BEŞİKTAŞ GAZETESİ – Günlük Ulusal Gazete

ulusalgunluk eweb 6eylul BEŞİKTAŞ GAZETESİ   Günlük ulusal Gazete G-20 Zirvesi’nde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Gelişmiş ekonomiler genişletici para politikalarından çıkış sürecinde şeffaf olmalı” dedi… Okul gereçlerinde çizgi karakter ve film kahramanlarının lisanslı ürünleri Türkiye’de 100 milyon dolarlık pazar yarattı. Bu yıl çocukların en popüler kahramanı ise Planes olduğu söyleniyor…

Zirvede şeffaflık politikası

G-20 Zirvesi’nde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Gelişmiş ekonomiler genişletici para politikalarından çıkış sürecinde şeffaf olmalı” dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gelişmiş ekonomilerin genişletici para politikalarından çıkış sürecinin koordinasyon ve işbirliği içinde yürütülmesinin önemli olduğunu söyledi. Rusya’nın St. Petersburg kentinde düzenlenen G-20 Liderler Zirvesi’nin “Büyüme ve Küresel Ekonomi” konulu çalışma oturumunda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Çıkış stratejilerinin yayılma etkileri konusunda duyarlı olunmalı ve şeffaf bir iletişim stratejisi izlenmeli. Bilhassa çıkışın zamanlaması ve hızı dikkatli biçimde ayarlanmalı. Bu sürecin yükselen piyasa ekonomilerinin büyüme ve istikrar hedeflerine zarar vermeden yürütülmesine özen gösterilmeli” dedi. Eşbaşkanlığını Türkiye ve Avustralya’nın üstlendiği Uluslararası Mali Sistem Reformu Çalışma Grubu’nun önemli adımlar attığına dikkat çeken Erdoğan, “Güçlü, sürdürülebilir ve dengeli büyüme hedefine ulaşmada, uluslararası mali sistemin yeniden yapılandırılması hayati öneme sahiptir” şeklinde konuştu.

Çocuklar çizgi kahramanları
çantasında seviyor

Okul gereçlerinde çizgi karakter ve film kahramanlarının lisanslı ürünleri Türkiye’de 100 milyon dolarlık pazar yarattı. Bu yıl çocukların en popüler kahramanı ise Planes olduğu söyleniyor.

Çocukların çizgi karakter ve film kahramanlarına olan hayranlıkları tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de büyük bir pazar yarattı. Vizyona giren animasyon filmlerinin de çarpan etkisi yarattığı satışlar, okul öncesinde 100 milyon dolara ulaştı. Çantadan su matarasına, silgiden kaleme kadar yüzlerce çeşit malzemeye renk katan lisanslı ürünlerin cirosu her yıl iki haneli büyüyor. 40’ı aşkın dünya markasının üreticisi ve lisansörü Hakan Çanta’nın Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Hacısoyu, çocukların çizgi filim karakterleriyle kendilerini özleştirdiklerini söyledi. Hacısoyu, “Aileler kendi istediklerini değil çocuklarının tercihi satın alıyor. Onlar hangi kahramana hayransa o ürün, okul sezonunda ailenin hayatına giriyor” dedi. Lisanslı ürün pazarının Avrupa’daki büyüklüğü ise 1.8 milyar dolara çıktı. Krize rağmen bu alandaki satışların asla düşmediğini kaydeden Hacısoyu, Türkiye’de de benzer bir durum yaşandığını belirtti. Hangi kahramanın kaç sezon revaçta olacağını çocukların belirlediğini aktaran Hacısoyu, şöyle konuştu: “Genelde vizyondaki karakterler ön planda oluyor. Örneğin yeni lisanslarımızdan Mattel’in ‘Monster High’ bebekleri ile Disney’in Planes filmindeki karakterler şu anda gösterimde olduğundan talep çok yüksek.”

Enerjiye yatırım

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye’nin enerjideki kurulu gücünün son 1 yılda yüzde 10, santral sayısının ise yüzde 17 arttığını belirtti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, önemli açıklamalarda bulundu. Taner Yıldız, Türkiye’nin enerjideki kurulu gücünün son 1 yılda yüzde 10, santral sayısının ise yüzde 17 arttığını belirtti. Enerji yatırımlarında 2013 için hedeflenen seviyede yaklaşıldığını ifade eden Yıldız, “Ocak-ağustos döneminde 4 bin 100 megavat gücünde 131 santral devreye girdi. Enerji üretim sektörüne bu dönemde yaklaşık 6 milyar dolarlık yatırım yapıldı. Ağustosta 870 megavatlık tesis devreye girdi” dedi. Öte yandan Bakan Yıldız, organize sanayicilerin iş yerleri için büyük emek harcadıklarına işaret etti ve Osbük genel kurulunda yaptığı konuşmasında Yıldız, “O yüzden bir demokratik tepkiyi de ben sizden beklerim. Etrafı kırıp dökenlerin iş yerlerinizle alakalı fizibiliteleri etkilememesine, mutlaka bununla alakalı söylemlerinize itina göstermek gerektiği kanaatindeyim” dedi.

Dolandırıcılar kiralık kurye tutuyor

Telefon aracılığıyla ulaştıkları vatandaşları “Terör örgütleri tarafından adınıza çok sayıda kredi kartı çıkartıldığını, söz konusu örgütlere para aktarımında bulunulduğunu tespit ettik” gibi farklı iddialarla kandıran teledolandırıcılar yakalanmamak için kurye tutma şeklinde yeni bir formül buldu.

Şebeke, tuzağa düşürdüğü vatandaşlardan parayı kiralık kuryeye aldırıyor. Havale yolunu seçen vatandaşlara da kiralık kuryelerin adına açılan banka hesap numaraları veriliyor. Şebeke bu yolla yakalanma riskini ortadan kaldırıyor. Yakalanan kiralık kuryeler ise serbest kalıyor. Son bir ayda 7 kiralık kurye yakalandı. İstanbul’da önceki gün iki kişiden 47 bin liralık havale alan kurye Erdal Ş., parayı bankadan çekerken yakalandı. Erdal Ş. ifadesinde, “4 hafta önce ‘Hacı’ isimli bir kişi ile tanıştım. Bana bin 200 lira vereceğini söyledi. ‘Para gelecek. Sen sadece parayı alacaksın’ diyerek adıma bankada hesap açtı” dedi. Diğer kiralık kuryeler gibi Erdal Ş. de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.