İSMAİL BAŞTUĞ: SEÇİMLER, PARTİLER VE ADAYLAR…

Geçen sayıda yazdığım yazı oldukça ses getirdi. Beşiktaş Gazetesi’nde benden böyle global bir yazı beklemeyen birçok okurum; “Ölü geçmiş, hayali gelecek ve gerçek şimdi” ile ilgili bir çok yorum yapmış. Yazının biraz psikolojik yorumdan ibaret olduğunu söyleyenler var ama benim yapmak istediğim insan analizi idi… Zaman zaman bu tür analizlere yer verebilirim, internet sitesinde buna benzer birçok yazım olabilir, buradan okuyun bence… 5 yıl öncesinde de Yönetim portreleri “adında bir kitap yayanlamıştım belki bunu internete koyarım.
Ama şimdi asli konumuza dönelim; Yani; Beşiktaş’a bakalım…
2013 yılı önemli olaylara gebe!.. 2014 yılında yapılacak olan yerel yönetimlerle ilgili seçim nedeniyle hummalı bir çalışma bu yıldan itibaren başlayacaktır. Yani gündem yerel seçimler olacaktır. Türkiye çapında bu yıl içinde yerel seçimlerle ilgili bir dizi adım atılacak olması başlı başına ciddi bir olay… Bu nedenle bence Mart, bilemediğiniz Nisan ayından itibaren ilçelerde çalışmalar başlayabilir kentlinin dikkatine sunarım. Adayların açıklanmasına daha zaman var, ancak önce aday olabilmek için ardından başkanlık için kıyasıya bir mücadele sürecektir bu yıl… Tüm partiler önce mevcut belediyelerini korumak daha sonra arttırmak isteyeceklerdir. Bu nedenle de birçok araştırma ve anket yaptırdıklarını duydum genel merkezlerin… İstanbul genelinde bakarsak,AK Parti bu yıl yine aynı adayla devam eder mi? Tartışılmaya başlandı bile…İstanbul’lu bence olaya “Topbaş” diye bakmıyor, parti olarak bakıyor. Yerel yönetimlerde Ak Parti’yi başarılı bulanların sayısı hayli fazla. Bu anketlerde açıkça ortaya konulmuş durum da. CHP ise İstanbul’u çok istiyor. Kemal Kılıçdaroğlu ile geçen dönem büyük bir oy patlaması yaşayan CHP’ de aday Mustafa Sarıgül mü olur veya bu isim neden her dönem ortaya atılır bilemiyorum. Başarır mı başarabilir, ama Gürsel Tekin veya başka bir isim bu işe ne der? Anlamak zor değil!.. İlçelere gelince maceraya gerek yok… Başarılı olmuş isimlerle devam etmek lazım. Yıllardır bu işin içindeyim, birçok belediye başkanına danışmanlık yaptım. Nasıl olsa çantada keklik diye ortaya atılan isimler hem kendilerini hem de partileri yok etti zaman içinde…Bir daha da o partinin adı hiç anılmadı yıllarda o yöre de… Bu nedenle tecrübe şart, hırs ve inatla bu iş olmaz!.. Şimdilik bu kadar demek istediklerimi yazılarımda açmaya çalışacağım, daha zaman var. Şimdilik yaşadıklarım ve duyumlarımın bir yorumudur.
Hele şöyle bir iki ay geçsin, partilerin üst düzey sorumluları ile bir oturup konuşayım, sizle paylaşırım tüm olup biteni…