Kanlı pusu

Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker, kent merkezinde olaylar nedeniyle tahrip edilen işyerlerinde inceleme yaparken silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda Emniyet Müdürü Ürker yaralanırken, beraberindeki Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ve Koruma polislerinden Komiser Hüseyin Hatipoğlu şehit oldu, polis memuru Uğur Atlı ise yaralandı.
Olay akşam 21.30 sıralarında kent merkezindeki Cenk Caddesi üzerinde meydana geldi. Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ülker, beraberinde emniyet görevlileri ile birlikte Kobani’ye düzenenlenen saldırılara tepki gösteren protestocuların tahrip ettiği işyerlerde inceleme yaparken, silahlı saldırı düzenlendi. Bir otomobilden otomatik silahlarla açılan ateş sonucu kurşunların isabet ettiği Emniyet Müdürü Ürker ile koruma polisi Uğur Atlı yaralandı, Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ile koruması Komiser Hüseyin Hatipoğlu şehit oldu.
Saldırganlar aynı araçla olay yerinden kaçarken, yaralılar Bingöl Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Emniyet Müdürü Ürker’in hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi.
Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker, ameliyata alındığı Bingöl Devlet Hastanesi’nden ameliyattan çıkarıldı. Emniyet Müdürü Ürker, Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen ambulans uçakla, Bingöl’den alınarak Ankara’ya götürüleceği öğrenildi.
Olayın hemen ardından Bilgöl Emniyet Müdürlüğü alarma geçti. Polis, saldırganların yakalanması için geniş çaplı araştırma başlatırken, kentin giriş ve çıkış noktaları kontrol altına alındı.
Bingöl’de silahlı saldırı sonucu şehit olan Komiser Hüseyin Hatipoğlu’nun eşi Sibel Hatipoğlu acı haberi memleketi Ordu’da aldı. Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker’in kent merkezinde olaylar nedeniyle tahrip edilen işyerlerinde inceleme yaparken yanında olan ve silahlı saldırıya uğrarak şehit olan polislerden komiser Hüseyin Hatipoğlu’nun eşi Sibel Hatipoğlu acı haberle yıkıldı. 2.5 yıl önce Ordu İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yaparken Sibel Hatipoğlu ile evlenen Hüseyin Hatipoğlu’nun tayini Bingöl’e çıktı. Hatipoğlu’nun Kurban Bayramı nedeniyle eşini Ordu’daki ailesinin yanına gönderip ve bayram sonu izin alıp kayınpederine gitmeyi planladığı öğrenildi. Ancak, Kobani protestoları nedeniyle izinlerin iptal olmasıyla üzerine Sibel Hatipoğlu’nun ziyaretini bir süre uzattığı belirlendi. Ancak, acı haberi alan Sibel Hatipoğlu’nun ailesiyle birlikte Bingöl’e gitmek için Ordu’dan ayrıldığı bildirildi. Sibel-Hüseyin Hatipoğlu çiftinin 1.5 yaşında kızı bulunuyor.
Bingöl’de silahlı saldırıya uğrayan Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ile Komiser Hüseyin Hatipoğlu şehit oldu. 2012 yılında Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü görevi yapan daha sonra Aydın Emniyet Müdür Yardımcılığına terfi eden ve yaklaşık 3 ay önce de Bingöl’e atanan Atıf Şahin’in şehit haberi, Aydın’da ve Nazilli’de üzüntüyle karşılandı.