SPOR: Ömer’in golüyle BKJ:1 Eskişehir:0

Spor Toto Süper Lig 7. hafta mücadelesinde Beşiktaş, deplasmanda Eskişehirspor’u 1-0 mağlup etti. Beşiktaş’ın golünü 70. dakikada bu sezon ilk defa forma giyen Ömer Şişmanoğlu attı. Ömer Şişmanoğlu performansıyla da alkış aldı.
Eskişehir Atatürk Stadı’nda oynanan mücadeleye 2 takım birbirine baskı uygulayarak başladı. Karşılaşmada ilk etkili atak konuk ekip Beşiktaş’tan geldi.
Siyah-Beyazlı takımda ilk defa 11’de şans bulan Eneramo’nun vuruşunu kaleci Boffin kurtardı. 34. dakikada Fernandes’in kullandığı serbest vuruşta Beşiktaş gole çok yaklaştı ancak kaleci Boffin, gole izin vermedi. Eskişehirspor, en tehlikeli atağını 38. dakikada Erman Kılıç’la yakaladı. Erman’ın ceza sahası dışından vurduğu top Escude’ye çarptı ve oyun alanını terketti. İlk yarının son dakikasında Eskişehirsporlu Aytaç Kara’nın uzaktan sert şutu direkten döndü ve hakem Tolga Özkalfa ilk yarının son düdüğünü çaldı. İkinci yarıya Beşiktaş ev sahibine oranla daha etkili başladı. 58. dakikada Gökhan Töre’nin sert şutunu Boffin kurtardı. Ömer ilk maçında golle buluştu

70. dakikada Manuel Fernandes, sol kanattan çalımlarla çizgiye kadar indi ve güzel asistinde Ömer Şişmanoğlu forma giydiği ilk maçta golü buldu: 0-1. Golden sonra Eskişehirspor baskısını arttırdı. Üst üste duran top kullanan Eskişehirspor, bu fırsatları değerlendiremedi. 83. dakikada Eskişehirspor’da Diomansy Kamara çok net pozisyonda topu dışarıya yolladı. Uzatma dakikalarında Eskişehirspor’un korner vuruşunda Veli Kavlak, topu çizgiden çıkardı. Maçın geri kalan dakikalarında gol olmayınca Beşiktaş, 2 hafta aradan sonra 3 puanla tanıştı.