SPOR: Bilic imzayı attı

Beşiktaş’ın yeni Teknik Direktörü Slaven Bilic için BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde imza töreni düzenlendi. Futbol Genel Direktörü Önder Özen’in de yer aldığı törende yeni Teknik Direktör Slaven Bilic, şunları söyledi:
“Beşiktaş gibi çok büyük bir kulüpte çalışacak olmaktan dolayı gurur duyuyorum. Beşiktaş taraftarını tüm Avrupa tanıyor. Onların enerjisini kendi enerjimizle birleştirip rakiplere karşı bir avantaj elde edeceğimizi düşünüyorum.”
“Geçen sezon kötü bir sezon geçirdim. Yaşadığım zor günler dolayısıyla şimdi bir endişe duymuyorum tam tersine bir an evvel çalışmalara başlamak ve ilk maçıma çıkmayı arzuluyorum”
“Almanya’da oynadığım dönemde birkaç kez Türkiye’ye gelmiştim. 2008’deki olağanüstü maçta yine Türkiye’ye karşı oynamıştık. Türkiye’yi çok seviyorum. Hatta bende İngiltere’den bile öncelikli hale geldi diyebilirim.”
“Fatih Terim’le dostluğumuz var. Kendisine saygım var. Onunla ilgili olumlu hislerim var ama rakibiz ve onu ve takımını yenmeye çalışacağız.”
“Hangi statta oynarsak oynayalım taraftarlarımız o etkileyici atmosferi yaratacaktır. Sonuçta bir statta oynayacağız. Nerede oynarsak oynayalım olumlu atmosferi oluşturabiliriz. Bu konuda bir endişe duymuyorum.”
“Önder Özen ile yapılacak transferler hakkında fikir alışverişinde bulunuyoruz. Elle tutulur bir gelişme olduğunda sizlere bildiririz. Bugünden itibaren birbirimize yardımcı olarak Beşiktaş’ı yukarılara taşımaya çalışacağız.”
“Genç oyuncuların yetiştirilmesi konusunda konuşmalar yaptık. A takım hocası olsam da bu konuda katkı yapmak isterim. Transferlerle takım yaratamazsınız. Önemli olan deneyimli ve genç oyunculardan iyi bir ekip çıkarabilmektir. Benim için tek geçerli kriter oyuncunun performansıyla beni etkileye bilmesidir.”
“UEFA konusunda yazık olduğunu düşünüyorum. Sahada kazanılmış bir hakkın bu şekilde kaybedilmesi üzücü bir durum ama bunun bizim motivasyonumuzu etkileyeceğini sanmıyorum. Almeida ve Fernandes iyi profesyoneller.”

Futbol Genel Direktörü Önder Özen şunları söyledi:
“Beşiktaş’ta yeniden yapılanma devam ediyor. Bunun yanında transfer çalışmaları da sürüyor. Hocanın oyuncularla ilgili bilgisi var. Slaven Bilic’in buraya gelmesinde bana destek olan Başkanımız Fikret Orman ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz’e teşekkür ediyorum. Bana güvenip altına imza attılar. Bilic’in başarılı olması için ne gerekiyorsa yapacağım, bundan şüpheniz olmasın. Kendisinin huzurlu bir ortamda çalışabilmesi için her türlü çalışma yapılacak.”
Yeni Teknik Direktör Slaven Bilic, basın mensuplarının sorularının ardından sözleşmeyi imzaladı ve Futbol Genel Direktörü Önder Özen’le birlikte basın mensuplarına poz verdi.