“Taraftar kombinesini almalı”

Spor Yazarı Güven Taner Radyo Beşiktaş’ta Didem Tutal’ın konuğu oldu ve her daim gündem oluşturan stadın gecikmesini son durumu göz önüne alarak, tekrardan değerlendirdi. Az sayıda kombinelerin satışını vurguladı, taraftarın ne olursa olsun bilet almasını ve takıma destek vermesini istedi. Ayrıca şu andaki kadronun durumunu ve halen bitmemiş transfler ile ilgili görüşlerini samimiyetle açıkladı. Taner ana başlıklarla şunları söyledi.
YENİ SEZON YENİ TAKIM: Bu sorunun cevabını iyi niyetle bakarak veremeyeceğim ne yazık ki… Beşiktaş Kulübü’nün yöneticileri bize dediler ki, “İlk yıl feda yılıydı, ondan sonra toparladık. Kendimize geldik, çok yerli yerinde transferler yapacağız. Lig yarışının içinde iddialı bir biçimde bulunacağız” dediler. Bunun paralelinde davranmadıklarını görüyoruz. Avrupa Şampiyonlar Ligi’ne adım atmak için maçlar başlayacak takım kadromuz henüz belli değil. Savunmaya adam ihtiyacımız var, sağ kanada orta sahaya adama ihtiyacımız var, daha bunların kim olacakları belli değil. Ortalıkta bir takım isimler dolaşıyor ama hiç bir şey belli değil. Çözün bunları… Yöneticinin görevi de en azından lig başında sorunları çözmek diye düşünüyorum. Bu bakımdan da Fikret Orman ve yönetimine de en azından bu konuda iyimser yaklaşamıyorum. Çok kötü olabilir Beşiktaş için… Şampiyonlar Ligi’ne katılmak önemli gelir elde etmek demek. Beşiktaş Kulübü de gelir yani para diye çırpınıyorsa böyle bir olanağı niye kaçırıyorsunuz? Niye bunu daha vaktinde yapmadınız, bu biraz yönetim zaafiyeti gibi geliyor. Evvela futboldan sorumlu yönetici görevinden ayrıldı, ondan sonra o işi profesyonelce yürüten uzman diyelim, profesyonel olduğuna göre, görevinden ayrıldı. Transferlerin daha bir tanesi yapıldı, o da işte bir hafta çalışmayla çok ciddi bir maça çıkarılacak. Yani burada bir yönetim zaafı var. Dilerim hızla bunu aşarlar bu sorunları. Aldığım bilgilere göre bir kaç oyuncuyu daha bu haftalarda renklerine bağlayacak Beşiktaş. Ama bu dönemde 1 hafta içinde gelseler dahi Beşiktaş’a yararlı olup olamayacaklarını da kestiremiyorum açıkçası…
ÖNEMLİ SORUNLAR VAR: Beşiktaş’ın 3-4 yıl öncesinden başlayan önemli sorunları var, bunlardan en önemlisi ve bir numaralısı parasal sorun. O olmadan da zaten kulüp işlerinde başarılı olmak çok zor. Kulübün geldiği durum yani harcamaları karşılamak için gelinen nokta maksimum seviyede. Artık gelirler mevcut düzen içinde artırılamıyor. Bunun artırlabilmesi için yeni bir kaynak oluşturulabilmesi gerekiyor, o kaynak da yeni bir stat olarak saptandı. Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Orman önderliğinde bu işe soyundu. Heyecan yarattı, stadın bu önümüzdeki, yeni sezona Ağustos’a yetişeceğini 5-6 ay öncesinde söylemişlerdi. Bazı şeyler belli zaman hesaplamasına tabi tutulabilir ama bazı şeyler tutulamaz. Ama bir takımın iyileştirilmesi zamana bağlıdır ama ne kadar zamana bağlıdır hesaplanamaz.
İNŞAAT İŞLERİNİ BİLİYORLAR: Bir inşaatın aşağı yukarı ne zaman bitirileceği kestirilebilir. Elde olmayan nedenler çok azdır ama bir de şöyle bir durum var, Beşiktaş Kulübü Başkanı, Ağustos dediyse olmalı, bilemedin Eylül’de diye düşünebiliriz. Fikret Orman inşaat işlerini çok iyi bilen hatta uzman diyebileceğimiz bir kişi. Öyle bir hedef koydu ki iki arada bir derede kulübün gelirlerinin artması için Ağustos hedefini koydu. Yoksa Fikret Orman da bence çok iyi biliyordu herşeyi. Hedef koymanın iki faydası var. İşi daha fazla ciddiye almak daha çok çalışmak biraz da Beşiktaşlıların konsantrasyonunu artırmak… Beşiktaşlıların bir kısmı Fikret Orman’a teşekkür ediyor, bazıları da sözünde durmadı falan diye Başkan’ın tavrına karşı çıkıyorlar. Ama bu pembe yalanı kabullenmek gerekir, hoşgörüyle yaklaşıyorum. Umarım önümüzdeki Ağustos’a yetişir. O Ağustos’ta 4 4’lük biteceğini düşünerek bir soluk aldıracağını düşünüyorum. Eleştirirken bu yönden de bakılmasının doğru olacağını düşünüyorum açıkçası…
TARAFTAR KOMBİNE ALMALI: Taraftarı suçlamak için söylemiyorum bunu ama açıkçası bundan şu sonucu çıkartıyorum yani bunu söz verilen zamanda bitirilemeyişini Başkan’ın suçu gibi algılıyor bazıları. Oysa biraz da bu işi o konuda kendilerini de katmaları gerekir Beşiktaşlıların. Kombine alabilecek durumda olup da stat bitmedi, niye alayım dememek lazım. Biraz da omuz vermek lazım, daha iyi duruma gelmek için… Herkesin katkıda bulunması gerekir. Ama bu eksik bir yaklaşım gibi geliyor bana. Alabilecek durumda olanlar başka bir statta da oynansa maçlar, oradan kombinesini almalılar. Beşiktaş’a destek olmalılar, hatta imkan varsa 100 liralık bileti 110-120 liraya alsınlar, bu işler böyle döner. Beşiktaş taraftarının zaman zaman o özveriyi göstermesi gerekir diye düşünüyorum.