EKSTRA: Pakete tam destek

Cumhurbaşkanı Gül, görev süresi içinde son kez Meclis’e hitap etti ve Başbakan Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı demokratikleşme paketine tam destek verdi. Gül, son yıllarda atılan adımlar için “Sessiz devrim” dedi. Gül, yeni yasama yılın açılışında milletvekillerine seslendi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, görev süresi Ağustos ayında dolacağı için son kez TBMM’nin yeni yasama yılının açılışında milletvekillerine hitap etti:

* Demokrasi statik bir sistem değil, yaşayan, gelişen ve değişime ayak uyduran bir yönetim biçimidir. Son yıllarda demokratik standartlarımızı yükseltmek amacıyla “sessiz devrim” olarak pek çok köklü reform hayata geçirilmiştir.

* Doğu’da da Batı’da da takdirle karşılanan bu reform ruhunu devam ettirmemizde büyük fayda vardır. Sayın Başbakan’ın açıkladığı ve ülkemizin önemli sorunlarına çözüm getireceğine inandığım adımları da memnuniyetle karşıladım. Bu süreç sürmeli.

* Seçimlerin belirleyiciliğine, sandığın erdemine yürekten inandım. Demokrasinin hoşgörü, tahammül, sabır, azim ve fedakârlık gerektirdiğinin hep bilincinde oldum.