BEŞİKTAŞ GAZETESİ – Günlük Ulusal Gazete

EMNİYET şehir içlerinde araçların yeni hız limiti düzenlemesini yaptı. Türkiye araç sahipleri yeni şehir içi hız limiti ne kadar olacak diye merak ediyordu. Konuyla ilgili yetkililerden açıklama geldi… MEB’İN 40 bin kadroya yapacağı öğretmen atamasına başvurular yarına kadar yapılabilecek. Adaylar en fazla 25 okul tercih edebilecek. Başvurular yarın sona erecek… Oğulları tanık olarak dinlendi… Bıçaklandıktan sonra ölmesi için araçta gezdirilen daha sonra cesedi TEM’e atılan 25 yaşındaki Gülşah Sarcan cinayeti davasında 6 yaşındaki çocuk tanık olarak dinlendi… Ve diğer ulusal olaylar…

Şehir içi hız limiti bildirimi

Emniyet şehir içlerinde araçların yeni hız limiti düzenlemesini yaptı. Türkiye araç sahipleri yeni şehir içi hız limiti ne kadar olacak diye merak ediyordu. Kıonuyla ilgili yetkililerden açıklama geldi.

Emniyet genel müdürlüğü bugün bir açıklama yaparak şehir içi hız limiti hakkında bilgiler verdi. EGM yaptığı açıklama ile şehir içi hız limitinin arttırılmadığı bu haberlerin asılsız olduğu belirtti.
Yine yapılan açıklamada hız limitinin 50 kilometre olduğu belirtildi ayrıca Bu hız limitleri, illerdeki Ulaşım Koordinasyon Merkezleri (UKOME) veya İl Trafik Komisyonlarının kararıyla otomobiller için 20 kilometreye kadar (50+20=70) arttırabilmektedir” açıklaması yer aldı. Emniyet Genel Müdürlüğü bu konuda yazılı bir açıklama yaptı.

Oğulları tanık olarak dinlendi

Bıçaklandıktan sonra ölmesi için araçta gezdirilen daha sonra cesedi TEM’e atılan 25 yaşındaki Gülşah Sarcan cinayeti davasında 6 yaşındaki çocuk tanık olarak dinlendi.

2 Ocak 2013’te öldürüldükten sonra İstanbul’da TEM otoyolu kenarına atılan 25 yaşındaki Gülşah Sarcan’ın katil zanlısı eski eşinin yargılanmasına devam edildi. Duruşmada olay anında araçta bulunan 6 yaşındaki B.S., tanık olarak dinlendi. Çağlayan Adalet Sarayı’ndaki İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi ‘nde görülen duruşmaya, hakkında ‘Kasten adam öldürmek’ suçundan müebbet hapis cezası istenen tutuklu sanık Sinan Seven ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada olay günü araçta bulunan 6 yaşındaki oğulları B. S., tanık olarak dinlendi. Mahkeme Başkanı Tevfik Güngören, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın celse arasında davaya müdahil olma talebinde bulunduğunu belirtti. Mahkeme heyeti, bakanlığın talebini 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Şiddetin Önlenmesi Kanununu dikkate alarak suçtan zarar görme ihtimali ile talebi kabul etti. Mahkeme tutuklu sanık Sinan Seven’in bu halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

ATAMALAR İÇİN SON GÜN

MEB’in 40 bin kadroya yapacağı öğretmen atamasına başvurular yarına kadar yapılabilecek. Adaylar en fazla 25 okul tercih edebilecek. Başvurular yarın sona erecek.

MEB, eğitim kurumlarına ilk atama, açıktan ve kurumlar arası yeniden atama ve milli sporcuların ataması kapsamında 87 branşta, 40 bin öğretmen atayacak.
Adaylar başvurularını yarına kadar, elektronik olarak gerçekleştirecek. Başvurular şahsen veya noter aracılığıyla vekalet verilerek yapılacak, başvuru formu çıktısı ilçe veya il milli eğitim müdürlüklerine onaylatılacak.
Bakanlık, belirlenen branşlar için KPSS’de ilk kez düzenlenen Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi’ne göre ilk öğretmen atamasını yapacak.

Yeni sistem yeni eğitim öğretim yılında başlıyor

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’dan açıklama geldi ve SBS’de yeni sisteme geçildiği belirtildi.
Günlerdir SBS’nin kalkıp kalkmayacağı konuşuluyordu ve nihayet bununla ilgili olarak yeni öğretim yılında yeni sisteme geçileceği açıklandı.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı konuşmasında,Seviye Belirleme Sınavı’nın yerine yeni sistem olan yeni ortaöğretime geçiş sistemi, hakkında bazı bilgiler verildi ve bu konuyla ilgili olarak daha detaylı bilgilendirmeler tüm öğrencilere yapılacaktır dedi,
Ayrıca Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın değindiği bir diğer konu ise Kısa vadede merkezi sınav sistemi kalkacak dedi ve eğitimde en büyük hedeflerinden birisinin alt yapının güçlendirilmesi olacak, diye konuştu.