Kobani polemiği

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ‘Hükümet IŞİD’e yardım ediyor’ diyen CHP liderini, “Bu tez ihanettir. Onun aklına ihtiyacımız yok” sözleriyle eleştirdi. Kılıçdaroğlu da “Hangi gerekçe ile Öcalan’ın aklına ihtiyaç duyuyorsunuz” karşılığını verdi.
Haberle ilgili diğer detaylar ise şöyle:
Baş­ba­kan Ah­met Da­vu­toğ­lu, CHP li­de­ri Ke­mal Kı­lıç­da­roğ­lu­’nun ‘Hü­kü­met, Ko­ba­ni için tez­ke­re çı­kar­ma­lı­’ söz­le­ri­ne sert tep­ki gös­ter­di. Davutoğ­lu, “Kı­lıç­da­roğ­lu bil­sin ki onun ak­lı­na ih­ti­ya­cı­mız yok. Sa­de­ce sus­sun. Ken­di ül­ke­si­ni ulus­la­ra­ra­sı top­lu­ma şi­ka­yet et­me­sin. Provokatör­le­rin eli­ne ar­gü­man ver­me­sin. Onun fik­ri­ne de ak­lı­na da ih­ti­ya­cı­mız yok. Tür­ki­ye ge­re­ke­ni ya­pa­cak kud­ret­te­di­r” de­di.
Da­vu­toğ­lu şun­la­rı söy­le­di: “Dün bir ta­raf­tan sü­kû­net tel­ki­nin­de bu­lu­nu­yor, di­ğer ta­raf­tan hü­kü­me­ti suç­la­ya­rak van­da­liz­me ge­rek­çe gös­te­ri­len IŞİ­D’­e yar­dım te­zi­ni tek­rar­lı­yor. Kit­le­ler, Tür­ki­ye IŞİ­D’­e des­tek olu­yor te­ziy­le pro­vo­ke edi­lir­ken Kı­lıç­da­roğ­lu­’nun bu te­zi tek­rar et­me­si en ha­fif ta­bi­riy­le so­rum­suz­luk ve iha­net­tir.”

BELGEN VARSA GÖSTER
Kı­lıç­da­roğ­lu­’nun elin­de bel­ge var­sa or­ta­ya koy­ma­sı­nı is­te­yen Baş­ba­kan Da­vu­toğ­lu, “Son de­re­ce ko­mik bir tek­lif­te bu­lu­nu­yor, ‘Ye­ni bir tezkere, sa­de­ce Ko­ba­ni­’ Pe­ki ya­rın IŞİD, Ha­se­ki­’ye, Ha­le­p’­e sal­dır­dı­ğın­da her bir il veya il­çe için ay­rı ay­rı tez­ke­re mi çı­kar­ta­ca­ğız.