Ankara’yı seçtiler çünkü…

Beşiktaş’ın Sivasspor maçını oynayacağı Yenikent ASAŞ Stadı, Siyah-Beyazlılar için büyük önem taşıyor.
Spor Toto Süper Lig’in ilk 5 haftasında topladığı 11 puanla lider olan Beşiktaş, Ankara yolcusu görünüyor
Ligde şimdiye kadar çıktığı 3 deplasmanda kazanan ancak iç saha maçlarını oynadığı Atatürk Olimpiyat Stadı’ndaki 2 karşılaşmada da berabere kalıp puan kaybeden Kara Kartal, Sivasspor müsabakasını Ankara Yenikent ASAŞ Stadı’nda gerçekleştirecek.
Hem zemin hem de iklim şartlarından dolayı Olimpiyat Stadı’ndan rahatsız olan Beşiktaş yönetimi, 6. haftadaki Sivasspor maçını Yenikent ASAŞ Stadı’nda oynama kararı aldı.

Yenikent ASAŞ Stadı ise Beşiktaş için farklı bir anlam taşıyor. Çünkü,…
Kara Kartal, ligde son şampiyonluğunu yaşadığı 2008-2009 sezonunun 31. haftasında bu statta liderliğe yükselmiş; kalan maçlarını da kazanıp mutlu sona ulaşmıştı.
O zaman Mustafa Denizli yönetimindeki Beşiktaş; 2008-2009 sezonunun 31. haftasına 59 puanla, 60 puanlı lider Sivasspor’un ardında 2. sırada girmişti.
Sivasspor’un, sahasında o zamanki adıyla İstanbul BŞB’ye 2-1 mağlup olmasıyla avantaj yakalayan Kara Kartal, o dönemki ismiyle Ankaraspor’u Yenikent ASAŞ Stadı’nda 4-1 yenmişti.
70. dakikasına 1-1 girilen karşılaşmayı Holosko, İbrahim Toraman, Bobo ve Tello’nun golleriyle 4-1 kazanan Beşiktaş, 62 puana yükseldiği o hafta liderlik koltuğuna oturmuştu.
Yenikent ASAŞ Stadı’ndaki 4-1’lik galibiyetin ardından 19 Mayıs Stadı’nda Ankaragücü’nü 3-1, 33. haftada Galatasaray’ı 2-1, son hafta ise Denizlispor’u 2-1 yenen Beşiktaş, 71 puanla şampiyonluk ipini göğüslemişti.