EKSTRA: Altın alacaklara uyarı

Altın fiyatlarındaki düşüşe ilişkin, Tüketiciler Birliği’nden açıklama geldi. Birlik yetkilileri uyardı. Yetkililer “Tüketicilerimiz, eğer alacaksa satım ve alımlarda gram altını tercih etsin” denildi. Yetkililerin yaptığı açıklamalar ile altın fiyatı düşüşü üzerine de yorumlar geldi.


Tüketiciler Birliği Genel Başkanvekili Hatice Saadet Kalyoncu, altın fiyatlarındaki düşüşe ilişkin, “Tüketicilerimiz, eğer alacaksa cumhuriyet altını veya çeyrek altın değil de satım ve alımlarda fiyat aralığının daha az olduğu gram altını tercih etsin” dedi.
Kalyoncu, altının alım ve satımı arasındaki fiyat aralığının çok açıldığını söyledi.Altın piyasasında spekülasyonların etkili olduğunu savunan Kalyoncu, “Eskiden tulumbalar vardı ve tulumbanın çalışması için önce siz bir kova su koyarsınız sonra tulumbadan suyu çekesiniz. Bugün altın piyasası da bu şekilde yürüyor. Parası olanların bir kova suyu var ve o suyu koyup tulumbadan suyu çekiyorlar. Yani yine daha fazla parası olanlar kazanıyor” diye konuştu.