BEŞİKTAŞ GAZETESİ – Günlük Yerel Gazete

MESLEK edindirme kurslarının kayıt tarihi başladı. Ücretsiz olarak 40’a yakın
branşta el emeğini değerlendirme ve meslek edindirme kursları sunuyor. Başvuru için ön kayıtlar 3 Eylül – 18 Eylül tarihleri arasında Levent Hizmet Binamızdan alınıyor. BEBEK Şenliği başlıyor. Eylül ayının ikinci haftasında Beşiktaşlılar ve İstanbullular Bebek’te buluşuyor. Geçen yıl Bebek Parkı’nda gerçekleştirilen Bebek Şenliği, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın katılımıyla başlamıştı Ve diğer yerel olayları…


Dost Eller Mutfakta içiniz rahat!..

Beşiktaş Belediyesi Kent Araştırmaları Birimi olarak bu verilerden süzdüğümüz bir başka bilgi ise 75 yaş ve üzeri 5518 kişinin evlerinde onlara yardım edecek daha genç insanların bulunmayışı… Dost eller mutfak verdiği hizmetle ihtiyaçlarn karşılanmasında etkin rol üstleniyor.

Sözü edilen bu kişilerin 3218’i yalnız yaşıyor. 75+ 2242 kentli evde iki kişi yaşıyor. 75+ 48 kentli ise evde üç kişi yaşıyor. 5518 kentlinin ortalama yaşı 82,43’dür. Bu kentlilerin;
• %42,65’i merdiven inip çıkmada bir başkasının yardımına kısmen veya tamamen bağımlı.
• %26,86’sı evde kendi başına yaşayamayacak durumda. • %38,66’sı asgari düzeyde yemek pişirmek için bile kısmen veya tamamen bir başkasının yardımına bağımlı.
Dünya Sağlık Örgütü, 75 yaş ve üzerindeki yaşları “ileri yaşlılık dönemi” olarak kabul ediyor. Bu dönemde kendi öz bakım ve günlük gereksinimlerini tam olarak yerine getiremeyen, dengeli ve düzenli beslenemeyen kentlilerin destek ve yardıma ihtiyaçları var. Beşiktaş Belediyesi tarafından başlatılan “Dost Eller Mutfak” yemek dağıtım hizmetinin temel amacı, kendi gereksinim ve ihtiyaçlarını karşılayamayan öncelikle 75+ yaştaki kentlilere ve yalnız yaşayan engelli, dezavantajlı bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak, yaşam kalitelerini yüseltmek… TÜİK tarafından yayınlanan 2012 yılı “Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi” verilerine göre Beşiktaş’ın nüfusunun %6,40’ını 75 yaş üzerindeki kentliler oluşturuyor. Bu oranın rakamsal karşılığı ise 11.911 kişi. Türkiye geneli için 75+ yaştaki kişilerin toplam nüfus içindeki oranı ise %2,98. Bir başka deyişle 75+ yaş konusundaki Beşiktaş ortalaması Türkiye ortalamasının iki katından daha fazla.

Şimdi kayıt zamanı!..

Meslek edindirme kurslarının kayıt tarihi başladı. Ücretsiz olarak 40’a yakın branşta el emeğini değerlendirme ve meslek edindirme kursları sunuyor. Başvuru için ön kayıtlar 3 Eylül – 18 Eylül tarihleri arasında Levent Hizmet Binamızdan alınıyor.

Beşiktaş Belediyesi, Beşiktaş Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle kentlilerimize ücretsiz olarak 40’a yakın branşta el emeğini değerlendirme ve meslek edindirme kursları sunuyor. Başvuru için ön kayıtlar 3 Eylül – 18 Eylül tarihleri arasında Levent Hizmet Binamızdan alınacaktır.
Yabancı dilden el sanatları kurslarına, müzik ve gösteri sanatı kurslarından kişisel gelişim ve eğitim kurslarına, bilişim teknolojilerinden grafik ve fotoğrafçılık kurslarına kadar pek çok farklı alanda kendinizi yetiştirmek, geliştirmek ve bu kursların sonunda yeni bir mesleki beceri edinmek mümkün. Kurs programını başarı ile tamamlayan katılımcılara, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylı eğitim sertifikaları veriliyor. Başvuru Kriterleri:
1-Başvuru T.C. kimlik numaralı kimlik fotokopisi ile yapılmalıdır. Sadece kursa katılacak kursiyerin T.C. kimlik no’su ile işlem yapılabilir. 2-Beşiktaş ilçe sınırlarında ikamet eden kursiyerlerin başvuruları önceliklidir. 3-Kursiyer kayıt formunun iletişimi sağlamak için eksiksiz doldurulması gerekmektedir. Kayıtta iletişim kurulabilmesi için sabit telefon ve cep telefon numaraları mutlaka alınmalıdır. 4-Her kursiyer en fazla 2 branşa kayıt yaptırabilir.
5-Step-Aerobik ve Modern Danslar kursuna başvuran kursiyerlerimizin sağlık raporu getirmeleri gerekmektedir. 6-Başvuru yapan kursiyer daha önce seçtiği branşa 2 kez katıldığı takdirde tekrar kayıt yaptıramaz. 7-Kurs kontenjanı ön kayıt tarihi önceliğine göre belirlenecektir.
8-Yabancı dil kursları ve web tasarımı kursları için kayıt sırasında düzey yeterlilik bilgisi verilmelidir. 9-Drama kursu haricinde başvuru sahibinin 18 yaş veya üzeri olması gerekmektedir. 10-Beşiktaş Belediyesi’nin kurs programında değişiklik yapma hakkı saklıdır.

Hep beraber coşmaya!

Beşiktaş’ta etkinlikler hız kesmiyor Karadeniz müziğini dünya ezgileriyle lezzetlendiren bir grup… Entu, Eylül ayının ilk haftasınada Abbasağa Parkı Buluşmaları’ndaydı.

Entu Abbasağalıları ve tüm İstanbulluları coşturdu. Karadeniz’in; hırçın, sarsıntılı ama yaşam coşkusunu çağrıştıran, Karadeniz müziğine çağdaş, evrensel dokunuşlarla, özünü bozmadan soluk katan ENTU; sizi alacak ve aslında hiç bilmediğiniz bir rüzgara bırakıyor…
Unutmamayı anlatırken, unutmadan yaşananlara sahip çıkıp, kendi sesine sarılan ENTU; aslında sizi derin, dalgalı denizler gibi coşturuyor… ENTU; bir halkın, ayırımsız, müzik ortaklığına, sizi hiç yormadan, üzmeden, içinizi acıtmadan götürüyor… Bir nefes Karadeniz’e, tüm dünyayı sığdırıyor… Harun Topaloğlu Vokal, Aycan Yeter Tulum, İrfan Seyhan Kemençe,
Gökhan Altınbaş Bass Gitar, Geri Vokal, Aytek Can Gitar, Yunus Emre Unat Davul.

Bebek Şenliği Eylül ayında

Bebek Şenliği başlıyor. Eylül ayının ikinci haftasında Beşiktaşlılar ve istanbullular bebekte buluşuyor. Geçen yıl Bebek Parkı’nda gerçekleştirilen Bebek Şenliği, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın katılımıyla başlamıştı.

Bebeklilerin ve tüm İstanbulluların neşesi haline gelen Bebek Şenliği Eylülayında ziyaretçilerini ağırlayacak. Geçtiğimiz yıl da oldukça etkiliydi. Beşiktaş Belediyesi ve Bebekliler Derneği tarafından bu yıl sekizincisini düzenliyor. Geçen sene “Bebek Şenliği”,8-9-10 Haziran 2012 tarihlerinde birbirinden renkli etkinliklerle Bebek Parkı’nı 3 gün boyunca renklendirdi.
İstanbul’un en canlı mahallelerinden biri olan Bebek, 8-9-10 Haziran 2012 tarihlerinde yine müziğe, eğlenceye ve alışverişe doydu! Bebek Parkı’nda gerçekleştirilen Bebek Şenliği, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın katılımıyla başladı. Tüm gün Virgin Radyo DJ’lerinin performansları, akşamları ise farklı grupların konserleri ile Bebek Şenliği katılanlara keyifli anlar yaşattı. Şenlik boyunca eğlence, yiyecek-içecek ve alışveriş stantları sabah 11:00’dan gece 23:00’a kadar açık kaldı.
Birbirinden seçkin markalar, genç sanatçıların eserlerinden oluşan stantlar, genç ve özgün tasarımcılar, vintage kıyafetler, el yapımı takılar, kitap, hediyelik eşya ve ev aksesuarları gibi çeşitli ürünler bu sene de Bebek Şenliği’nde İstanbullularla buluştu.