SPOR-Beşiktaş’ta isyan sürüyor

BEŞİKTAŞ-Beşiktaş’ın ceza isyanı büyüyor. Siyah-Beyazlılar’ın hukuk işlerinden sorumlu yöneticisi Ahmet Akpınar, yaptığı açıklamalarla kulübün isyanını dile getirdi. Beşiktaş’ın ceza isyanı büyüyor. Siyah-Beyazlılar’ın hukuk işlerinden sorumlu yöneticisi Ahmet Akpınar, yaptığı açıklamalarla kulübün isyanını dile getirdi.

İsyan raporu
Kayserispor maçı sonrasında toplam 117 bin 500 TL para cezası ve 1 maç seyircisiz oynama cezası alan Kara Kartallar’ın, bu cezayı Gaziantepspor’la oynanacak kupa karşılaşmasında çekeceği açıklanmıştı. Akpınar, bu kararla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte Akpınar’ın sözleri…

‘Bir garip hesaplama’
“Bu tartışmanın nedeni Futbol Disiplin Talimatnamesi’nin açık olmamasıdır. Beşiktaş’a bu talimatnamenin 52-5 bendi gereğince küfürlü tezahüratta 4. kez ihlalden dolayı, kulübe ceza verilmiştir. Burada, “Bir resmi maçı seyircisiz oynar, 60 bin TL para cezasını öder” denilmektedir. Aynı maddenin 9 bendinde, “Lig ve kupa maçları ayrı değerlendirilir” denmektedir. Nasıl ki, ligde dört sarı kart gören bir oyuncunun lig maçında cezalı duruma düşüp, kupada oynayamaması gibi… Beşiktaş, daha önce 3 kez Süper Lig’de, 1 kez de kupada çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle cezalandırılmıştır. Kayseri maçında alınan ceza, Beşiktaş’ın ligde aldığı dördüncü cezadır. Biz federasyona başvurduktan 4 gün sonra ve henüz karar kesinleşmemişken federasyon bize Gaziantep maçında cezanın infaz edileceğini bildirmiştir… Hakkımızı Tahkim’de arayacağız….”

‘Çifte standart var’
“Kulübümüz daha önce lig ve kupada toplam 4 kez ceza almıştır. Eğer TFF’nin kararı doğruysa, bize 120 bin TL para cezası vermeleri gerekirdi. Ancak Beşiktaş’a verilen para cezasına göre, kupa ve lig maçları ayrı ayrı değerlendirilmiştir. Yani seyircisiz oynanacak maçın, ligdeki Gençlerbirliği sınavı olması gerekir. Tahkim Kurulu’na yapacağımız itirazın bir dayanağı da cezaların ve sevklerin eşit yapılmadığı hususudur. Örnek vermek gerekirse…. Beşiktaş-Kayserispor maçında bize verilen cezanın dayanağı 8 kez toplam 107 saniye süreli çirkin ve kötü tezahürattır. Bu sezonki Bursaspor-Galatasaray maçının temsilci raporunda Bursaspor seyircisi 10 kez ve toplam 108 saniye çirkin ve kötü tezahüratta bulunmuş, keza Galatasaray seyircisi 8 kez 120 saniye süre ile çirkin ve kötü tezahüratta bulunmuştur. Raporun varlığına rağmen TFF Disiplin Müfettişleri, Bursaspor’u PFDK’ya sevketmemiştir. Galatasaray sevkedildiği PFDK’dan ceza almamıştır. Beşiktaş-Fenerbahçe maçının temsilci raporunda, misafir takım Fenerbahçe seyircisinin 9 kez 111 saniye çirkin ve kötü tezahüratta bulunduğu yazılmış olmasına rağmen, Fenerbahçe hakkında bu konuda bir sevk de yapılmamıştır.”

‘Adalet istiyoruz’“Kulüp olarak Federasyon’dan isteğimiz, cezaların eşitlik ilkesine uygun olarak verilmesidir. Bu açıklamaları yaparken amacımız diğer kulüplerin neden ceza almadığını ya da ceza almaları için sevklerinin yapılmasını istemek değil, yapılan çifte standardın spor kamuoyu tarafından bilinmesini temin etmektir. Tahkim Kurulu’na yapacağımız itirazın amacı, maç seçmek değildir. İsteğimiz TFF kurallarının tam bir eşitlik içinde uygulanmasıdır.”

Tümspor