EKSTRA: Hafıza kaybına kakao!..

Amerika’da yapılan araştırmaya göre; kakaodan çıkarılan maddenin yaşlanmaya bağlı hafıza kaybını giderilebileceğini gösterdi.
Edinilen bilgiye göre detaylar şöyle:
ABD’de yapılan bir bilimsel çalışma, kakaodan elde edilen flavanol adlı maddenin yaşlanmaya bağlı olarak ortaya çıkan hafıza kaybı sorununu giderebileceğini gösterdi.
Columbia Üniversitesi Tıp Merkezi’nden (CUMC) bilim adamlarının yaptığı araştırma, yaşlanmaya bağlı olarak ortaya çıkan hafıza kaybının beynin belirli bir bölgesindeki değişikliklerden kaynaklandığını ve besin takviyesini içeren bir müdahaleyle düzeltilebileceğini gösteren ilk çalışma olması açısından önem taşıyor.
Taub Enstitüsü’nden Dr. Adam M. Brickman’ın başkanlığında yapılan araştırma, Nature Neuroscience adlı bilimsel derginin yanı sıra CUMC’un internet sitesinde yayımlandı.
Yaşları 50 ila 69 olan 37 sağlıklı hasta üzerinde 3 ay süren araştırmada bir gruba günde 900 miligram yüksek flavanol, diğer gruba ise günde 10 miligramlık düşük flavanol içeren diyet uygulandı.
Araştırmanın sonunda yaplan 20 dakikalık şekil tanıma testinde, yüksek flavanol takviyesi alan grubun diğer gruba göre önemli ölçüde başarılı olduğu görüldü.