KENT: Tiyatro oyunları, konserler…

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları İstanbul’da çeşitli etkinlikler kutlanıyor. Çocuklara özel etkinlikler kapsamında konserler, gösteriler yer alıyor. Tiyatro oyunları, film gösterimleri, eğlenceli atölye çalışmaları ve çocuklara özel konserler…

ÇAĞDAŞ BİR GÖLGE OYUNU
Cengiz Özek’in yazıp yönettiği ‘Çöp Canavarı’, Bakırköy Belediye Tiyatroları Yunus Emre Kültür Merkezi’nde saat 11.00 ve 14.00’te ücretsiz olarak çocuklarla buluşacak. Büyük bir perdede, kâh karada kâh denizde yüzen balıkların peşinde, zaman zaman da canavarın midesinde sindirilmeyi bekleyen çöplerin arasında geçen, günümüzde pek az örneğini gördüğümüz bu gölge oyununda çocuklar fantastik, düşsel bir dünyada dolaşacak.
ÇOCUKLAR KARNAVALI Beşiktaş Belediyesi, 23 Nisan’ı resim yarışması, satranç turnuvası ve çocuk kitapları festivali ve çocuk karnavalıyla kutluyor. 12.00 – 16.30 saatleri arasında Çilekli Spor Tesisleri’nde (Levent Mah. Çilekli Cad. BJK Koleji Yanı, Akatlar) gerçekleştirilecek olan etkinliklere katılım ücretsiz.
HAYVANLAR ALEMİNE YOLCULUK
Cevahir Alışveriş Merkezi bugün ve yarın, çocukları hayvanların gizemli dünyasına götürüyor. 12.00-19.00 arasında Cevahir’in 2. katında kurulacak alanda, doğadaki canlılar ve habitatları ile ilgili bilgi, yaratıcı drama destekli bir eğitimle çocuklara aktarılacak. Eğitimini tamamlayan her çocuğa sertifika verilecek.
‘ÇİZMELİ KEDİ’ PARKTA!
ETİ Çocuk Tiyatrosu bugün perdesini Kadıköy’deki Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda açacak; dünya klasikleri arasında yer alan ‘Çizmeli Kedi’ oyunu ile çocuklara unutamayakları bir gün yaşatacak. Oyun, saat 20.00’den itibaren ücretsiz olarak izlenebilir.
‘PASİF TV İİZLEME’YE HAYIR!’
Avrupa’nın en büyük dinozor temalı parkı Jurassic Land, bugün Da Vinci Learning Kanalı’nın eğlenceli bilim aktivitelerine ev sahipliği yapıyor. Farklı eğitim seviyelerindeki bilim ve eğlence programlarını ‘Pasif TV İzleme’ye Hayır!’ misyonu ile ailelere sunan Da Vinci Learning Kanalı’nın eğlenceli bilim gösterileri, Jurassic Land’ın fantastik dünyasında yer alan etkinliklere renk katıyor. Saat 14.00 ve 16.00’da tekrarlanacak gösterilerin biletleri biletix.com’dan edinilebilir.

NOTLAR ÇOCUKLAR İÇİN DİLE GELİYOR
Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası’nın bugün TİM Maslak Show Center’da sahneleyeceği ‘Notalar Müzikali’ çocuklara bireyin önemini ve farklılıkların kıymetini müzikle anlatacak… Türkiye ’deki çeşitli konservatuvarların 11-18 yaş grubu öğrencilerinden oluşan Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası’nın saat 13.00 ve 17.00’de sahneleyeceği ‘Notalar Müzikali’nde Sergei Prokofiev’in Romeo Juliet’inden, Ludwig Van Beethoven’ın 9. Senfonisi’nin 4. Bölümüne birçok eser seslendirilecek.

ŞİRİNLER GELİYOR
Dünyanın en sevimli mavi kahramanları Şirinler, 23 Nisan’ı Trump Alışveriş Merkezi’nde çocuklarla birlikte kutlayacak. 1 Ağustos 2013’te Türkiye’de vizyona girecek olan ‘Şirinler 2’ filminin 12.00 – 18.00 saatleri arasındaki gösterimlerinin ardından 14.00 – 18.00 arasında sıra Caillou Müzikali’ne gelecek.

RESSAM GÖZÜYLE…
Pera Eğitim ve Tiyatro BeReZe işbirliği ile Pera Müzesi, bugün çocuklar için interaktif bir sergi gezisi düzenliyor. ‘Resme bakmak’ ve ‘ressamın gözüyle bir resme bakmak’ olarak özetlenebilecek bu interaktif etkinlik, çocuklara oyun, tiyatro ve resim sergisini bir arada sunuyor. 12.00 – 12.45, 14.00 – 14.45, 16.00 – 16.45 saatleri arasındaki etkinlik için rezervasyon şartı var. (egitim@peramuzesi.org.tr)

OYUNCAKLARIN DÜNYASI
İstanbul Oyuncak Müzesi sekizinci yaşgününde herkesi çocuk olmaya davet ediyor… Müzede ilk olarak en sevilen çocuk şarkıları ziyaretçilere sunulacak. ‘Bedenimiz Enstrüman’ oyunu ile çocuklar kendi ritim enstrümanlarını yapacak; ‘Sinerji’ oyununda tüm katılımcılar çekmeli iplerle çizim yapacak. 13.00-16.00 saatlerinde tüm çocuklar müzeye ücretsiz giriş yapabilecek.

‘GELECEĞE FENERLER’
İstanbul Modern, 23 Nisan’ı, 8. Çocuk Şenliği kapsamında ‘Geleceği Aydınlatan Fenerler’ adlı programla kutluyor. Bu programda çocuklar, gelecekten beklentilerini sanatla anlatıyor. 28 Nisan’a kadar devam edecek şenlikte, 4-12 yaş grubu çocuklara yönelik atölye çalışmaları hafta içi her gün saat 10.00 ile 16.00 arasında, hafta sonu ise saat 10.00 ve 15.00 arasında yapılacak. Bir hafta devam edecek ücretsiz atölyeler bir saat sürecek. Her grubun kontenjanı 20 kişiyle sınırlı. Rezervasyon için: 0212 334 73 41.