İSMAİL BAŞTUĞ: SEÇİM GÖZLEMLERİ (1)

Ve Seçim yazılarına bu sayıdan itibaren baylıyorum. Takip etmenizde yarar var. Önce kısa kısa gözlemler…Daha sonra somuta geçeceğim. Bayram sonrası hareketlenme olur demiştim, başladı bile…

Belki siz hissetmiyorsunuz daha ama biz gelişmelere yetişemiyoruz. Siyasi Parti liderleri mitinglerde, genelgeler yayınlanıyor, demeçler veriliyor.
Yani; Erdoğan’da Kılıçdaroğlu’da, Bahçeli’de boş durmuyor!…
Eylül’de ve sonrasında bu hareketlenme daha da çok hissedilecektir. Zira artık yavaş yavaş adaylar açıklanmaya başlayacaktır Türkiye genelinde… Müracaatlar da sona eriyor çünkü… Sadece Genel Merkez tercihleri kalacak belki artık son aylara…
Seçimlerle ilgili haberle sizlere ilk ayrı başlıkta vermek istiyorum. İstanbul ve Beşiktaş bizim için önemli. İstanbul genelinde sağlıklı duyurular yapabilmek için belki bir süre daha beklemek gerecektir. Ancak biz medya olarak İl Başkanları ile görüşüyoruz, hatta onları Radyo Beşiktaş’taki canlı yayınlara alıp, sizlere ilk ağızdan bilgiler aktarmaya çalışacağız. Öncelikle de CHP ile başlayacağız sanırım, çünkü ilk sözü Oğuz Kaan Salıcı’dan aldık bile… Eylülde canlı yayında kendisi… AK Parti ve MHP ise sırada… İlçelere gelince; Ne yalan söyleyeyim ilçelerde sonuçlar da öyle çabuk gelmedi bu dönem. Geçen dönem daha çabuk sonuçlanmıştı yanlış hatırlamıyorsam, bizde haberlere 1-1,5 yıl öncesinden başlamıştık.
İLÇELERDE DURUM FARKLI
CHP’de aday adayı enflasyonu var edindiğim bilgiye göre… CHP Beşiktaş İlçe Başkanı Uğur Gedik, başkanlık için 7 aday, meclis üyeliği içinse tam 110 kişinin müracaatta bulunduğunu söyledi. AK Parti Beşiktaş İlçe Başkanı Zeynel Abidin Okul kısa sürede isim ve isimlerin açıklanacağını söylerken, henüz bir müracaat olmadığı öğrenildi. Geçen yazımda da belirtmiştim böyle olacağını… MHP İlçe Başkanı Ziya Kohen’de isim olarak iki veya üç kişi üzerinde çalışıldığını, isim olarak eylül bilemediniz ekimde adayın açıklanması gerektiğini vurguladı. Yoksa çok geç olacağını belirtti.
Hepsiyle uzun uzun görüşme yaptım, ancak çoğu sohbet şeklinde idi, ilçe başkanlarını da Beşiktaş Gazetesi ve Radyo Beşiktaş’ta konuk edeceğiz…Önümüzdeki ay itibariyle başlıyoruz. O zaman tüm sorularınıza cevap verecekler biraz sabır!..
Aday adaylarının adları bende var, neredeyse tamamı mesaj attı, haber talebi yaptı. her zamanki gibi herkese ve her partiye eşit mesafedeyiz. Bu nedenle en küçük ayrıntıya bile yer vereceğiz kimse merak etmesin. Ancak gönül isterdi ki,aday adayı olmadan, bizimle iletişime geçselerdi ve bizde onlara daha yakından tanısaydık. Hep söylüyorum seçim yaklaştığında değil iletişimim süreklisi önemlidir.
ÜNAL’A AYRI SAYFA!..
Ancak; Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’a ayrı bir paragraf açmak lazım!… Ünal geçen dönemin İstanbul birincisi, Türkiye üçüncüsü bir kişilik… İletişime açık, öyle ki ilk seçildiği günkü cep telefonunu kullanıyor. Bu güzel bir durum. Sürekliliğe önem veriyor,ekip ruhuna inanıyor. Beşiktaş Gazetesi olarak tüm mahalleleri geziyoruz, kentliyle konuşuyoruz, muhtarlarla röportaj yapıyoruz,.Yapılanlar da tatminkar. En azından gözlem böyle… Adaylığı açıklandığı anda en güçlüsü o, kendi adına CHP adına…
Ünal ile bu aydan itibaren Beşiktaş’ta yaptıkları, yapamadıkları, yaşadığı zorluklar, mutluluklar, hayallerini konuşacağız. Radyo Beşiktaş’ta geçen dönem ki gibi tartışma platformu açacağız. Beşiktaş Gazetesinde de tüm bunları seçim sonuçlanana kadar seri yazı şeklinde kesintisiz vereceğiz.
Özetle; Çalışan kazanacak yine!.. Hemde sonuna kadar!..
Bu arada AK Parti ve MHP’ nin adaylarıyla da ilgili aynı türden uygulama yapacağız merak etmeyin. Bu konuda geniş bilgi
vereceğim sizlere diğer sayıda…
HOŞGELDİN BİRLİKTELİĞİ!..
Kaymakam Abdullah Kalkan ile tanıştık geçenlerde… Kendisine “Hoş geldin!..” dedik. Beşiktaş Gazetesi ve benim Hürriyet ve Milliyet Gazetelerinde çalışırken yaptığım iş dünyası röportajlarından oluşturduğum “Yönetim Portreleri” kitabını hediye ettim kendisine…
İlk edindiğim kanaat; Kalkan çok dikkatli ve öğrenmeye açık bir devlet adamı. Tanımaya ve anlamaya yönelik bir çok soruya cevap verdik sohbet boyunca…. Yaklaşık 1 saat konuştuk, yazılmamak kaydıyla görüşme yaptık. Bu nedenle beni mahzur göreceksinizdir umarım yazamadıklarım için… Sonuçta; birçok konuda ortak çalışma kararı aldık prensip olarak. Umarım önümüzdeki günlerde Beşiktaş Gazetesi ve Radyo Beşiktaş’ta kentliye seslenir ve bizde sizin merakınızı gideririz.