KENT: Peşini bırakmıyor!

Beşiktaş’ta Zorlu Center ile ilgili sıkıntılar devam ediyor. Yapım aşamasında Beşiktaş kentlilerin ne kadar yükseklikte ve ne kadar alanı kaplayacağı yönünde merakları olmasına rağmen kısa süre içinde tamamlanan ve açılışı gerçekleştirilen alışveriş merkezinde kaçak yapılaşma iddiası da yine dikkatleri çekti. CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Sağ, halen sorusuna yanıt alamadığını vurgulayarak şunları söyledi:
“Burada 7 ay önce Zorlu AVM ile ilgili soru önergesi verdim, 2 ay önce Akmerkez’le ilgili gündüz kondu diyorum ben oraya, 5 yıl orayla uğraştım, bekledi suç duyuruları oldu, bazı kazanımlarımız oldu, yıkım oldu şimdi orayla ilgili soru önergesi verdim oraya da cevap gelmedi. 7 aydır tek bir soru önergeme Büyükşehir Belediyesi de Kadir Kopbaş cevap vermiş değil.”
Zorlu Center ile ilgili merak edilen konuda Sağ, şu soruyu yöneltmişti:
“Zorlu Center 230.000 m2 inşaat alanı ile ihaleyi aldı, bodrum katı kılıfı ile inşaat alanı 628.000 m2 çıkarıldı ve 400 bin m2 artış oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ilgili birimlerine plan değişikliği başvurusu yapılmış mıdır? Yerinde yaptığım inceleme ve tarafıma gelen şikâyetlerde iskân edilmemesi gereken sözde bodrum katlarının iskân edildiği çeşitli amaçlarla kiraya verildiği ayrıca galeri boşluklarında mağazalara katıldığı açıkça görülmektedir. Anılan projedeki olumsuzluklar ile ilgili alınmış encümen kararı var mıdır?”