Beltaş işçileri Belediyeyi suçluyor

Beltaş işçileriyle ilgili haberlerin genel olarak 52.821 kez okundu. Haberlerden detaylar şöyleydi:

Emekçinin zaferi!

Beşiktaş Belediyesi ile park ve bahçe temizlik işlerini yapan BELTAŞ şirketinin işçileri arasında bir süredir devam eden anlaşmazlığın çözümü için taraflar Beşiktaş Belediyesi’nin Etiler’deki binasında bir araya geldi. CHP İstanbul Milletvekilleri Süleyman Çelebi ve Veli Ağbaba’nın da katıldığı törende, atılan imzalarla Beltaş işçilerinin direnişi kazanımla sona erdi. Taşeron işçilere iş güvencesi ve sendikal örgütlenme hakkı getiren toplu sözleşme alkışlar arasında imzalandı.
Direnişte mutlu son!..
60 gündür direnişte olan BELTAŞ işçileri grev süresi boyunca CHP Beşiktaş İlçe Başkanlığı’nı iki defa işgal etmişti. 7 Eylül günü Dünya Barış Parkı’nda Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen ‘temizlik çalışmaları’ BELTAŞ işçilerinin grevlerini kırmaya yönelik hareket olarak yorumlanmıştı.
Saldırıya da uğramışlardı!
Dünya Barış Parkı’nda düzenlenen temizlik çalışmalarına Belediye Başkanı Murat Haznedar’ında katılmasını protesto eden direnişçi işçiler polis ve iddialara göre belediyenin eli sopalı ekipleri tarafından saldırıya uğramıştı.

**

Direndiler kazandılar!
Beltaş işçilerinin Beşiktaş Belediyesi’nde aylardır sürdürdüğü grev sona erdi. Beşiktaş Belediyesi ile Beltaş işçileri arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi ile birlikte halaylar uzlaşı için çekildi… edinilen bilgilere göre sendikanın işçiler adına talep ettiklerinin tamamına yakınının kabul edildiği söyleniyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise taleplere yanıt verildiğini belirterek “Bundan sonraki hedefimizin CHP olarak taşeronlaşmanın tamamen ortadan kalkması olacaktır” diye konuştu.
CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi de, daha önce olduğu gibi bundan sonra da her zaman işçi olarak kalacağını ve işçi sınıfına hiçbir zaman ihanet etmediğini belirterek, Beşiktaş Belediyesi’nde yapılan sözleşmenini Beşiktaş’tan tüm Türkiye’ye örnek olacak ve işçi hakkını en iyi şekilde temsil edecek bir sözleşme niteliğinde olduğunu söyledi.

**

Kime destek verdiler?
Kara Kartal kime destek verdi? Beşiktaş’lılar kime destek verdi? Iki grup neden biraraya gelip Kartal pençesi işareti yaparak poz verdi?.. Beşiktaş taraftarı BELTAŞ işçilerine destek verdi. Beşiktaş Belediyesi’nin önündeki grev çadırına giden karakartallar işçilerle dertleşti. Daha sonra her iki grup elleriyle Kartal işareti yaparak kameralara poz verdi. Beşiktaş’lılar aylardır süren bu olumsuz havanın biran önce bitmesini ve anlaşmaya gidilmesini istiyorlar.

**

İşçilere müdahale!
Beltaş ile işçiler arasında anlaşmazlık sürüyor, yaklaşık bir aydır görüşmelerin devam ettiği ancak bir sonuç çıkmadığı açıklandı. Beltaş işçileri sendikal haklarını kullanarak dün greve başladılar. afiş asan ve çadır kuran beltaş işçileri işten çıkarılmama ve emeklerinin haklarını almak istiyor. ancak greve başlayan işçilere güvenlik güçleri müdahale etti buna rağmen kısa süreli bir arbede yaşandı. Buna rağmen işçiler geri adım atmadı ve haklarını alacağı güne kadar haklı direnişlerini sürdürecekleri açıkladılar.