İSMAİL BAŞTUĞ: HAYATA DAİR!..

Her zaman olduğu gibi yine kısa kısa birkaç konuyu değineyim bu hafta yaşadıklarımdan yola çıkarak… Yıl 1982… Hürriyet Gazetesi’nde polis muhabiriyim. İstihbarat Servisi’nde çalışıyoruz ve her türlü olayın içindeyim. Cinayet, soygun, gasp!.. Takip etmediğim olay kalmadı. Gece gündüz belli değil, bin bir zorluk… Kendimi spora attım da zor kurtuldum… Basın Danışmanlığı, medya ilişkileri ve spor yazarlığı ufkumu açtı ne yalan söyleyeyim!..
Yıl 2013… 13 yıldır Beşiktaş Gazetesi’ni çıkarıyorum ve Pazar hariç her gün gazetedeyim. 1 Mayıs günü… Beşiktaş’a geldim, gelmez olaydım, etraf kızılca kıyamet… Ve bir adım önü gazdan görünmüyor… İş merkezinin kapıları kilitlenmiş, içeri zor attım kendimi… Gözlerim yanıyor, yıka yıka geçmiyor. Gazeteye girdim, kimse ulaşamamış daha… Polis muhabirliği yaparken çektiklerim aklıma geldi. Zorlu yıllardı… O zaman bile bu kadar tedirgin olmamıştım. Evlerine dönmelerini söyledim herkese… Zaten ulaşım imkansız… Güvenli bir ortam da yok!.. Gazeteci de olsak önce insanız!..
O günden sonra iki tarafı da dinliyorum. Herkes kendine göre haklı… Suçu kendinde bulan yok.
Öz eleştiri beklemiyorum zaten… Ama şunu söyleyeyim; böyle devam ederse, her zaman en derin yarayı toplum alacaktır.
Umarım aklımızı başımıza alırız!..
“MAHALLENİN SESİNE KULAK VERELİM”
Geçen sayıda filmcilerden bıktık diye bir yazı yazmıştım. Ne kadar çok şikayet varmış meğerse bu konuda… Bana gelenleri yetkililere yönlendirdim. Çünkü çözüm makamı değilim, yazımı yazdım ihbarda bulundum, gerisi icra makamının… Bakalım ne olacak? Fikri takibe devam… Akatlar Mahallesi’nden laf açılmışken, bundan 4-5 yıl önce de yazmıştım, evler yavaş yavaş iş yerine dönüyor diye… Bu durum yine hortladı galiba… Tam detaya girmeyeyim ama Cebeci Caddesi’ne bir bakılırsa iyi olur bence… En iyisi; bir bez afiş asın, ticari alan olmadığını ilan edin, olsun bitsin bu iş!..
İSMAİL ÜNAL ADAYLIĞINI AÇIKLADI
Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal gerçi aylar önce bana ‘Adayım’ demişti. Radyo Beşiktaş’taki programda da canlı olarak bağlandığımızda aynı sözleri telaffuz etmişti, ama resmi bir durum olmadığı için ben pek fazla dillendirmemiştim. Hatta CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı radyo programı için stüdyolarımıza geldiğinde, programda dahi bu konuya girmemiştim. Çünkü daha zamanı vardı. Ayrıca, haberler değişik değişik aksediyordu kamuoyuna… Beklemeyi uygun gördüm bir yorum yapmak için… Ta ki geçenlerde Hürriyet Gazetesi Kelebek Eki’nde aynı şeyleri söyleyene kadar Başkan!.. “Adayım” demiş Ünal, tabii eklemiş; “Partim görev verirse…”
Bununla ilgili kısa bir yorum yapayım. Detayları başka yazılarıma saklıyorum:
“Bana kalırsa bir dönem daha görev vereceklerdir Başkan’a ve vermelidirler de… Geçen dönem İstanbul rekoru kıran Beşiktaş’ta Başkan’ın adaylığı bir mükafat, hatta vefa olarak taçlandırılmalıdır. Ben böyle düşünüyorum.”