İSMAİL BAŞTUĞ: SPOR-GENÇLER VE TECRÜBELİLER

Beşiktaş yazısının sporsuz olmayacağı artık aşikar!.. Kara Kartal’la ilgili analizime gelince gençleri pek beğeniyorum. Geçen yazımda sanki “Onlarla bu iş olmaz “ gibi bir kanı uyanmış bazı okurlarda…. Öyle demedim, tam tersi “Gençlerin tecrübeli oyuncularla harmanlanması lazım” dedim. Bir de “Beşiktaş bir hedef koymalı” diye ekledim. “Zaten hedef Şampiyonluk olmalı… Bunu da açık seçik söylemeli” dedim. Her türlü konuşma ve açıklama var. Kimsenin ağzında bu yok!.. Gizli hedef olmaz… Beşiktaş’a güvenelim ve camiayı ateşleyelim, yoksa ne stad dolar ne de güven tesis edilir!.. Demek istediğim budur!…

UYARI!..
Bahçeşehir Üniversitesi’ne dikkat!..
Eğitim kurumlarının “Önce insan” demesi gerekiyor. “Önce para” denilirse bu işte bir terslik vardır. Yoksa bir şekilde büyümek yayılmak, her yeri ele geçirmek çok ta önemli değil!..
Yıllardır Milliyet’te ve Hürriyette “İş yaşamı” sayfaları yaptım., yüzlerce patron ve kurum temsilcisi ile söyleşide bulundum. Hatta bu konuda kitap yazdım. Tecrübelerim böyle diyor.
Ama, benim başıma tam tersi geldi de anladım. Dahası ne yalan söyleyeyim, hayal kırıklığına uğradım!..
Olay şudur; Bahçeşehir Üniversitesine yüksek lisans için 1 yıllığına 12. 800 lira ödedik. Eğitim ortamını beğenmediğimiz ve de yoğunluktan iptal etmek isteyince, mali işler deki çalışanların ve de müdür beyin güler yüzü gitti, asık suratlar geldi. Ve şimdi sıkı durun; 5 hafta süre karşılığı, tam tamına 6.500 lira kesinti yapıldı. Halbuki, tahsilat makbuzu (Fatura değil) altında küçük bir ibare var. “İade durumunda % 2 banka komisyonu kesilerek geri ödeme yapılır” diye… “Bu nedir? Daha önce niye açıklama yapmıyorsunuz?” diye sorduğumuzda ise, “Eğitim yönergelerinde yazıyor, resmi gazeteleri takip etmemiz gerekiyor” yanıtı aldık. Yani para alırken, hiçbir açıklama yok, iade istendiğinde resmi gazetede yazıyor… Allah aşkına kim resmi gazete okuyor?… İnanın kendimi kandırılmış hissettim. Bu “önce insan” demek değil herhalde… Olsa olsa,….. hadi söylemeyeyim!.. Büyüklük bende kalsın!..
Biz ki Beşiktaş Gazetesi olarak ilçemizdeki üniversiteler başta olmak üzere tüm eğitim ve sağlık kurumlarına hiçbir ücret talep etmeden tanıtım ve haber katkısında bulunmuş ve bulunmakta olan bir kurumuz. Amacımız çok yönlü katkı vermek…
Ama artık karar verdim, özel tüm kurumlara kapımızı tümüyle kapattık. Ve her şeyi sıkı takibe aldık.
Nasıl mı? Örneğin Üniversite içinde bundan yıllar önce kaçak kat ve izinsiz ek alanlar yapıldığı iddialarına ben gülüp geçmiştim. Ama ben o zamanlar, eğitim kurumlarının üzerine bu kadar gidilmemesi gerektiğini düşünüyordum. Yanılmışım, zihniyet büyümek, yayılmak mıymış acaba tamamen? (Bk; Çeşitli internet siteleri ve medya organları… Şimdi benim bu yazımda hem gazetemizde, hem de haber portallarında yer alacak.)
Son edindiğim bilgi, Bahçeşehir Üniversitesi DGM’nin binasını almış, işi daha da büyütüyormuş, hayırlısı olsun!… Eminim, oradan da böyle iddialar ve pis kokular gelmez. Ne de olsa hepimiz Beşiktaşlıyız ve Beşiktaştayız.
Bir de uyarı; Bahçeşehir Üniversitesi ile Belediyenin ve kulübünde ortak çalışmaları var sanırım. Sayın Ünal ve Sayın Orman’ında bu işleri gözden geçirmelerini tavsiye ederim. Benim gibi üzülmemeleri için… Tabii karar kendilerinindir.
Bunlar benim yaşadıklarım ve fikirlerim. Kamuoyuyla paylaşmak istedim. Ben artık bu tür işlerde daha uyanık ve takipçi olacağım. Herkese tavsiyem, sizde hakkınızı arayın!..

ÖNERİ!.
Belediyeye budama ricası!..
Akatlar Cebeci Caddesi ve Kısmet Sokat’taki ağaçların boyu oldukça uzadı. Rüzgarda yerlere yatacak neredeyse… Kırılmadan, kopmadan insan ve evlere hatta araçlara zarar vermeden budanırsa iyi olur. Birçok defa bildirildiği halde ilgilenilmediği söyleniyor. Budama zamanı geçmeden bu iş hem büyük bir tehlikenin önüne var olmadan geçmiş olursunuz. Hem de mahalleliyi sevindirirsiniz.