Ranta mı dönüşüyor?

Yolsuzluk soruşturmalarında adı geçen Etiler Polis Okulu’nun kapatılıp yerine AVM-rezidans yapılması iddiaları gündeme yerleşti. Bölgede ise 6 tane avm olması dikkat çekici.
Etiler’de kapatılan polis meslek yüksekokulunun yerine alışveriş merkezi inşa edilecek olması iddiası kamuoyunda tepkiye yol açtı.
Birgün gazetesinde yer alan haberin bazı detayları ise şöyle:
“Eski polis okulunun karşısında restoran işleten Nurettin Doğan, “Bu alana alışveriş merkezi yapılmasını istemiyoruz. Bu işimizi etkileyecek. Bölgede trafik yoğun, bir de AVM yapılırsa bu sokağa ne girilir ne de çıkılır. Burada AVM’ye ihtiyaç yok, arka tarafta var zaten, bomboş, ikincisini yapacaklar da ne olacak” diye konuştu.

‘PARK YAPILSIN, HİÇ PARK YOK’
Çevredeki apartman sakinlerinden Meral Yarımağan da, “Burada, 6 alışveriş merkezi var. AVM yapılmasını, gereksiz görüyorum. Zaten yol yok, trafik felaket olur. Bunu duyduğumuzdan beri huzursuzuz. Park yapılsın, hiç park yok. Çocukların oynayacak yeri yok” dedi.

‘YAŞAM ALANI AÇILSA DAHA İYİ’
Adını vermek istemeyen başka bir vatandaş ise, “Burada AVM zaten var. O bile iş yapmıyor can çekişiyor. Bunun yapılmasının amacı başka. Oraya park ya da yaşam alanı açılsa daha iyi olur. 50 metre arayla AVM yapmaya gerek var mı? Bunun bir işe yaramayacağını yapanlar da biliyor” ifadelerini kullandı.”

Hükümet 9 aydan beri yanıtlamıyor

CHP İstanbul Milletveki​li Umut Oran, Etiler Polis Okulu’yla ilgili 16 Ocak’ta Meclis’e verdiği soru önergesinden yanıt alınamamıştı.
CHP Manisa Milletvekili, Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyesi Sakine Öz, Etiler Polis Meslek Yüksek Okulu’nun kapatılma kararıyla ilgili açıklama yaptı.
Rant yerlerinin riskli bölge ilan edilip imar planlarının değiştirildiğini savunan Sakine Öz, “Yasayla deniyorlar, olmuyor. Hukukun etrafından dolaşmaya çalışıyorlar, tutmuyor. Hukuku ve kent planlamasını tümüyle yok etmeyi deneyerek, rant yerlerini riskli bölge ilan etmeye ve imar planlarını yanlış biçimde değiştirmeye kalkıyorlar, diye konuştu.
Sakine Öz, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin yanıtlaması istemiyle Meclis’e bir soru önergesi de verdi.