Samimiyet testi!..

Yıllar önceydi. Demirören bir basın toplantısı yapmıştı. Ben de davetliydim, ama toplantı 45 saniye filan sürmüştü. Yani dalga geçer gibi bir durum yaşamıştık anlayacağınız gazeteciler olarak!.. 30 yılı aşkın meslek hayatımda böyle rezalete şahit olmadığımdan kendimi aptal gibi hissetmiştim. Ve bir yazı yazdım, bunları anlattım, ardından da bir daha kulübün basın toplantılarına katılmama kararı aldım. Eski başkanın da sözlerine ve yaptıklarına da bundan sonra itibar etmedim. Ne kadar doğru bir karar verdiğimi de zaman gösterdi zaten…
Ta ki… Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, geçen hafta yaptığımız Radyo Beşiktaş’taki programıma katılana kadar… Ünal, program bitiminde bir basın toplatısı düzenlediklerini, benim de özellikle gelmemi rica etti. Demiören’in komik basın toplantısı sonrası kararım aklıma geldi ama, Ünal’ı kırmadım, söylediği saatte kalktım gittim. Kulüple ilgili basın toplantısı, Kulüp Başkanı Fikret Orman’la birlikte yapıldı. Stadın ruhsatı verildi. Beşiktaş Belediyesi için bu durum, camia açısından büyük övgü ve takdir getirecek bir adımdı. Ardından da iki başkanın Seba ziyareti müthiş olmuş!..
YİNE OLMADI!..
Ancak toplantı öncesi, bir de ne göreyim, medya iletişimi yapanlar bizi atlamışlar her zaman ki gibi… Yani Başkan söylemese Beşiktaş Gazetesi’nin basın toplantısından haberi olmayacak. Bir de iki saat sonraya da bırakılmış mı toplantı… Ama dedim ya, yılların hatırı var, bir şekilde günü kurtardık!.. Biz bu durumda bile hem gazeteye haber yaptık, hem de yerinden radyoya naklen yayın…
Fakat şunu söylemem de gerek; medya iletişimi sorumluları mı, basın danışmanları mı?.. Ne derseniz deyin… Hata yaptılar, yapıyorlar, yapmaya da devam ediyorlar. Artık uyarmam, ikaz da etmem!.. Tasarruf sizindir!.. Zira iletişim her şeydir de iletişimsizlik de büyük zarar verir… Son zamanlarda bunun örneklerini de görüyoruz zaten…
BİLDİRİ GİBİ SÖZLER
Aralık ayı içinde Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ı Radyo Beşiktaş’ta canlı yayına aldık… Başkan önce 10 yılı aşkın süredir yaptıklarını anlattı. Ardından önümüzdeki dönem projelerini… Belediye başkanlığının yanı sıra bir spor adamı olarak sahaya ilk 11 sürdü… Yani çok önemli 11 proje… Ardından 18 kişilik kadroyu masaya yatırdı. Özetlersek 18 adet çok önemli proje ile yola çıkmış Başkan… İsmail Ünal anlatımlarını espriyle yapmayı ve benzetmelerle süslemeyi seviyor. Bu da ona yakışıyor, anlatımı zenginleştiriyor… Detaya girmeyeyim, bunların tamamını 3 ve 4. sayfalarımızda veriyoruz. Sadece şunu söyleyeyim gazetemizin manşetinde de belirttiğimiz gibi Ünal’ın verdiği sözler “Yeni yıl paketinden çıkan bombalara” benziyor. Bunlar gerçekleşirse Beşiktaş adına müthiş olur.
Mümtaz Kola, Ayfer Atay, Yusuf Namoğlu ve İsmail Ünal… Benim gazetecilik süresince Beşiktaş’ta belediye başkanlığı yapan isimler… Hepsiyle habercilik anlamında bir araya geldik. Görüştük ve takip ettik.
Bugüne kadar görev yapan başkanların büstlerini yapma ve Beşiktaş’ta sergileme projesi vardı. Sonuç ne oldu bilemiyorum, ama bana sorarsanız hayata geçirin… Herşey bir kenara en azından “Ahde vefa” da bunu gerektirir.
ADAYLIK SÜRECİ
Tabii bu da CHP’den tekrar aday olmasına bağlı. Kendinden emin İsmail Ünal. Onu da yapılan araştırmalardan ve örneklerden yola çıkarak anlattı Ünal. Geçen seçimlerde Türkiye üçüncüsü ve İstanbul birincisi olduğunu hatırlatarak, o zamanlar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan, şimdi Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’yla birlikte Beşiktaş’ı baştan sona dolaştıklarını, İstanbul’da da bir çok faaliyetin içinde olduğunu hafızalara kazıyarak, yapılan araştırmalarda CHP ile kendisinin büyük bir oranla başta olduğunu söyledi. Benim Radyo Beşiktaş’ta yapılan programdan çıkardığım özet budur.
Tüm partiler İstanbul ve diğer illerin adaylarını açıkladı. İlçeler ise önümüzdeki haftadan itibaren açıklanacaktır. Beşiktaş’ta MHP Burhan Akdağ derken, AK Parti Beşiktaş’ta çok önemli bir gelişme olmazsa İlçe Başkanı Zeynel Abidin Okul’la devam edecek. CHP ise adayını kanımca yaklaşık iki – üç hafta içinde açıklayabilir. Bir sonraki gazetemizi hazırlarken, adayların tamamı belli olacaktır sanırım. Olaya, genel anlamda ve tüm partiler açısından bakarsak, “Artık takdir siyasilerin ve sonra da Beşiktaşlı’nın” diyebiliriz.
Beşiktaş Medya Grup olarak her dönem yaptığımız gibi her partinin adayını gazetemiz ve radyomuzda Beşiktaşlılara tanıtacağız. Ocak ayında CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı merak ettiğiniz konulara Radyo Beşiktaş’ta cevap verecek. Diğer partilerin il ve ilçe başkanları da sırayla yerel seçimlere kadar konuğumuz olacak.
(Dipnot: Bugüne kadar hiç bir partinin aday adayı ile söyleşi ve reklam çalışması yapılmamıştır. Ünal ile yapılan söyleşilerin tümü belediye başkanı olma adınadır.)
VURUN KARTAL’A!..
Sportif anlamda Beşiktaş çöküş sürecine girmez umarım. Galatasaray derbisinde yaşananlar, ardından Kasımpaşa’daki çirkin olayları Kartal hak etmiyor. Halkın takımı, herkese eşit mesafede bir camia, haksızlığa baş kaldıran bir taraftar topluluğuna bu yapılan reva mı? Ama yapılıyor işte… Anlamamak ve detaylandıramamak aptallık olur.
Yoksa Beşiktaş şöyle oynamış böyle oynamış, hakem şu hatayı yapmış, bunu yapmış önemli değil…
Kuşa bak!.. derken gözden kaçan çok olur!..
Şunu söyleyip, bitireyim, yönetim ve üst düzey çalışanlar bence Beşiktaş’a konsantre olsunlar.
Yazımın başlığına boşu boşuna “Samimiyet testi!..” demedim!.. Bu başlık tüm yazı için geçerlidir…