BEŞİKTAŞ GAZETESİ – Günlük Spor Gazete

sporgunluk eweb 6eylul BEŞİKTAŞ GAZETESİ   Günlük Spor GazeteBeşiktaş’ın yeni transferi Ramon de Morais Motta, akşam saatlerinde İstanbul’a geldi. İdari Direktör Semih Usta karşıladığı Brezilyalı 25 yaşındaki sol bek, Atatürk Havalimanı’ndan BJK Nevzat Demir Tesisleri’ne gitti… Transfer yapılabilir mi bütçe aşılır mı derken Beşiktaş toplamda 10 futbolcuyu renklerini kattı. Kaleci, sağ bek, stoper, sol bek, ön libero, sağ kanat, oyun kurucu, forvet bunlar arasında yer alıyor…

Ramon İstanbul’a geldi

Beşiktaş’ın yeni transferi Ramon de Morais Motta, akşam saatlerinde İstanbul’a geldi. İdari Direktör Semih Usta karşıladığı Brezilyalı 25 yaşındaki sol bek, Atatürk Havalimanı’ndan BJK Nevzat Demir Tesisleri’ne gitti.

Kartal nihayet beklediği oyuncuyu karşıladı. Ramon u kiraladı ve sol taraf ile ilgili transferi tamamlamış oldu. Beşiktaş’ın yeni transferi Ramon de Morais Motta, akşam saatlerinde İstanbul’a geldi. İdari Direktör Semih Usta karşıladığı Brezilyalı 25 yaşındaki sol bek, Atatürk Havalimanı’ndan BJK Nevzat Demir Tesisleri’ne gitti. Havaalanında Ramon, onu karşılayan Beşiktaşlı taraftalara poz verdi, ilgi gösterdi. Atkı ve şapka hediye edilen Ramon, onları giyerek basın mensuplarına da poz vermeyi ihmal etmedi. Beşiktaş, 2013-2014 sezonu için neredeyse yeni bir takım kurdu. Son olarak bonservisi Corinthians’ta olan Flamengo’nun sol beki Ramon de Moraes Motta’yı kiralanan siyah-beyazlılar, Brezilyalı futbolcu ile birlikte 10’uncu transferini gerçekleştirdi.

Kartal 10’da 10 yaptı

Transfer yapılabilir mi bütçe aşılır mı derken Beşiktaş toplamda 10 futbolcuyu renklerini kattı. Kaleci, sağ bek, stoper, sol bek, ön libero, sağ kanat, oyun kurucu, forvet bunlar arasında yer alıyor.

Beşiktaş, yepyeni kadrosuyla yeni sezon için iddialı görünüyor. Tüm bölgelere en az bir takviye yaparken, ‘bir numara’ ve forvet için 2’şer oyuncuyu kadrosuna kattı. Kanadalı Atiba Hutchinson, Nijeryalı Michael Eneramo ve 25 yaşındaki Motta’ya bonservis ödenmezken, 8 oyuncu için bonservis ve kiralama bedeli olarak kulüp kasasından çıkan toplam rakam sadece 10.6 milyon euro oldu. Transfer edilen isimler ise şöyle:
“Kaleci: Tolga Zengin, Günay Güvenç
Defans: Serdar Kurtuluş (sağ bek), Pedro Franco (stoper), Ramon de Moraes Motta (sol bek)
Orta saha: Atiba Hutchinson (ön libero), Sezer Öztürk (oyun kurucu), Gökhan Töre (sağ kanat)
Forvet: Michael Eneramo, Ömer Şişmanoğlu.”

Beşiktaş milyon lirayı buldu

Siyah-beyazlı kulüp, Kalde firması ile erkek basketbol ve futbol takımının forma sırt reklamı için bir yıllık anlaşma yaptı. Kalde firması siyah-beyazlı kulübe futbol ve erkek basketbol takımı ile birlikte toplam 5 milyon lira ödeyecek.

Swissotel’de gerçekleştirilen sponsorluk anlaşmasının imza törenine Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, yöneticiler Ahmet Nur Çebi, Hakan Özköse, Ahmet Mete Vardar, Ahmet Ürkmezgil, siyah-beyazlıların erkek basketbol takımı direktörü Erman Kunter ile Kalde firması adına Tolga Er katıldı.Anlaşma gereğince Kalde firmasının ismi Beşiktaş İntegral Forex Erkek Basketbol Takımı ile Beşiktaş Futbol Takımı’nın forma sırtında yer alacak. Eylül 2014’e kadar devam edecek anlaşmada, Kalde firması siyah-beyazlı kulübün futbol takımına 4 milyon 500 bin, erkek basketbol takımı için de 500 bin lira olamak üzere toplam 5 milyon lira ödeyecek.

Taktik çalıştılar

Beşiktaş, Bursaspor maçının hazırlıklarına akşam saatlerinde yaptığı taktik idmanla devam etti. BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde teknik direktör Slaven Bilic yönetiminde basına kapalı yapılan çalışma 1.5 saat sürdü.

Taktik ve kondisyon antrenmanı yapan siyah-beyazlılar, çalışmaya ısınma koşularıyla başladı. 5’e 2 ve dar alanda kontrol pas çalışmasıyla devam eden idman, 3 grup halinde değişmeli yapılan taktik hazırlık sonrası oynanan çift kale maçla sona erdi.
Antrenmana, milli takımlarında bulunan Olcay Şahan, Oğuzhan Özyakup, Ersan Gülüm, Tolga Zengin, Gökhan Töre, Mustafa Pektemek, Muhammed Demirci, Veli Kavlak, Atiba Hutchinson ve Tomas Sivok katılmadı. Tedavisi süren Hugo Almeida ile bireysel hazırlıklarına devam eden Filip Holosko ve Uğur Boral takımdan ayrı çalıştı. Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig’in 4. haftasında Bursaspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarına sabah ve akşam basına kapalı yapacağı antrenmanlarla devam edecek.

Köybaşı moralli

İsmail köybaşı yeni sezonda forma giyebilecek mi soruları yanıtbuluyor. Yakı tarihte yeniden sahalara döneceği konuşulan oyuncunun moralinin yüksek olduğu söyleniyor.

İki kez üst üste çapraz bağı kopan, geçen sezonun haziran ayında milli takımda sakatlandıktan sonra 2012-13 sezonunda hiçbir maçta forma giyemeyen İsmail Köybaşı nihayet dönüyor.Genç yaşında geçirdiği ağır operasyonlar nedeniyle oldukça zor günler geçiren milli sol bekin tedavi sürecinde sona gelindi. Takımla uzun süredir antrenmanlara çıkan başarılı futbolcunun ligin 5. haftasında oynanacak G.Saray derbisine kadar hazır olacağı ve forma giyecek seviyeye geleceği öğrenildi.

Fernandes muamma

Fernandes konusunda Beşiktaş sözleşmenin kısa süre içinde imzalanması bekliyor. Fernandes’in kalmak istemesine rağmen ısrarı ise anlam bulmuyor. Spor otoriteleri para konusunda uzlaşamadığını iddia ediyor.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Fernandes ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kalde’yle imzalanan sponsorluk anlaşması sonrası, “Fernandes taraftarı ve kulübü çok sevdiğini söyledi. Ayrılmak istemiyor. Karşılıklı fedakârlıklarla anlaşacağımıza inanıyorum. Ronaldinho’yu istedik, kulübü bırakmadı” dedi. Orman ayrıca şunları da söyledi: “Önder Özen’e çok güveniyorum. Bilic, onun ısrarı ve memnunuz. Oğuzhan’ın görüntüleri için bir şey söylemem. Bunlar genç; tabii ki eğlenecekler. Ben oyuncularıma gönülden bağlıyım.”