GÜNDEM: Liderlerin seçim mesajları

Yerel seçim mitinglerine ilk etapta büyükşehirlerle devam edeceğini belirten Başbakan Erdoğan, başkan adaylarının isimlerini yakın zamanda açıklamaya başlayacaklarını ifade etti… CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı ile genel başkan yardımcıları, Ankara, İstanbul ve İzmir’in aralarında bulunduğu   iller için yerel seçim adaylarını  il başkanlarına soracak…


Başbakan Erdoğan: Yerel seçim mitinglerine ilk etapta büyükşehirlerle devam edeceğini belirten Başbakan Erdoğan, başkan adaylarının isimlerini yakın zamanda açıklamaya başlayacaklarını ifade etti.  Erdoğan, “81 ilde kamuoyu araştırması yaptık. İlk sunumları bize yapıldı. İl il genel durum değerlendirmesi bunlar. Aday isimlerini ise temayül yoklamasının ardından belirleyeceğiz. Burada sorular isimleri de içerecek ama açık uçlu olacak” diye konuştu.
Kemal Kılıçdaroğlu:
Kemal Kılıçdaroğlu başkan adaylarını teşkilata soracak
Yerel seçimler için çalışmalarını hızlandıran CHP’de başkan adaylarının seçiminde teşkilata söz hakkı verilecek. Genel başkan yardımcıları il başkanlarıyla görüşecek
Genel başkanlık koltuğunda ilk kez yerel seçimlere girecek olan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı ile genel başkan yardımcıları, Ankara, İstanbul ve İzmir’in aralarında bulunduğu en önemli iller için yerel seçim adaylarının belirlenme yöntemini il başkanlarına soracak. Milletvekilleri, Parti Meclisi (PM) üyeleri ve sandık denetmenlerinin görüşü ayrıca alınacak. Kılıçdaroğlu, örgüte ön seçimsözü vermişti. Eski Genel Başkan Deniz Baykal döneminde ise büyükşehirlerin adaylarını Genel Merkez belirliyordu.
Devlet Bahçeli:
MHP’nin seçim genelgesini Bahçeli açıkladı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin gelecek yıl yapılacak yerel seçimlerde, kendi adaylarıyla mücadele vereceğini, kimseyle herhangi bir ittifak içinde olmayacağını bildirdi: “Milli irade AKP’yi uyararak MHP’ye yol verecek ve yerel yönetimlerin mührünü teslim edecektir. Daha iyi bir Türkiye için MHP şarttır. Daha parlak bir gelecek için MHP zorunluluktur”
Yerel seçimlerde aday adayı olmak isteyen il, ilçe ve belde teşkilatlarının başkan ve yöneticileri ile partililerin uyması gereken hususları da genelgede sıralayan Bahçeli, partisinin seçimlerde değişik parti ya da partilerle ittifak yapacağıyla ilgili zihinleri bulandırıcı, akılları karıştırıcı maksatlı yalan haberlerin sıklıkla servis edildiğini kaydetti.