Bu memlekette herşey olur!..

Yaklaşık 1 aydır bizim gazete ve radyonun bulunduğu iş merkezinin yöneticisi gelip gidiyor.
“İsmail Bey duydunuz mu buraları kentsel dönüşüm adı altında konut alanına almışlar”diyor.
Elinde bir sürü belge, kroki ve çizim var. Büyükşehir’de kararlaştırmışlar, sözde askıya çıkmış ama kimsenin haberi yok itiraz gelmemiş ve Çarşı’nın tam göbeği en az 500 adet işyerinin bulunduğu ada tamamen konut alanına dönüştürülmüş.
Millet çorak tarla alır, adamını bulur, sanayi alanına dönüştürüp köşeyi döner, bizim gibilerin ise, iş merkezlerindeki birkaç ofisinin konut alanına çevrildiğinden bile haberi olmaz.
Sadece bu alandaki Çelik İş Merkezi’nde 84 ofis var. Toplasanız adada 500’e yakın iş yeri bulunuyor. Bu haberden sonra Çarşı karışmış durumda…
Ben yine de yöneticiye ve gazeteye gelen iş yeri sahibi şikayetçilere;
“Heyecanlanmayın, durun!.. Soralım yetkililere” dedim.
Beşiktaş Belediyesi’nden üst düzey kişilere danıştık. Onlar da bilmiyorlar, neyse iki-üç kez aradıktan sonra, “Bizimle ilgili değil, Büyükşehir de yapmışlar” dediler. Biraz da isteksiz gördüm kendilerini ya!.. Seçim telaşı hat safhada tamam da, insanlar çözüm bekliyor.
Anlamadığım bir şey daha var, kabullenemiyorum da…
Binlerce kişinin mağdur edildiği bir olaydan nasıl kimsenin haberi olmaz? Bu bölgenin meclis üyesi ne yapar, neden insanlara haber vermez. Belediyeden bir bez afiş bir reklam panosuna uyarıcı afiş asmazlar? Veya internet sitesi ne güne duruyor? Biri bana bunu açıklasın.
Zira bu yüzden, Büyükşehir’e itiraz süresini de kaçırmış insanlar. Şimdi bölge idare mahkemesine dava açacaklar, milyarlarca lira harcayacak binlerce kişi ve yıllar sürecek sorunlarını halletmek…
Yazık değil mi?..
Neyse, bizim yönetici ve iş merkezinin yanındaki dersane sahibi ve şikayetçi insanlar da belediyeden bilgi edinmişler, yine isim vermeyeyim; “Biz bir şey yapamayız” diye yanıt alıp geri dönmüşler.
Yine bana geldiler şikayet için;
İstanbul Büyükşehir İmar Komisyonu’ndaki yetkililerle konuştuk; “1/5000’lik planlar hazır, ama 1/1000’lik planlar için Beşiktaş Belediyesi’nden görüş istenecektir. O zaman bu alanın işyeri olduğunu söylersiniz denildi. Aman bu süreci kaçırmayın diye de eklediler!.. Son şans bu olsa gerek Çarşı insanı için…
Bakalım bu sefer Beşiktaş Belediyesi binlerce insanı uyaracak mı?.. Umarım notlarını almışlardır. İnsanlara yol gösterirler.
Şaka değil bu anlattıklarım…
Beşiktaş’ın her yeri için geçerli.
Şeffaflık ve iletişim diye boşuna söylemiyoruz her yazıda…
Özetlersek;
Çarşı’nın göbeği, en az 500 iş yeri ve iş merkezinin bulunduğu 30 yıllık ticaret alanı, konuta çevriliyor. Karşı ada ticari alanda kalıyor, yan ada, yani Serdar Bilgili’nin Sıra Evleri Turizm alanı şeklinde tescilleniyor.
Nereden bakarsanız bakın rezil bir iş!..
Sözü uzatmayayım;
Ben bu işte önce Beşiktaş Belediyesi’ni sonra Büyükşehir’i, sonra da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı sorumlu görürüm.
Ve bu iş düzeltilmezse, binlerce Çarşı esnafı ve işyeri sahibinin hakkı teslim edilmez ise, Beşiktaş Gazetesi olarak sorumlu gördüğüm kişilerin peşini bırakmam!.. Samimiyetinizi ve işbilirliğinizi (!) sorgularım… Görevde olsanız da, olmasanız da… Haberiniz ola!..