SPOR-Alternatifi hazır

BEŞİKTAŞ-Futbol Komitesi, sezon sonunda yaşayabilecekleri teknik direktör ve forvet sıkıntısı için önlemini erkenden aldı. B planını hazırlayan Siyah-Beyazlı idareciler, Bobo ve Almeida’nın ayrılma ihtimaline karşı golcü adaylarını belirledi. Takımın başında bulunan Teknik Direktör Tayfur Havutçu’ya yönetimin güveni tam ancak alternatif adaylar da hazır.Beşiktaş’ta Bernd Schuster’in istifası sonrası takımın başına geçen Tayfur Havutçu, kısa zamanda Siyah-Beyazlı kulüpte yüzleri güldürmeyi başardı. Sezon sonuna kadar ekibin başında bulunacak olan Havutçu, beklentileri karşılayabilirse önümüzdeki sezon da görevine devam edecek. Tüm bu gelişmelere karşın Futbol Komitesi her türlü ihtimali göz önünde bulunduruyor. Teknik adam konusu ve takımdan ayrılma ihtimali bulunan futbolcularla ilgili B planı hazır. Futbol Komitesi, hoca arayışını şimdilik ağırdan alırken oyuncularla ilgili çalışmalar hızlı ilerliyor.

Sporting Lizbon’un Hugo Almeida’yı ciddi bir şekilde izlemesi de Beşiktaş’ı harekete geçirdi. Bobo’nun da sezon sonu gitme durumunu değerlendiren komite, iki oyuncu için alternatif isimler üzerinde çalışmaya başladı. Belirlenen isimleri gizli tutan komite, “Yıldızları Beşiktaş’a getirirken bu transferleri nasıl yaptığımızı soruyorlardı. Biz tespit ettiğimiz oyuncularla ilgili çalışmaları yürütüyoruz. Şayet Almeida ve Bobo takımdan ayrılırsa o zaman transfer harekâtına başlarız. Şimdilik bu çalışmalara hız verecek bir durum yok.” açıklamasında bulundu.

Futbol Komitesi’nin başında bulunan Serdal Adalı da her adımı dikkatli atmaya çalıştıklarını vurguladı. Adalı, “Teknik direktörümüz Tayfur Havutçu ile her konuyu konuşabiliyoruz. Takımı en iyi tanıyan isim o. Biz hocamızla devam etmek istiyoruz. Şartlar da buna imkân verirse B planı uygulamaya geçmez.” ifadelerini kullandı. Yabancı transferinden çok yerli oyuncular üzerinde durduklarını kaydeden Adalı, “Bobo ve Almeida takımdan ayrılmadığı sürece yabancı oyuncu transferinde acelemiz yok. Defansa ve sol beke ihtiyaç var. Bu bölgeler için araştırmalarımız devam ediyor. Öncelikli olarak yerli oyuncularla bu açıkları kapatmaya çalışacağız.” dedi.

Scolari, Beşiktaş’ı reddetmiş

Beşiktaş’ın transfer gündeminde yer aldığı iddia edilen Felipe Scolari, Siyah-Beyazlı takımdan teklif aldığını; ancak olumsuz cevap verdiğini açıkladı. Arena SporTV’ye konuşan Portekizli tecrübeli teknik direktör, Avrupa’daki menajeri Jorge Mendes’in Siyah-Beyazlıların teklifini kendisine ilettiğini söyledi. Scolari, 2012 yılına kadar Palmeiras’la mukavelesinin olduğunu ve yıl sonuna kadar burada kalacağını bildirdi. Beşiktaş, Scolari’ye öneri götürmediğini açıklamıştı.

ZAMAN
Demirören Akgül’ü ziyaret etti

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, Gençlik ve Spor Genel Müdürü (GSGM) Yunus Akgül ile dün basına kapalı olarak özel bir görüşme yaptı. GSGM’nin Kızılay’daki merkezindeki toplantıya Başkan Demirören’in yanı sıra genel sekreter Fahrettin Curoğlu, İnönü Stadı’nın yapımıyla yakından ilgilenen yönetici Orhan Saka ve Mehmet Soysal katıldı. Başkan Demirören yeni yapılacak statla ilgili Akgül’e bilgi verdi. Stadın yapımı için destek isteyen Yıldırım Demirören, Akgül’e projenin neler içerdiğini anlattı.