SAYI 295

Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal:
“İLKLERİ GERÇEKLEŞTİRDİK”

Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal yapılan çalışmalar sonrası 10 yıl içinde Beşiktaş’ın kültür ve sanatın başkenti olduğunu söyledi.
Ünal, Beşiktaş’ın birbirinden önemli ve ilk defa uygulanan hizmetlerle tanıştığını vurguladı. Bu zaman zarfında iletişim, teknoloji, eğitim, sağlık, altyapı ve üst yapı, temizlik, doğa, hayvan, mutfak, cafe ve benzeri hizmetlerle bugüne kadar ortaya konulmamış birçok önemli ve değişik hizmetin ilk defa Beşiktaş’ta hayata geçirildiği öğrenildi.
KÜLTÜR VE SANATIN BAŞKENTİ!..
Özellikle, kültür ve sanata yapılan yatırımlarla heykel sempozyumlarda ve atölyelerde ortaya çıkan yaklaşık 160 heykelin Beşiktaş’ın her mahallesine dikildiğini söyledi. Öte yandan Atatürk’ün rölyefinin de bitirildiğini ve Beşiktaş’a kazandırılmasının an meselesi olduğu kaydedildi. Kültür faaliyetleri ile birlikte sosyal faaliyetlere de belediye olarak çok önem verdiklerini açıklayan Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, gençlere, çocuklara ve de yaşlılara yönelik hizmetlerle birlikte kentlinin taktirini topladıklarını vurguladı.
Önümüzdeki günlerde bitmekte olan bir dizi hizmetin daha yapılacak olan açılışlarla kente kazandırılacağını söyleyen Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal özellikle Beşiktaşlı’ya söz verdikleri üzere dev bir meyve bahçesinin Beşiktaş’a kazandırılacağını ifade etti. Ulus’ta yapılan ve 30 bin metre kare alana kurulu olan meyve bahçesinde her çeşit meyve ağaçları bulunduğu ifade edildi. Ayrıca dev alanda kentli çoluk çocuk dinlenecek, yemyeşil bir ortamda günün yorgunluğu atacak denildi. Diğer yandan belediye altına
inşa edilen ve tamamen çocuklara yönelik olan bir diş hastanesinin de açılışına az bir süre kaldığı öğrenildi. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal yapılan hizmetlerin ve yapılacak olanların en kısa zamanda tüm detaylarıyla Beşiktaş kentlisiyle paylaşılacağını da bildirdi.

“18 Eylül’e kadar
branşınızı seçin”

Meslek Edindirme Kursları ile kendinizi geliştirebilir, yeteneklerinizi
ortaya koyabilir ve beceriler kazanabilirsiniz. Çeşitli branşları öğrenebilirsiniz ve kurs öğretmenleri Eylül’ün ikinci yarısında kayıtların tamamlanmasıyla belirtilen merkezlerde derslere başlayacaklar. Yabancı dilden el sanatları kurslarına, müzik ve gösteri sanatı kurslarından kişisel gelişim ve eğitim kurslarına, bilişim teknolojilerinden grafik ve fotoğrafçılık kurslarına kadar pek çok farklı alanda kendinizi yetiştirmek, geliştirmek ve bu kursların sonunda yeni bir mesleki beceri edinmek mümkün. Kurs
programını başarı ile tamamlayan katılımcılara, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylı eğitim sertifikaları veriliyor.
Yetkililer başvuru kriterlerini şöyle sıralıyor:
“Başvuru T.C. kimlik numaralı kimlik fotokopisi ile yapılmalıdır. Beşiktaş’ta ikamet eden kursiyerlerin başvuruları önceliklidir.
Formun iletişimi sağlamak için eksiksiz doldurulması gerekmektedir. Her kursiyer en fazla 2 branşa kayıt yaptırabilir. Step-Aerobik ve Modern Danslar kursuna başvuran kursiyerlerimizin sağlık raporu getirmeleri gerekmektedir. Başvuru yapan kursiyer daha önce seçtiği branşa 2 kez katıldığı takdirde tekrar kayıt yaptıramaz. Yabancı dil kursları ve web tasarımı kursları için kayıt sırasında düzey yeterlilik bilgisi verilmelidir. Drama kursu haricinde başvuru sahibinin 18 yaş veya üzeri  olması  gerekmektedir. Beşiktaş Belediyesi’nin kurs programında değişiklik
yapma hakkı saklıdır.”
Kursta yer alan  branşlar ve programı Beşiktaş Belediyesi’nin resmi sitesinde detaylıca yer alıyor. Detaylı bilgi almak için 444 44 55 no’lu telefonu arayabilirsiniz.

Cam şişeni getir
Cam yağdanlık götür

Beşiktaş Belediyesi geridönüşüm ile ilgili çalışmaları yakından takip ediyor ve destekliyor. Belediye yetkilileri geri dönüşüm hakkında şu bilgileri aktarıyor: “Geri dönüşüm ve tekrar kullanımın ötesinde, atıkların özelliklerinden yararlanılarak içindeki bileşenlerin fizikseli kimyasal veya biyokimyasal yöntemlerle başka ürünlere veya enerjiye çevrilmesine
“Geri Kazanım” denilmektedir. Geri kazanımla, doğal kaynaklarımız korunur, enerji tasarrufu sağlanır, ekonomiye destek sağlanır, çöplüğe giden atık miktarı azalır ve geleceğe yatırım yapılır. Türkiye’de atıkların geri kazanımı konusunda uzun yıllardır süre gelen çalışmalar
vardır. Cam kağıt, karton, plastik ve metal atıklar özellikle çöp dökme sahalarından ve sokak toplayıcıları kanalıyla sokaklardan toplanmakta ve hammadde kaynağı olarak çeşitli sektörlerde kullanılmaktadır.”
Eylül ayında gerçekleşen Bebek Şenliği’nde cam şişesini getiren cam yağdanlığın sahibi olarak çevresel bir çalışmaya katkı sağlamış oldu. Beşiktaş Belediyesi atık yağ toplama çalışmalarıyla da çevreye olan hassasiyetini göstererek kentliyi bu konuda bilinçlendirmek için çeşitli duyuruları da yıl içinde yapmaya devam ediyor. Geri dönüşüm konusunun önemine dikkat çeken yetkililer, çevreye hassasiyetin yanı sıra geri dönüşüm ile elde edilen ekonomik kaybın da azalması için katkı sağlanmış olunduğunu belirtiyorlar. Beşiktaş Belediyesi’nin çevre ve dönüşüm konusundaki çalışmaları hakkında bilgi almak için Beşiktaş Belediyesi iletişim merkezi telefonu 444 44 55 no’lu telefonu arayabilirsiniz.

“Bulutlar Bize Kalsın”

Beşiktaş’ta çocuk tiyatrosu günleri başladı. Yeni sezona çocuk tiyatroları ile merhaba diyen Beşiktaş Belediyesi Akatlar Kültür Merkezi’nde bu kez Tiyatro Mavi’nin “Bulutlar Bize Kalsın” adlı oyun sahne dedi. Oyunla ilgili tanıtım yazısındaki bazı detaylar ise şöyleydi:
“Bir çöpçü tüm dünyayı temizleyebilir mi? Elinden ne kadarı gelir? Acaba etrafımızdaki çöplerin içinde kirden pislikten oluşan canavarlar mı yaşıyor? Çevreyi kirletenlerin aklına onlar mı giriyor? Dünyamızın dışında yaşayanlar kirlilikle ilgili ne düşünüyorlar? Ormanlarımızın sonumu geliyor? Bunun nedeni cahillik mi? Doğamız yeterince korunuyor mu? Peki,
ormanlarımızın faydalarınıbiliyor muyuz? Bir gemi isedünyamız; hepimiz aynıgemideyiz ve gemi yaraaldı. Gelin beraberonaralım…”
Tiyatro Mavi’nin yeni sezonda Akatlar Kültür Merkezi’nde sahnelediği müzikli oyunlardan biri olan “Bulutlar Bize Kalsın”da yer alan oyuncu kadrosu ve diğer detaylar şöyle sıralanıyor: “Yazan/Yöneten: Musa Gönüllü, Müzik: Kaan Aslan, Dekor: Sanat Mahsulleri Ofisi Dekor Atölyesi. Afiş Tasarım:Deniz P. Songur.”