“Yol geçecekse cami bile yıkarız”

Başbakan Erdoğan, ODTÜ’den geçecek yola ilişkin “Bizim değerlerimizde yol engel tanımaz. Önünde cami bile olsa biz o camiyi yıkarız, gideriz o camiyi başka bir yerde inşa ederiz” dedi.

Dünyaya sizin gözünüz kör. Dünyada neyin, nasıl yapıldığından haberiniz yok. En yeni ülkelere dünyada git, yolların ormanların içinden nasıl gittiğini görürsünüz. Yol uğruna herşey feda edilir, çünkü yol medeniyettir ama medeni olmayanlar yolun kıymetini bilmezler, anlamazlar.

Bizim değerlerimizde yol engel tanımaz. Önünde cami bile olsa eğer yol oradan geçecekse, biz o camiyi yıkarız, gideriz o camiyi başka bir yerde inşa ederiz. Bu işin aslı budur. Onun için bundan nasibini almayanlar, bakıyorsunuz İstanbul’da, birileri bunun önüne geçmek istiyor, birileri bakıyorsunuz buna farklı şekilde destek vermek istiyor. Birileri işte burada görüyorsunuz… ODTÜ’te herşey yapılmış, plan vesaire… Plan kimin yetkisinde? Plan belediyelerin yetkisinde. Planı şu veya bu kişi yapmaz, belediyeler bunun için vardır. Belediyeler bunun planını yapar ve uygulamaya da sokar.