BEŞİKTAŞ GAZETESİ – Günlük Spor Gazete

BEŞİKTAŞ Bursaspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarına akşam saatlerinde yaptığı
idmanla başladı. Kartal, Spor Toto Süper Lig’de Bursaspor ile 15 Eylül Pazar günü deplasmanda oynayacağı maçın hazırlıklarına iki günlük iznin ardından başladı… GENÇ oyuncuları gece hayatı ile ilgili meseleyi Beşiktaş Kulübü Başkanı yanıtladı. Doğru zamanlama olmazsa oyuncuların gezdiklerini günü bakılarak ceza yiyebileceklerini söyledi…  Önce Beşiktaş!.. Beşiktaş’tın Portekizli gol ayağı Hugo Almeida’dan çarpıcı açıklamalar geldi. Almeida, “Sakatlığım önemli değil önemli olan Beşiktaş’ın geleceğidir” dedi. Ve diğer spor olayları…

Rota Ramon’da

Kartal Ramon için görüşmelere başladı. Resmi olarak duyurusunu da yaptı. Sol bek için arayışlarını sürdüren Kartal, Ramon ile anlaşmak istiyor.

Siyah-beyazlılar, Flamengo’nun sol beki Ramon’u kiralamak için görüşmelere başlandığını Borsa’ya bildirdi. Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.’den Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) gönderilen açıklama şöyle:
Corinthians kulübünün oyuncusu Ramon de Moraes Motta’nın kiralanmasına ilişkin olarak kulübü ve kendisi ile görüşmelere başlanmıştır.Kariyerinde şu ana kadar ülkesi Brezilya dışında oynamayan 25 yaşındaki sol bekin, bu akşam veya yarın İstanbul’a gelerek resmi sözleşmeye imza atması bekleniyor. Ramon kimdir: “Ramon de Moraes Motta (6 Mayıs 1988, doğdu) Brezilyalı bir oyuncu. Beşiktaş solbek için onu kiralamak istiyor.” 2010 yılında Internacional için Ramon, $ 2.407.600 satılmıştı, Vasco da Gama’dan.

Kerim için mücadele

Kartal transfer çalışmalarını sürdürüyor. Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman’dan transfer açıklaması geldi. Sol bek arayışlarına devam siyah-beyazlılarda başkan Orman, Fulham forması giyen Kerim Frei ile ilgili, “Şartlarımıza uyarsa almak istiyoruz” dedi.

Transfer çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren Başkan Fikret Orman, sol bek için çalışmaların sürdüğünü, Fulham forması giyen Kerim Frei’ı, kulübün şartlarına uyulması durumunda transfer etmek istediklerini kaydetti. Beşiktaş Kulübü Başkanı sol bek transferi ve Kerim Frei ile ilgili “Sol bek için arkadaşlarımız uğraşıyor. Benim önüme gelmiş bir şey yok. Bütçemize uyacak ve zamanlamaya uyacak en iyi oyuncuyu almaya gayret ediyoruz. Kiralık olmasını istiyorum, olmayabilir de. Kerim Frei için uğraşıyoruz, epey de uzun zamandır uğraştığımız bir oyuncu. Esasında Kerim’i sezon başında almak istiyorduk. Hatta Şampiyonlar Ligi finaline gittiğim zaman bir görüşme yapmıştım. Tabii ki o sırada bir çok oyuncu transfer ettik. Kadro şişkinliği beni ve yönetimi endişe ettiriyor. Bizim şartlarımıza uyarsa almak istiyoruz” diye konuştu.

Doğru zamanlama olmazsa ceza alırlar

Genç oyuncuları gece hayatı ile ilgili meseleyi Beşiktaş Kulübü Başkanı yanıtladı. Doğru zamanlama olmazsa oyuncuların gezdiklerini günü bakılarak ceza yiyebileceklerini söyledi.

Oğuzhan Özyakup’un bir gece kulübünden medyaya yansıyan fotoğrafıyla ilgili Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, futbolcuların eğlenirken zamanlamaya dikkat etmeleri tavsiyesinde bulundu. Orman, sözlerini şöyle sürdürdü: “Genç arkadaşlarımız, bekar insanlar, önemli gelirler elde ediyorlar. Gezmek, eğlenmek onların hakları ve gezmeliler, bunda sıkıntı yok. Gezdikleri gün önemli. Maçın hemen sonrasıysa sıkıntı var. Çünkü o zaman yorgun oluyorlar, aynı gece geziye çıktıklarında vücutlarında deformasyon yaratıyor. Bu işi de bedenleriyle kazanıyorlar. Futbolculuk koşma, mücadele etme işi. Bizim onlara tavsiyemiz zamanlamalarını doğru yapmaları. Doğru zamanlamaları yapmazlarsa ceza yiyecekler” dedi.

Bursa için çalışıyorlar

Beşiktaş, Bursaspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarına akşam saatlerinde yaptığı idmanla başladı. Kartal, Spor Toto Süper Lig’de Bursaspor ile 15 Eylül Pazar günü deplasmanda oynayacağı maçın hazırlıklarına iki günlük iznin ardından başladı.

Kartal çalışmalarını sürdürüyor. Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig’de Bursaspor ile 15 Eylül Pazar günü deplasmanda oynayacağı maçın hazırlıklarına iki günlük iznin ardından başladı. Teknik direktör Slaven Bilic yönetiminde BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde basına kapalı gerçekleştirilen antrenmana, salonda kuvvet ve denge çalışmasıyla başlayan futbolcuların daha sonra sahada 5’e 2 pas çalışması ve minik kale maç yaptığı bildirildi. Milli takımlarda bulunan Olcay Şahan, Oğuzhan Özyakup, Ersan Gülüm, Tolga Zengin, Gökhan Töre, Mustafa Pektemek, Muhammed Demirci, Veli Kavlak, Atiba Hutchinson ve Tomas Sivok ile izinli olan Manuel Fernandes, Bruno Dentinho, Julien Escude, Cenk Gönen, Emre Metin ve İbrahim Toraman’ın antrenmana katılmadığı belirtildi. Tedavisine devam edilen Hugo Almeida ile bireysel çalışmalarını sürdüren Filip Holosko, Günay Güvenç ve Uğur Boral’ın da antrenmanda yer almadığı kaydedildi.

Önce Beşiktaş!..

Beşiktaş’tın Portekizli gol ayağı Hugo Almeida’dan çarpıcı açıklamalar geldi. Almeida, “Sakatlığım önemli değil önemli olan Beşiktaş’ın geleceğidir” dedi.

Hugo Almeida, bir yere gitmeyeceğini, Beşiktaş’ın şampiyonluğuna katkı yapmak istediğini söyledi. Portekiz’in Record Gazetesi’ne konuşan Hugo Almeida, “Bundan iyi bir başlangıç imkansızdı. Sakatlığım önemli değil. Ben de ailem de ayrılmayı istemiyoruz” dedi. öte yandan Beşiktaş’ın sağlık heyeti, 13 Ağustos’ta Hugo Almeida’da bel fıtığı bulguları tespit etmişti. Almeida’nın tedavisi için omurgalar arası diske medikal ozon enjekte edildi. Bu sırada Beşiktaş’ın sağlık heyetinde değişikliğe gidildi. Siyah-Beyazlı kulübün doktoru, 3 yıl boyunca F.Bahçe’de çalışan Ertuğrul Karanlık oldu. Karanlık göreve geldiğinde Hugo Almeida yine sakattı. Portekizli oyuncunun bel fıtığı sorununu el tedavisi yöntemiyle çözdü. “Güçsüz, oynayamaz” denen Hugo, Karanlık’la kurduğu güven ilişkisi sayesinde kısa sürede ayağa kalkıp, Kartal’da gollerini sıralamaya başladı.

Dentinho ile sıcak saatler

Beşiktaş geçen sezon ortasında Shakhtar Donetsk takımından transfer ettiği Dentinho ile yollarını ayırmaya karar verdiği iddia edildi. Ayrılığa nedenin ise transferlerin olması gösteriliyor.

Transferde Kerim ve Frei ve sol bek Ramon’la prensip anlaşmasına varan Beşiktaş geçen sezon ortasında Shakhtar Donetsk takımından transfer ettiği Dentinho ile yollarını ayırmaya karar verdiği iddia edildi. Beşiktaş Futbol Genel Direktörü Önder Özen’in Brezilyalı futbolcuyla görüştüğü ve sözleşmenin feshinin an meselesi olduğu belirtildi. Dentinho ile ilgili bazı detaylar ise şöyle sıralanıyor:
“Corinthias birinci lige geri dönünce, yıldız santrafor Ronaldo’yu transfer edince, Dentinho forvetteki yerini kaybetti. Yerel ligi birinci bitiren takımda Dentinho, iki gol atmıştı. Başarılarını devam ettirip, geçen sezon ikinci oldukları Brezilya Kupası’nı bu sefer kazanırlarken, Dentinho attığı üç golle takımına yardım ediyordu. Ancak bu başarılar lige yansıyamadı ve ligde 10. oldular. Dentinho ise attığı 9 golle, takımının Ronaldo’dan sonra en golcüsüydü.
2010 sezonuna yerel lig Paulista’da takımın en golcü oyuncusu olarak başladı. O sezon Güney Amerika’nın en önemli futbol organizasyonu olan Copa Libertadores’de mücadele etti ve son 16’da elendikleri bu organizasyonda iki gol attı. Ligde üçüncü olurlarken, Dentinho bir önceki sezona göre daha düşük bir performans gösterdi ve sadece ligin son haftalarında iki gol attı. Yerel ligde ve Copa Libertadores’in ilk turunda forma giydi ve lig başlamadan takımdan ayrıldı.”