Amacımız budur. Bu uzun bir maraton. 100 metrenin sonucuna değil de maratonun sonucuna herkes bakar. Biz şu anda daha 100 metrelerde, 200 metrelerde koşmaktayız. Daha önümüzde çok yol var.”

Spartaküs
Beşiktaş’ın genç futbolcusu Veli Kavlak, hem savaşçı kimliğiyle hem de mütevazi yaklaşımıyla dikkatleri üstüne çekiyor. Kara Kartal’ın dikkat çeken oyuncuları arasında adını yazdıran Kavlak, taraftara teşekkür etti. UEFA Avrupa Ligi C Grubu maçında Partizan ile karşılaşan Beşiktaş’ın ilk golünü kaydeden ve 25 metreden topu ağlarla buluşturan Veli Kavlak, ‘Maçın yıldızı taraftarlarımız oldu’ diyerek gönülleri fethetti. Aynı şekilde bu tavra Ankara’da gerçekleşen lig karşılaşmasında da sergilemiş ve kendilerini deplasmanda gibi hissettirmeyen taraftarın varlığına dikkat çekmişti. Genç oyuncu Veli Kavlak, “Bizi sonuna kadar desteklediler” diye konuşmuştu.

Yeni Atom Karınca;
“Uçmaya devam!”
Olcay Şahan yükselen grafiğiyle dikkatleri üstüne topluyor. Süper Lig’te Sivasspor karşılaşmasında özellikle performansı ve tavrı ile iyice dikkat çekmeyi başardı. Beşiktaş’a, Ankara’da galibiyeti getiren golü atan Olcay, “Biz şampiyonluğa kenetlendik. Bu takımı kim durdurabilir ki” diye konuştu. Beşiktaş’ın gözde oyuncusu Olcay’ın moralinin yerinde olmasıyla neşeli oluşu da gözlerden kaçmıyor. Olcay Şahan, “Şampiyon Beşiktaş” tezahüratı beni ve takım arkadaşlarımı çok etkiledi. Bizler inandık, onlar da inansın ve bu sezon Beşiktaş’ın sezonu olsun. Taraftarımızın desteğiyle, uçmaya devam ediyoruz” ifadesini kullandı.

Jose Sosa:
‘Büyük moral oldu’
Beşiktaş taraftarı sezon başında Metalist Kharkiv’den kiralanan Sosa’nın bonservisinin alınmasını büyük sevinçle karşıladı. Yönetimin anlaşma gereği opsiyon hakkını kullanıp 2 milyon Euro karşılığında renklerine bağladığı başarılı futbolcu oldukça keyifli. Sakatlığı yüzünden takımdan ayrı kalan Sosa, “Bana güvenip önem veren teknik ekip, Başkanımız yöneticilerimizle birlikte yabancılık çekmemem için yardımcı olan takım arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum. Takımdan ayrı kalmamın verdiği sıkıntılı dönemde bonservisimin alınması büyük moral oldu. Umarım bir daha böyle şanssız bir dönem yaşamam ve takımıma katkı sağlarım” dedi.