MAGAZİN: Güzelleşme uğruna…

Kozmetik sektöründeki baş döndürücü gelişmeler son yıllarda yüzlerce farklı ürünün raflarda yer almasın beraberinde getirdi.
Ancak güvenilirliği ve etkinliğinden emin olmadan kullanılan kozmetik ürünler güzelleşmek bir yana, ciddi sağlık sorunlarına bile neden olabiliyor.
Bir süre önce Sağlık Bakanlığı tarafından da güvenilir olmadıkları gerekçesiyle toplatılarak mercek altına alınan kozmetik ürün kirliğiyle ilgili Liv HOSPITAL Dermatoloji Bölümü Uzmanı Doç. Dr. Gonca Gökdemir, “Güzelleşmek isterken hem sağlığınızdan hem de paranızdan olmayın. Doğru ve güvenli olmayan kozmetik ürünler, ciddi sağlık sorunlarına yola açabiliyor. Kozmetik ürün kullanmadan önce mutlaka bir dermatoloğa danışarak karar verin” diyor.

Yanlış kozmetik cildi bozuyor

Yanlış kozmetik ürün seçiminin ciddi alerjik reaksiyon, akne, egzama ve renk değişikliği gibi yan etkilere neden olabileceğine dikkat çeken Doç. Gökdemir “Cilt tipi, yaş ve yaşam koşulları ürün seçiminde büyük önem taşıyor. Kozmetik ürün yalnızca yüze sürülen ürün değildir, makyaj malzemeleri, saç boyaları, parfüm, tırnaklar için kullanılan birçok ürünün de kozmetik olduğunu unutmamak gerekli. Kozmetik ürünlerden gerçek anlamada faydalanabilmek için kişisel ihtiyaçların bir uzman tarafından belirlenmesi gerek. Kişinin cildinin çok hassas olduğu durumlarda daha tedaviye yönelik kozmetik ürünler kullanması gerekir. Bu tip dermo kozmetik ürünler ise mutlaka bir dermatolog tarafından önerilmeli rastgele satın alınarak kullanılmamalıdır” diyor.

Kozmetik ürünlerin içerdiği maddelere dikkat

Kozmetik ürünlerin içinde en fazla alerjik reaksiyon; koku maddeleri, paraben ve katernium15 gibi koruyucu ve boyar maddeler neden oluyor.

guzellesmek ugruna sagliktan olmak-