SPOR: Tempolu mücadele galibiyet getirmedi

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig’in 6. haftasında karşılaştığı MP Antalyaspor’a 2-0 yenildi. Oyuna ev sahibi ekip başladı. İki takım da mücadeleye tempolu başladı ve kısa paslarla ceza sahasına inmeye çalıştı. Takım ilk atağını 4. dakikada geliştirdi.
Serdar Kurtuluş’un sağ kanattan ortaladığı topa Almeida iyi yükseldi ama Almeida’nın kafa vuruşunda top auta gitti. Rakibine kendi yarı alanında baskı kuran siyah-beyazlılar, oyunun kontrolünü eline geçirdi. Mücadelenin 15. dakikasından sonra tempo düştü. Gol pozisyonuna girmekte zorlanan ekip, duran toplarla etkili olmaya çalıştı. Siyah-beyazlılar maçtaki ilk tehlikeli pozisyonunu Atiba ile buldu. 31. dakikada gelişen atakta Gökhan Töre’nin pasıyla ceza sahası içinde buluşan Atiba’nın şutu direkten döndü. Takımın devrenin son bölümünde kurduğu baskı da sonuç vermeyince ilk yarı golsüz berabere tamamlandı.
İkinci yarı oyuna Beşiktaş başladı. 47. dakikada hızlı gelişen MP Antalyaspor atağında iki kişiden sıyrılan Diarra ceza sahasına girer girmez şutunu çekti ve top ağlarla buluştu(1-0). Skora denge getirmek için rakibine yüklenen takım, yine bir hızlı hücumla iki farklı geriye düştü. 53. dakikada orta sahada topla buluşan Diarra, tek başına topu ceza sahasına kadar sürdü. Tolga ile karşı karşıya kalan Diarra’nın şutu filelere gitti(2-0). Ekip ikinci yarıda ilk tehlikeli atağında Olcay ile gole yaklaştı. 61. dakikada sağ kanattan gelişen atakta Serdar’ın pasında topla buluşan Fernandes, bekletmeden pasını ceza sahası içindeki Olcay’a çıkardı. Olcay’ın şutunda kaleci golü önledi. 67. dakikada Fernandes’in ceza sahası yayı önünden kullandığı serbest vuruşta kaleci Hakan topu güçlükle çeldi. Gol için yüklenen siyah-beyazlılara karşılık ev sahibi ekip hızlı hücumlarla etkili olmaya çalıştı. Topa daha fazla sahip olan takım, kapanan rakip takım savunmasını aşmakta güçlük çekti. İstediklerini bir türlü sahaya yansıtamayan ekip sahadan 2-0 mağlup ayrıldı.