GÜNDEM: “Bu ülke hepimizin”

Türkiye Spor Yazarları ve Spor Kulübü Derneği Gezi Parkı olayları nedeniyle basın organlarına açıklama metni gönderdi. Detaylar şöyleydi: “Bu ülke hepimizin… Son günlerde, Gezi Parkı protestoları nedeniyle başlayıp yurt sathına hatta dünyaya yayılan olaylar herkesin malumudur.
Demokratik bir hak arayışı ile başlayıp ancak karşılıklı restleşmelerle üzücü noktalara ulaşan bu gösteri, eylem ve karşı tepkilerin geldiği nokta, bütün ülkeyi olduğu gibi spor yazarlarını da derin üzüntü ve endişeye sevk etmektedir.
Çünkü bizler için bu günler ayrı bir önem arz ediyor.
Bu gerginlik 20 Haziran’da başlayacak olan Akdeniz oyunları, hemen ardından 21 Haziran’da startı verilecek. U20 Dünya Şampiyonası ve talip olduğumuz 2020 Olimpiyat oyunları süreci sebebiyle dünyanın Türkiye’yi daha bir dikkatle takip ettiği şu günlerde ülkemiz adına büyük talihsizliktir.
Hele bu olayların 2020 Olimpiyatlarının ara değerlendirmesinin yapılacağı Temmuz ayı öncesine denk gelmesi çok daha büyük şanssızlıktır. Türkiye Spor Yazarları Derneği sportif açıdan da ülkemizin en kritik dönemden geçtiğini hatırlatır ve herkesin üzerine düşen görevin bilinci ile hareket etmesi gerektiğinin altını çizer.
Saygılarımızla
TSYD Genel Merkez
Yönetim Kurulu”