Ulus mahallesi Muhtarı Kadriye Gedikten Küfür Kocası Uğur Gedikten rüşvet

Beşiktaş Medya Grup Diyor ki: “Suç duyurusunda bulunduk” “Küfürü de, beleş yurd dışı gezileri de sahtekarlıkları da belgeleyeceğiz. İşte gerçekler… İşte bilgiler işte belgeler işte fotoğraflar!..Ulus Mahallesi Muhtarı Kadriye Gedik ve Beşiktaş Belediyesi’nin CHP’den atılma kocası danışman Uğur Gedik ile bundan böyle yasalar ve kamuoyu önünde hesaplaşacağız.
Olay; sadece gazetecilerin görev yapmasını engelleyen ve küfür eden Kadriye Gedik ile ilgili…
İddia ettiği gibi Kıbrıs gezisi ile ilgili değil, kocası ile ilgili yapılan haberlerinde bunda payı var. Para harcamadan gezi yapıldığı doğru ama, araştırdık, Beşiktaş Gazetesi’nde hiç böyle bir haber yok!.. İnternet sitesinde de yok… Bazı sosyal medyada çıkmış. Tüm muhtarlar diye de bir tabir yok. Kumar oynadıkları yazılmış biz de bu da yok. Kumar oynanıp oynanmadığını incelemedik, ama bazı muhtarların Kıbrıs’a gittiği ve eğer bunla ilgili ise sıkıntı, bunlar bizde yok, ama haber doğru, yayınlasaydık da ne sakınca vardı. Doğruysa kabul edilir, yanlışsa ki biz yanlış haber koymayız, eleştirilir, doğrusu söylenir yayınlanır. 15 yıldır yaptığımız gibi… Ne olursa olsun, ağır hakaret, tehdit ve küfür müdür bu vb konuların sonucu?..
İşte küfüre neden olan kamuoyundan gizlenen belediye eliyle beleş gezi olayı ile ilgili haber ve olayın başlangıcı olan fotoğraflar…

OLAY ÖZETLE ŞUDUR:

MURAT HAZİNEDAR İLE AYNI EKİPTELERDİ

Bilindiği gibi Murat Hazinedar, muhtarlar ve meclis üyeleri, başta Kıbrıs Merit Otel olmak üzere, birçok yurt dışı ve Türkiye turlarına çıktı. Ceplerinden beş kuruş harcamadıkları iddiaları üzerine bunu bir gezi toplu fotoğrafı ve yazı ile okuyucularına duyuran Gazete Beşiktaş bu kişilerin tepkisini çekti.

KILIÇDAROĞLU PARTİDEN ATTI

Seçimden önce de CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibinin yaptığı listenin Beşiktaş İlçe Başkanı Uğur Gedik tarafından değiştirildiği iddiaları tüm basında yer almış ve bu olay neticesi Beşiktaş’ta seçimlere CHP’nin katılmıası bile tehlikeye girmişti.
Seçimler sonrası genel merkez Gedik’i partiden atmıştı.

PARA İSTERKEN POLİSE TAKILDI

Ayrıca Gedik’in 20 bin lira para isterken telefon tapelerine takıldığı ve rüşvetin belgesi diye yine gazetelere manşet olmuştu. Tüm bunlara rağmen Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar CHP Genel Merkezi ve genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu dinlemeyerek Uğur Gedik’e danışman olarak görev verdi. Makam aracı, şöför ve maaşla ödüllendirdi.
Gedik’in daha önceki dönemde de ilçe başkanı olduğu halde, belediye ve kuruluşları dahil 3 yerden birden maaş aldığı gerekçesiyle soruşturulduğu öğrenildi.

KONU TAMAMEN ŞAHSİDİR AMA ÇANAK TUTANLAR DA VAR!..

Konu tamemen şahsi ve kocasının tüm ulusal basında çıkan yakışıksız haberlerini gündeme getirmemiz ile ilgili bizce… Ve bu olayın peşini bırakmıyoruz, Uğur Gedik’in para olaylarını, sahtecilik iddialarını, ilçe başkanlığından alınma ve partiden kovulma haberlerini de doğru mu yanlış mı kesinleştirmek için yargı önüne getiriyoruz. Ulusal basında çıkan tüm haber, yorum ve belgeleri adli mercilere teslim ettik. Olayı savcıya anlattık. İfademizi imzaladık. Gereğinin de yapılmasını istedik. Bırakın utanma ve özrü, toplu bir aile fotosu, ardından haberler incelenmeden ve kulaktan dolma, şeklinde açıklama gönderiliyor madem… Bu işin sonuna kadar gideceğiz.
Daha düne kadar suskundular… Öğrendik ki çark edilmiş… Arkadaşlarına da küfür etmedim diyormuş… Küfür etseydim terbiyesizlik olurdu şeklinde konuşuyormuş şimdi de… Kocanı aradık, konuştuk. Sana telefon açtı aynı gün sordu ve bize döndü küfür ettiğini bizzat söyledi, kabul etti. “Onun tasarrufu, ben bir şey diyemem” dedi. Bu da mı yalan?.. Şahitli ispatlı… Biz de “Özür bekliyoruz, yoksa dava açarız” dedik. Uzun süre bekledik, ses gelmedi!.. Bizi tanımamışlar demek daha!.. Üstüne üstlük şimdi de haberleri yalanlama yolunu seçtiler. Talimat mı aldılar ne?.. Beşiktaş Gazetesi’ne de bir tavır var sanki… Söz de basını susturacaklar, daha fazla rezil olmak istemiyorlar. O kadar çok vukuat var ki, hangisini yalanlayacaksınız bundan sonra merak ediyoruz. Ayrıca, madem arkadaşlarını savunuyorsun, yalan söyleme, küfür ettim, ağızlarının payını verdim de… Niye çark ediyorsun!.. Biz yapsak yaptık deriz, her fırsatta da yazıyor ve söylüyoruz. Kocana iadeyi itibar yaptık!.. Geri adımda atmıyoruz senin gibi!.. Belki utanırlar, sıkılırlar, bir özür dilerler diye beklediğimizi de söylüyoruz. Adamlık bunu gerektirmez mi? Siz kızdıklarınıza, beğenmediklerinize veya anlaşmazlık halinde küfür mü edersiniz? Ana avrat düz mü gidersiniz? İt kopuk gelse muhtarlıkta sana aynı küfürleri etse güzel mi olur, hoşuna mı gider?.. Bu nasıl bir kadın, nasıl bir anne, nasıl bir muhtar derken, bunun nesi yanlış!.. Biz ne olursa olsun küfür edeni değil, küfür edileni koruruz, kollarız. Terbiyesizi kınarız. Kimse merak etmesin!.. Sonuna kadar da arkasında dururuz. Edep önemli, makam mevki para pul, süs değil!..


“NET CEVAP VERİN, YAYINLAYACAĞIZ”

Olay öncesi sorularımıza hesap mı vereceğim size demiştiniz, şimdi açıklama yazıyor ve cevap veriyorsunuz işte… Gelişme var… Ama şu açıklamayı anlamadık… Tekrar ediyoruz açık net cevap verin: “ Ben, Küfür Ettim / Etmedim… Kocam yazdıklarınızın hiçbirini yapmamıştır / yapmıştır” Bu kadar basit, 2 soru 2 net yanıt… Düzgün, çarpıtmadan, kamuoyunun anlayacağı şekilde cevap verin, yazalım, yayınlayalım, söz! Lafı eveleyip gevelemenin anlamı yok. Bazı arkadaşların da anlar durumu böylelikle. Kim doğru kim yanlış, utanır mı acaba!.. Çoğu çözmüş gerçi çoktan… Bu da bir dip not.

BİZDE YALAN OLMAZ!..

Beşiktaş Medya Grup olarak bu ailenin yaptıklarını başta Ulus Mahallesi olmak üzere tüm Beşiktaşlılarla paylaşacağız. Hiçbir haberin yalan ve kulaktan dolma olmadığını belgeleriyle ispat edeceğiz. Belediyeden istifa eden üst düzey eski ortaklar şakır şakır konuşuyormuş. Anlatıyormuş… İlçede olayları bilmeyen yok!.. CHP İstanbul ve Ankara bile sallandı. Genel Merkez kararları var. Tüm bunları mahkemeye kalın bir dosya yapıp sunduk. Küfür bir yana, siyaseten yaptıkları, işadamından para alıp almadığı ispat edilecek. Listelerde sahtekarlık yapılmadığı ispat edilecek. (Bu dosyayı da ayrıca detayları ve tanıkları ile açacağız, kimler neler yaptı, neden susuyorlar? Bu kişiye, neden partiden Kemal Kılıçdaroğlu talimatı ile atıldığı ve CHP’nin resmi kararı olduğu halde danışmalık verildi?) Haberler makama zarar verici nitelikteymiş!.. Günde onlarca kişiyle muhatap olan bir kadın muhtar bir anne, küfür etmediğini ispat edecek o zaman!. Sebep ne olursa olsun küfüre karşı olduğunu da hem kendi hem bazı arkadaşları da kabul edecek. Bu evrensel bir hukuktur, bir insanlık ayıbıdır!.. Sonra kocası, CHP Beşiktaş İlçe Başkanlığından atılmadığını ve partiden kovulmadığını ispat edecek.
Tekrar ediyoruz, biz sadece haber yaptık, kimseye hakaret etmedik, etmeyiz. Kişilik haklarına saldırmadık, saldırmayız. Basın ahlak kurallarına uymaya söz vermişiz. 35 yıldır bu işin içindeyiz. Hürriyet, Milliyet, Sabah muhabirlikten köşe yazarlığına… TGC üyeliğinden AIPS üyeliğine kadar… Onun için; kimse bize gazetecilik öğretmesin, kendi işine baksın!.. Diyoruz ya: Gerçekler bazen acıtır!.. O zaman ne yapmak lazım? Doğru olmak, dürüst olmak. Her kişi ve kurum kendinden sorumludur. Gerisi bizim işimiz değil!..
İşte yargı… İşte hukuk… İşte adalet!… Hesap verin bakalım, kim haklı kim haksız?..
***
NOT:
Hem siyaset, hem ticaret yapan, makam ve koltukla kendisine ve ailesine ikbal arayan, dedikodu ve iftira üreten, ikili oynayan, adam satan, doğruları söylemeyen, kerameti kendinden menkul kişi ve kişiler hafif tabirle namus yoksunu ve şerefsizdir. Biz bunun altına imza atıyoruz:… SİZ???

AHLAKSIZ TAVIRLARI SOSYAL MEDYADAN DA DEVAM ETTİRDİĞİ ORTAYA ÇIKTI!..

Gazetecilere, kocası Uğur Gedik’in rüşvet ve liste sahtekarlığı iddialarını ve danışmanı oldukları Murat Hazinedar eliyle gittikleri yurt dışı gezilerini belgelerle yazdığı için o………ç…….. şeklinde kendine yakışır biçimde küfür eden ve telefonu kapatan Ulus Mahallesi Muhtarı Kadriye Gedik, önce ailesi aracılığıyla mesajlar attırdı!.. Sonra bu ahlaksız tutumunu resmi Facebook hesabından da sürdürdü… Ancak daha sonra tespit edildiğini anlayınca sildi ve hesabı kilitledi.
İşte o Ulus Mahallesi Muhtarı Kadriye Gedik’in küfür ve tehtid içeren profil fotoğrafı ve terbiyesiz paylaşımı!..
İŞTE GELİŞMELER!..
KARI KOCA GEDİK AİLESİ BİR KEZ DE MAHKEMEDE YARGI ÖNÜNDE ADETA MAHKUM OLDULAR!..


Mahkeme biz gazetecileri haklı buldu!.. Haberin doğru olmadığı ve ceza almamız yönünde dava açan Uğıur Gedik ve Kadriye Gedik adlı karı kocayla ilgili yaptıklarını bir de ifade vererek tüm yönleriyle anlattık. Mahkeme tutanaklarında da görüleceği üzere tüm belgeleri ortaya koyduk. Hatta Kemal Kılıçdaroğlunun söylediklerini ve bu kişiyi partiden attığını Murat Hazinedar’ın da Belediyeye alarak maaş verdiğini kayıtlara geçirdik. Nasıl rüşvet istendiğini, polis dinlemelerini, beleş gezileri, küfür olayını ve ahlaksız paylaşımların ve basın hürriyeti ve kamuoyu adına görev yapan gazetecilerin, anayasal hakkımız olan gazete dağıtımlarını dahi engellediklerini hepsini resmi kayıtlara geçirdik. Mahkeme konu hakkında sayfalar dolusu gerekçe yazarak gazetecilik ve habercilik yaptığımızı vurgulayarak, haklılığımızı ortaya koydu ve kamuoyunda olduğu gibi bir kez de yargı önünde mahkum oldular.