GÜNDEM: Vali’den açıklama

Gezi Parkı ile ilgili olaylar Türkiye gündemine yerleşti ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu açıklama yaptı. Açıklamalarından bazı satırbaşları şöyleydi: “Vali Hüseyin Avni Mutlu: İstanbulumuzda Taksim Meydanı’nda çalışmalarla ilgili bir süredir başlatılmış olan çalışmalar hepinizin malümu. Bu çalışmalar için mevcut işlerin süratle tamamlanabilmesi ve yayalaştırmanın vatandaşların kullanımına en uygun şekilde hazırlanabilmesi amacıyla İBB’nin yaptığı çalışmalar yoğun şekilde sürmektedir.

Bu çalışmaların muhtelif zamanlarda değerlendirmesiyle ilgili kamuoyunda farklı görüşler paylaşılmıştır. Şüphesiz ki her türlü fikrin değeri fevkalede yüksektir. Görüşlerin ifade edilmesi hepimizin ortak arzusudur.

Bununla birlikte Büyükşehirimizin yaptığı çalışmalarla zamanından önce tamamlanması gayretlerini takip ediyoruz. Geçtiğimiz gün başlatılmış olan çalışmaların çerçevesinde farklı asayişe de ilişkin gelişmeler yaşanmış ve bu çerçevede sizleri hem asayiş boyutu ve yapılan çalışmaların mahiyeti konusunda bilgilendirme hususu hissedilmiştir.”