BEŞİKTAŞ GAZETESİ – Günlük Yerel Gazete

kentgunluk eweb 6eylul BEŞİKTAŞ GAZETESİ   Günlük yerel GazeteFındıklı’dan Cihangir’e çıkan ve mahalleli tarafından gökkuşağı renklerine boyanan merdivenlerin Beyoğlu Belediyesi tarafından griye boyanmasının ardından başlayan merdiven boyama etkisinde Beşiktaş Belediyesi de destekçi oldu. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, ilçe halkına çağrıda bulunarak “İlçedeki merdivenleri gelin birlikte boyayalım” dedi… Dernekleşip aynı çatı altında buluşan korsan taksiciler, ‘lüks ve filo taşımacılığı’ adıyla yasal hâle geldi. Korsan taksiler VIP minibüs oldular…

Artık lüks oldular

Dernekleşip aynı çatı altında buluşan korsan taksiciler, ‘lüks ve filo taşımacılığı’ adıyla yasal hâle geldi. Korsan taksiler VIP minibüs oldular.

3 Haziran 2012 tarihinde 2918 sayılı kanunun ek maddesinin değiştirilmesiyle birlikte kamuoyunun tabiriyle “Korsan Taksi Kanunu” kabul edildi. Müşterilerin de cezaya ortak edildiği düzenlemenin ardından korsan taksi sayısında düşüş gözlendi. Bu şekilde çalışanlar, yaklaşık bir yıl önce “Alternatif Ulaşımcılar Derneği” adıyla merkezi Halkalı’da bulunan bir dernek kurdu. Üye sayısı 2 bine kadar ulaşan dernek, bugünlerde pasifize olmuş bir hâlde faaliyetine devam ediyor. Sebebi ise, 2013’ün başında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin kabul ettiği “lüks ve filo taşımacılığı”na izin veren düzenlemeler… Düzenlemeyle 40 aracı olan filo taşımacılığı; motor kapasitesi 1900 cc’nin üzerinde ve en az 25 aracı olan şirketler de “lüks otomobil” taşımacılığı yapabilecek hâle geldi. Böylece “korsan” diye bilinen çok sayıda aracın sahibi “lüks taşımacılık” alanına kaydı. Şu anda 10 tane aracı var ve bunların birçoğu VIP minibüs olarak Levent’te çalışıyor. Ataköy, Avcılar ve Beylikdüzü ile Anadolu yakasındaki duraklarla da anlaşmayı düşünen Kula, “Eylül sonuna kadar 35 aracımız olur” diyor.

Dinleme üssü Beşiktaş’ta

Dinleniyor muyuz endişeleri tv programlarında dile getirilir oldu. Bir tv kanalında geçtiğimiz haftada yapılan programa eski JİTEM Personeli Abdulkadir Aygan’da skype üzerinden canlı yayına katıldı. Programda Sabah yazarı ve Özel İstihbarat Editörü Ferhat Ünlü ve Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Cem Küçük faili meçhuller ile ilgili birbirinden ilginç bilgiler verirken, Levent’te dinleme üssü kurulduğu idida edildi.

Sabah gazetesi Özel İstihbarat Müdürü Abdurrahman Şimşek, Ergenekon davası devam ederken Kod adı Yeşil olarak bilinen Mahmut Yıldırım’ın bulunması için dönemin Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz’ün özel bir dinleme merkezi kurduğunu açıkladı. Gazeteci Şimşek o gerçeği şöyle anlattı: “Ergenekon sürecine bakalım. 2008 yılında Ergenekon soruşturmasını yürüten dönemin Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, 35 kişilik bir ekip kurdu. Bu ekibe verilen görev ise Yeşil’in bulunmasıydı. Hatta tüm Türkiye’de Levent’te, Ticaret Mahkemelerinin orada dinleme merkezleri kuruldu. Türkiye’nin en büyük dinleme merkezi kuruldu. Orada Almanya’dan Siemens marka dinleme cihazları getirildi. Bizzat dinlemenin başında Zekeriya Öz bulunuyordu.”

Savaş gemileri boğazdan geçti

Suriye’ye askeri müdahale tartışmaları sürerken Rusya’nın sıcak gelişmelerin yaşanacağı Akdeniz’e gönderdiği istihbarat gemisinin İstanbul Boğazı’na girdiği iddia edildi.

Savaş konusu sıcak gündem olarak üst sıralarda yerini alıyor. Suriye’ye askeri müdahale tartışmaları sürerken Rusya’nın sıcak gelişmelerin yaşanacağı Akdeniz’e gönderdiği istihbarat gemisi geçen gün İstanbul Boğazı’na girdi. iddiaya göre, Priazovye isimli istihbarat gemisinin Rusya’dan Akdeniz’e doğru yola çıktığını bildirdi. Ajansa konuşan kaynak, “Mürettebatın misyonu bölgede yükselen tansiyonla ilgili kollektif istihbarat toplamak” dedi. Haberde geminin Akdeniz’de konuşlanmış Rus donanma biriminden ayrı görev yapacağı belirtildi. SSV-201 borda numaralı 1987 yapımı Priazovye Rusya’nın Sivastopol’da bulunan Karadeniz Filosu’na ait. 95 metre boyunda ve 15 metre genişliğindeki akıllı gemi, elektronik sinyal toplama ve karıştırma yeteneğine sahip. Gemide bulunan sistemler fırlatılan füzenin yerini ve hedefi tespit edebiliyor. Elektronik donanımları sayesinde deniz ve hava trafiğini, radyo ve radar frekanslarını izliyor, şifreli radyo ve telefon mesajlarını engelleyip çözebiliyor.

Merdivenler boyanıyor

Fındıklı’dan Cihangir’e çıkan ve mahalleli tarafından gökkuşağı renklerine boyanan merdivenlerin Beyoğlu Belediyesi tarafından griye boyanmasının ardından başlayan merdiven boyama etkisinde Beşiktaş Belediyesi de destekçi oldu. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, ilçe halkına çağrıda bulunarak “İlçedeki merdivenleri gelin birlikte boyayalım” dedi.

Başkan İsmail Ünal, kampanyanın Arnavutköy’den başlayacağını kaydederek, “Önümüzdeki haftadan itibaren mahalle mahalle, ilçedeki merdivenleri rengarenk boyamayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı. Fındıklı’dan Cihangir’e çıkan ve mahalleli tarafından gökkuşağı renklerine boyanan merdivenlerin Beyoğlu Belediyesi tarafından griye boyanmasının ardından başlayan merdiven boyama etkisinde Beşiktaş Belediyesi de destekçi oldu. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, ilçe halkına çağrıda bulunarak “İlçedeki merdivenleri gelin birlikte boyayalım” dedi. Geçtiğimiz günlerde bir grup tarafından merdiven boyayanlar taciz edilmiş ve boyamalarına engel olunduğu haberleri medyaya yansımıştı.