SPOR: “Beşiktaşlılık kulübüne zarar vermek değildir”

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, olaylı derbinin ardından konuştu. Kimseye bedava bilet vermediklerini söyleyen Orman, çıkan olaylarla ilgili Beşiktaş’ın mağdur olduğunu ve daha fazla ceza almayı beklemediklerini söyledi. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, olaylı derbinin ardından bir basın toplantısı düzenledi.
“Beşiktaş’ın konulara yaklaşımı sporla alakalı olacaktır” diyen Orman, “90+2. dakikaya gelinceye kadar hiçbir taşkınlığın yaşanmadığı bir maç oynandı. Olayların başladığı andan itibaren statta bulunan 75 bini aşkın seyircimizin hiçbiri olaylara katılmamıştır. Bu olayların içerisine girenleri Beşiktaş taraftarı olarak görmüyoruz” dedi.
“Kimseye bedava bilet vermedik”

“GÜVENLİK SAHAYA GİREN TARAFTARDAN KAÇMAZ, TUTAR”
Çıkan olaylarda Beşiktaş kulübünün mağdur taraf olduğunu savunan başkan Orman, “Kulübümüz olaylara karışan kişiler hakkında maddi tazminat davası açacaktır. Kulübümüze zarar veren kişileri bir daha stadımızda görmek istemiyoruz. Kart 1903’ü olmayana bilet veye kombine vermeyeceğiz. Ayrıca; stadın güvenlik şirketi ile sözleşmemizi feshettik. Özel güvenlikçiler taraftardan kaçmaz, böyle bir komediyle karşı karşıya kaldık. Güvenlik sahaya giren taraftarı tutar” diye konuştu.
Karşılaşmanın hakemi Fırat Aydınus’a da değinen Orman, “Karşılaşmanın hakemi Fırat Aydınus maçı ve taraftarı tahrik etmiştir. Beşiktaş taraftarı galeyana getirilmiştir. Bu kimsenin haddine değildir. Hakemle ilgili TFF’nin alacağı kararların takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.
“BEDAVA BİLET VERMEDİK”
Bedava bilet dağıtılmış şeklindeki söylentilerin doğru olmadığını belirten Orman, “Kime bilet veriyorsak sponsorlarımızın ismi yazmaktadır. Açıktan hiçbir şekilde bilet dağıtılmadı” derken; Atatürk Olimpiyat Stadı’nın da böyle büyük organizasyonlar yapmaya uygun olmadığını söyledi.
“DAHA FAZLA CEZA ALACAĞIMIZI DÜŞÜNMÜYORUM”
Gereken cezayı dün akşam aldıklarını belirten Orman, “Daha fazla ceza alacağımızı düşünmüyorum” dedi.