İSMAİL BAŞTUĞ: SONUÇTA İNSANIZ!..

Öncelikle manşetimizle başlayayım… “Duman olduk!..” diye başlık attık. Gerçekten duman olduk… 1 Mayıs İşçi Bayramı, ardından Taksim Gezi Parkı eylemlerinden en çok Beşiktaş etkilendi. Bu ilçede yaşanan olaylar kentliyi adeta canından bezdirdi. İstenmeyen birçok olay yaşandı kentte… Bizim gazetemiz de Beşiktaş’ta Çarşı içinde ve inanın, günlerdir göz gözü göremez hale geldik!.. Yolda yürümekten vazgeçtik, camları bile açamadık. Ne vatandaşa ne de güvenlik güçlerine bir zarar gelmesini istemeyiz, ancak bu süre zarfında taraflar gerçekten büyük zarar gördü. Son günlerdeki görüntüler ise olması gereken gibiydi. Karşılıklı çiçek verenler, sıcak mesajlarla birbirlerini kucaklayanlar insanımıza yakışan nitelikteydi. Kışkırtıcı ve hainleri ayıklayalım, gençlere sahip çıkalım… Gözü dönmüş kişileri ve saldırganları ayıklayalım, polisimize sahip çıkalım. Mesleğe yıllar önce 1982 yılında Hürriyet Gazetesi’nde başladım. İstihbarat servisinde idim ve polis muhabiriydim. Sayısız olayın içinde oldum. Tüm bunları da tecrübelerime dayanarak söylüyorum. Bana sorarsanız; hak arama ve söz söyleme insani bir davranıştır ve demokratik bir ortamda olması gerekendir. Ancak kimsenin işi taşkınlığa ve saldırganlığa vardırmaması gerekir. Bu durum hak ararken, haksız duruma düşürür kişileri ve kitleyi… Bunu fırsat bilenler de olacaktır, her zaman da olmuştur. Tabii ortamı gerginleştirecek demeç ve açıklamalar da yapılmamalıdır. Sağduyu şarttır. Birbirimizi anlayabiliyor muyuz? Öyle görünüyor olabiliriz ama sanmam… Sade vatandaş yaşananları her yönüyle düşünüp, anlayabiliyor da, olaya politik yaklaşan her kimse, “Empati yapıyor” diyemem. Sanki insanın doğasında bu var!.. Umarım herkes her şeyi anlar ve doğruyu yapar da kazanan da Türkiye olur.
***
Bu durum çevre hareketi için, bir de hak arama yönünden başarıya ulaşmıştır. Siyasilerin dediği gibi gerisi sandığın işi… Seçimlere az kaldı, merakla bekliyorum. Kimsenin burnunun kanamasını istemem zira…
***
Bir önemli nokta da yıllardır birbirine giren taraftarların birleşmesi olmuştur. Üzerlerinde ait oldukları takımın formasıyla taraftarların kucaklaşması bir fırsattır, bunu da spor adına iyi kullanmak gerekir. Bu noktada ben de Çarşı Grubu’nun Kandil Günü, kandil simidi dağıtması sırasında Köyiçi’nde idim ve davranışları gözlemleme fırsatı yakaladım. *** Biraz da bizden bahsetmek gerekirse, Beşiktaş Medya Grup olarak Beşiktaşlıları bilgilendirmek adına 24 saat aralıksız yayın yaptık. Gündemi objektif açıdan çarpıtmadan her kesime söz vererek yakalamaya çalıştık. Halen de bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Örneğin; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Ana Muhalefet Partisi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmalarını, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu’nun demeçlerini, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’nın düşüncelerini ortak yayınlarla günlük e-gazetelerimizden, internet sitemizden ve Radyo Beşiktaş üzerinden sizlere aktardık. Bu arada Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal da canlı yayınımıza katılarak kentlilere önemli bilgiler verdi.