“İnşa edenler tarafındayız”

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TOBB İstişare Toplantısı’nda konuşuyor. Davutoğlu’nun konuşmasından bazı detaylar:
Türkiye hiçbir zaman kargaşa ve kaos sarmalının içine sokamayacaklar. Üç ana unsur hedef alındı. Kamu binaları ve araçları. Burada devletin kamu otoritesi hedef alındı. İkincisi işyerleri. Sizlerin helal rızıkları ile kazandığınız işyerleri. Doğrudan hedef alınan şey oda temsilcilerinin üyeleri ve AK Parti binaları. Bununla şu demek istendi. Burada tek duruş hakim olur başka siyasi aktiviteye izin verilmez. Toplumdaki ekonomik yatırımları istersek durdururuz. Ne yaparlarsa yapsınlar kamu düzeni zaafa uğramayacaktır. Bu konuda en ufak ihmal ve zaaf söz konusu olmayacaktır. AK Parti bu şantajlara boyun eğmeyecektir. Bu millete hizmet etmeye kararlıyız.
Biz inşa edenler tarafındayız. Çözüm sürecinin ayakta tutmaya ve korumaya kararlıyız. Suriye’deki olayları istismar edenlere karşı da Suriyeli kardeşlerimize sahip çıkmaya kararlıyız. Suriye’deki olayları bahane ederek kargaşa çıkanlara şunu söylüyorum Kobani’den gelen 200 bin kardeşimize kucak açan biziz,Suriye’den gelen kardeşlerimize kucak açan biziz. Onlar Türkiye’nin emniyete sığınmak ve güven içinde hayatlarını idam ettirmek için geldiler. Biz elimizden gelen yardımı yapmaya kararlıyız. Kobani bizim için tarihi bir mirastır. Bu Vandalizm çözüm sürencin sabote etmek isteyenlerinin hedefinin Kobani değil kalkınma projelerimiz engellenme çabası ev Türkiye’nin kalkınmasıdır.”

“KİM NE YAPARSA YAPSIN…”

Kim ne yaparsa yapsın kalkınma hamleleri devam edecek. Bu Vandallar, bu eşkıyalar geleceği tahrip etmek istiyor. Biz geleceğe imha projesine karşı dimdik ayakta duracağız. 62. Hükümetin programını sunarken yeni Türkiye vizyonunun çerçevesini ortaya koymuştuk.

“ÇÖZÜM SÜRECİNİ TERÖRE KURBAN VERMEYECEĞİZ”

Çözüm sürecini teröre kurban vermeyeceğiz. Bu teröristlere karşı verilecek en güzel cevap selam kampanyası başlatılmasıdır. Selam bizim geleneğimizde ‘ben senden eminim senden benden emin ol’ demektir.