“Şehitler var, Beşiktaş’ta şenlik yapılıyor!..

Vatandaşlar, adeta isyan etti!..
“Şehitler var, Beşiktaş’ta şenlik yapılıyor!..

“Ortalık kan gölü… Şehitlerimiz var… Polislerimiz ölmüş, yaralılar halen hastanede tedavi görüyor, durumları ağır olanlar var. Otobüsler yakılıyor, yağmalamalar oluyor… Can güvenliği yok. Beşiktaş Belediyesi festival düşünüyor, şenlik yapacak” şeklinde Beşiktaşlılardan yığınla mesaj geliyor. Şehitlerin olduğu her geçen gün yeni bir karakolun basıldığı ve yaralıların henüz kurtulamadığı bir ortamda bırakın festival yapılmasını, düşünülmesinin bile adeta insanlık suçu olduğunu sözlerine ekleyen Beşiktaşlılar; “Daha geçen gün, 6 ilde sokağa çıkma yasağı uygulandı. Her yerde protesto gösterileri var. Sınırımıza asker yığdık. Savaşın eşiğindeyiz, tezkere çıkmış, bir çok insanın askere çağrılmaları an meselesi… Bu nasıl iştir. Şenlik yapılır mı, festival iptali o kadar zor mu?” diyor.
Öte yandan gelen mesajlarda: “Kendi çoluğunuz çocuğunuz ölse bunu yapar mısınız?” diye de duyarsızlığa dikkat çekiyor!..
EĞLENCELER VE ŞENLİK İKİ GÜN SÜRECEK
Festivalin tüm uyarılara rağmen bugün protokolün katılımıyla başlaması ise, manidar ve tepkisiz bulundu. Bebek’teki şenliğin hafta sonuna kadar süreceği ve birçok eğlenceyi kapsadığı duyuruldu. Ayrıca son zamanlarda artan festivallerin semte bir şey kazandırmadığı ve kamu yararı işler olmadığı, boşuna dünyanın parasının harcandığı ifade ediliyor.
SPONSORLARI ŞEHİT POLİS AİLELERİNE YÖNLENDİRİN
Vatandaşlar daha fazla infial uyandırmaması açısından, belediyeye hitaben; hiç değilse şenlik fotoğraflarını “İlgi büyüktü, çoluk çocuk Beşiktaşlılar güldük eğlendik” şeklinde sosyal medyadan yayınlamayın” diyerek uyarı yaptılar.
HAKKARİ KARDEŞ BELEDİYE PROTOKOLÜ İPTAL EDİLDİ
Diğer yandan; Beşiktaş Belediyesi tarafından, Hakkari Belediyesi arasında imzalanması beklenen kardeşlik protokolü Kobani’de yaşanan olaylar nedeniyle ileri bir tarihe ertelenmiştir. Hakkari heyeti bölgeye gideceği için tören gerçekleşmeyecek. Tüm basınımızın değerli temsilcilerine duyurulur”şeklinde açıklama yapıldı. İleri bir tarihe ertelenen iptal edilen protokol ile ilgili duyurusu ise şöyleydi: “Beşiktaş Belediyesi ile Hakkâri Belediyesi kardeşlik yolundaki büyük adımı 08.10.2014’te atıyor. 08.10.2014’te saat 13.00’da Beşiktaş Belediyesi’nde Belediye Başkanlarının da katılacağı protokol töreni ile iki belediye kardeş oluyor. Hakkari Belediyesi ile Beşiktaş Belediyesi’nin, ‘1 Eylül Dünya Barış Günü’ etkinlikleri kapsamında düzenlediği ‘Barışta Hakkari’de Bulaşalım’ kardeşlik projesi etkinliğinin ardından bu kez Hakkari Belediye Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ile Nurullah Çiftçi Hakkari heyeti ile İstanbul’da. 08.10.2014’te İstanbul Beşiktaş çok anlamlı bir güne sahne olacak. Beşiktaş Belediyesi’nin ev sahipliğinde bir protokol töreni gerçekleşecek, o özel törende iki belediye kardeşliğini ilan edecek, imzalar atılacak. Törende sürpriz sanatçılar ile hem CHP hem de HDP’den milletvekilleri yer alacak Başkanların bu özel günde Kobani’yle ilgili de önemli mesajlar vermesi bekleniyor.”