Yalanladılar ama…

Beşiktaş inşaattaki olayla ilgili yalanlama yapsa da maalesef stat inşaatında çalışan işçinin düşerek belini kırması ‘iddia’ değil belgeli bir gerçek olduğu söylenmesi ortalığı daha da karıştırdı.
Beşiktaş İnönü Stadyumu inşaatında çalışan Ali Babuca adlı işçinin asansör boşluğundan düşüp yaralandığını aktaran habere, Beşiktaş Spor Kulübü’nden açıklama geldi. Yapılan açıklamada, statta asansör boşluğu bulunmadığı, işçinin belinin kırılmadığı, “üç günlük tedavi sonrası yürüyerek hastaneden çıktığı ve iş başı yaptığı” iddia edildi.
Oysaki Radikal’in telefonla ulaştığı Ali Babuca, beton dökmeye hazırlanırken, bir işaret ve parlatıcı sinyal olmadığı için asansör boşluğundan düştüğü iddiasını yineledi. Ayrıca Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından Babuca için verilen epikriz raporunda, Babuca’nın on metre yükseklikten düştüğü, bel omurlarındaki üç kemik kırıldığı için ameliyat edildiği ifade ediliyor. Rapora göre Babuca, BJK’nin iddia ettiği gibi üç gün sonra değil, 11 gün sonra taburcu edildi. Ayrıca, “iş başı yaptığı” ileri sürülen Babuca için 19 Aralık 2014 tarihine kadar istirahat raporu verildi. Yine Babuca, şu an İstanbul ’da değil, Adıyaman’ın Kahta ilçesindeki evinde yatıyor.