Halkın istediği olsun!

Etiler Polis Meslek Yüksek Okulu arazisiyle ilgili sivil inisiyatifin ilk toplantısı dün yapıldı. Konuyla ilgili paydaşları bir araya getirip “ortak aklı” ortaya çıkarmayı hedefleyen toplantıya sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yanı sıra bölgede yaşayan vatandaşlar da katıldı. 
 
Toplantıda Etiler Polis Meslek Yüksek Okulu arazisiyle ilgili alınacak kararın, bölge halkının günlük yaşamını doğrudan etkileme potansiyeline sahip olduğunun altını çizen paydaşlar, böyle bir kararın, mutlak surette bölge halkına danışılarak alınması gerektiğini ifade ettiler. Toplantıda, bölge halkına danışılmadan alınacak bir kararın “dayatma” niteliği taşıyacağı dile getirilirken, inisiyatif araziyle ilgili talebini “yerel ne istiyorsa o olsun” diyerek açıkladı. 
 
elliDER’in (Etiler Liseliler Derneği) ev sahipliğinde bir araya gelen Akat, Etiler, Ulus, Kültür, Nispetiye, Levent, Levazım, Konaklar ve Arnavutköy mahalle sakinleri ve yerel sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluşan sivil inisiyatif konuyla ilgili metni önümüzde günlerde kamuoyuyla paylaşacak.