Mahkemeden red!..

Beşiktaş Spor Kulübü’nün, 18 Mart 2013 tarihli Genel Kurulu’nda ibra edilmeyince ‘hükmen ibralarına karar verilmesi’ için dava açan TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile birlikte Ertunç Soğancıoğlu ve Mehmet Soysal’ın bu talepleri mahkemece reddedildi.
Yıldırım Demirören’in avukatı, İstanbul Asliye Ticaret Mahkemesi’ne sunduğu dava dilekçesinde müvekkillerinin ibra edilmemesinin nedenini sormuş ve “Hırsızlık mı yapmışlardır?” diye sormuştu.
Haber ile ilgili bazı detaylar içinde mahkeme kararı dikkat çekiyor.
İşte mahkeme kararı:
Mahkeme ise kararını açıklarken şu ifadelere yer verdi: “BJK’nin 21 Mayıs 2014 tarihli dilekçesinde UEFA tarafından verilen ve CAS tarafından onanan karara göre, davacıların yönetimde bulundukları döneme ilişkin yanlış veya eksik beyanında bulunmak suretiyle şirketi zarara soktukları hususları ile bilançoda gereği gibi belirtilmeyip üyelerden saklamak suretiyle bilançonun gerçek durumunun görülmesine bilinçli olarak engel olduğu tespit edilmiştir. Davacıların kusursuz bir yönetim gerçekleştirdiğinin ispatlanamadığı gerekçesiyle davanın reddine karar verildi.”