İSMAİL BAŞTUĞ: RAMAZAN SONRASI SEÇİM

Ve sonunda ortalık hareketlendi. İlçelerde birçok isim aday adayı olduğunu açıklamıştı ama, İstanbul için CHP adına, Celal Doğan “adayım” dedi önümüzde bir yerel seçim olduğunu tekrar hatırladık!.. Tüm partiler gibi CHP’de adaylarını erken açıklayacağını duyurur, ama onlar da hep geç kalırlar. Ancak; Ramazan sonrası CHP adına İstanbul için en az iki ismin ön plana çıkmasını bekliyorum. Daha doğrusu eminim.
Ramazan sonrası diğer partilerde de isimler artık yavaş yavaş belirlenir artık. Dahası lafı çok olur. Tabii kesinleşmiş olan vardır veya isimler bellidir de ortaya dökülür. Bazı yerler de ise son dakikaya bile bırakılabilir.
Ak Parti’ye gelince, sanki bu süreç geçen dönem ki gibi biraz yavaş işleyecek. Her zamanki gibi Başbakana bağlı bir seçim stratejisi izleyeceklerinden sorun yok gibi gözüküyor. AK parti bu işi sakin götürür. Tek isim üzerinde yoğunlaşır, karışıklık çıkmaz, bunu da biliyorum.
İlçelerde de ise, isim enflasyonu yaşanıyor aldığım haberlere göre… Ama kamuoyu bu durumu pek fark etmiyor, biz henüz yazmadığımız için… Sadece aday değil, meclis üyelikleri ve diğerleri içinde ne nabızlar yoklanıyor şu sıralar.
Fakat; bazı ilçelerde, daha önceki bir yazımda da söylediğim gibi maceraya hiç gerek yok!.. Zaten görüştüğüm tepe yöneticilerde, ön seçimin ve yoklamalar, hatta araştırmalar dışında genel merkezin de etkili olacağını açık açık söylediler bana “özel yerler” için… Ancak; bir şey iyi gidiyorsa sonuna kadar götürmek gerekir. Mutlaka bu durumu iyi tartıyordur partiler. Ama öyle bir şey ki siyaset!…
Seçim öncesi ve sürecinde nasıl bir süreç izleneceğini tahmin etmek ise zor değil. 30 yıldır bu işi takip ederim, mesleğim icabı en tepe noktayı tanır, bilirim. Konuşur, öğrenirim. Değişmez hiç!.. Ama bu konuyu artık Ramazan sonrasına bırakıyorum. Zira bu sayıdan sonra artık yerel seçimlerle ilgili yazılara başlıyorum. Edindiğim bilgileri, aldığım haberleri, kulisleri ve benzeri her türlü bilgiyi sizlerle paylaşacağım. Gazete Beşiktaş’ı, Radyo Beşiktaş’ı ve www.besiktas.com.tr’yi izleyin, takip edin. Üç koldan, İstanbul ve özellikle de Beşiktaş’la ilgili her türlü bilgiyi en doğru, en erken ve en geniş biçimde vermek için hazırız.
Ramazan ayından sonra aday adayların açıklanması ile birlikte Radyo Beşiktaş’ta geçen dönem olduğu gibi yine 24 saat canlı ve görüntülü haber programlarına başlayacağız. Tüm siyasilerle bizzat ben konuştum, tümü Beşiktaşlılarla birlikte olacak. Bilginize…
BJK’DA CİDDİ VE RİSKLİ ADIMLAR!..
Semtimizin takımı Beşiktaş ne yazık ki bu sezon üvey evlat muamelesi görecek!.. Kasımpaşa Stadı’nda siyah beyazlı ekip ne kadar başarılı iş yapar göreceğiz. Hele hele tecrübesiz bir kadro ile yasak mı savarlar tahmin etmek zor. Avrupa’daki durumdan ise hiç bahsetmiyorum bile… Daha birçok şey var da detaya gerek yok.
Anlayacağınız sancılı bir dönem bekliyor Kartal’ı…
Yeni yönetim entrasan kararlara imza atıyor. Örneğin siyah beyazlıların bir küfürle Kasımpaşa’dan çıkacak olması bıçak sırtı bir vaziyet. İnönü Stadını tamamen yıkıp yeniden yapma fikri de ciddi bir adım. Altından tarih fışkıracağı bilinen Dolmabahçe’de böyle bir karar vermek te risk taşıyor. Ve tarih anlamında geçenlerde bunun ilk sinyali de verildi, umarım aşarlar zorlukları.
Yönetim işi bir sanattır. 10 yıl Hürriyet ve Milliyette “İş Yaşamı” sayfaları hazırladım. Yüzlerce Ceo ve tepe yöneticiyle bir araya geldim. Hatta bilen bilir bu konuda bir de kitap yazdım.
Sözün özü, Yönetim bir sanattır. Herkes lider ve yönetici olamaz. Kaos yönetimi ise, “Kriz demiyorum” bir tercihtir. Ama riskleri de çok fazladır. Başarı gelmezse, sonucu da çok kötü olur. Ama kaosu fark yaratmaya çeviren lider ve yönetim takımı da tarihe geçebilir. Benim bu işlerle ve yapılanlarla ilgili bir fikrim var ama paylaşmayacağım şimdilik. Bekleyelim bakalım, zaman ne gösterecek? Hangisi gerçekleşecek. Umarım 100 yılı aşkın koca Beşiktaş için her şeyin hayırlısı olur.