İSMAİL BAŞTUĞ: BEŞİKTAŞ’TA GÜZEL İŞLER OLUYOR

Son zamanlarda BJK başkanlık seçimleri öncesi ve sonrası görüş ve fikirlerini sıkça yazdığımdan dolayı kentle ilgili bir çok şeyi ıskalamışım!.. Bizim gazetede Beşiktaş Kenti ile ilgili haberlere bakıyorum da ilçede birbirinden önemli işlerin yapıldığını görüyorum. Örneğin, İstanbul Depremi’ne karşın kentte yapılan çalışmalar oldukça önemli. Yıllar içinde geliştirilen bu çalışmaların sonuncusu deprem similazasyonu oldu. Bu önemli çalışmaya bizzat Beşiktaş Belediyesi Başkanı İsmail Ünal’ın katılması dikkat çekiciydi. Fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla Ünal, similazasyon aletinde 7.4 büyüklüğünde depremle sarsılmış. Bu görüntü oldukça önemli ve vatandaşa bazı şeylerin dikkatini çekmek için güzel bir çalışma. Beşiktaş Belediyesi daha önceden deprem sonrası toplanacak yerlerin listesini çıkarmış, mahalle bazında yapılan bu çalışmayı kamuoyuna duyurmuştu. Böylesine önemli bir konuya Gazete Beşiktaş olarak biz de sıkça yer vermiş, Beşiktaşlıları aydınlatmaya çalışmıştık.
Bu yazımın önemli bir kısmını deprem ve afet konusu üzerine ayırmamın nedeni, her zaman söylediğim gibi bu ve benzeri çalışmaların sürekliliğidir. Sadece afet günleri veya benzeri zamanlarda hatırlanması ve göstermelik çalışmalar yapılması bana hiç hoş gelmemiştir. Böylesi önemli bir konu üzerinde sıkça duran ve çalışmalarını her geçen gün artıran Beşiktaş Belediyesi’ni ve İsmail Ünal’ı kutlamak istiyorum.

Xx

Fikret Orman’ın yapacak çok işi var

Yeni başkan, seçilir seçilmez kolları sıvadı. Seçim öncesi söylediği gibi mali yapıda ilk adımları da attı. Özellikle Tayfur Havutçu’nun takımın başına getirilmesi beklenen bir olaydı. Kulüp içindeki yapılanmada, neler yapacak ben de merakla bekliyorum. Stat konusuna gelince, oldukça karmaşık bir durum. Ancak söylemlerinden anlıyorum ki, başta Başbakan olmak üzere bakan ve bürokratları ikna edecek. Maddi açıdan ise durumu nasıl kotaracak? İşte onu ben de bilmiyorum. Zaten Orman da bu konuda, ser verip sır vermiyor. Belli ki o da, önünü görebilmek için camiadan sabır bekliyor. Demirören’le bu kadar zorluğa katlanan camia yeni Başkan Fikret Orman’a en az eski başkan kadar süre verecektir umarım.
Süper finallere gelince, Beşiktaş’ın çok şansı olduğunu söylemek mucize olur, bunu kabul etmeliyiz. Ancak Siyah-Beyazlı takımın sahaya çıkıp tüm maçlarını almak için mücadele etmesi kaçınılmazdır. Hiç değilse savaşan bir takım görüntüsü vererek camiayı böylesine kötü bir dönem sonucunda sevindirmeye çalışmalıdır. Artık bekleyip göreceğiz.