SPOR-Çarşı devrimi

BEŞİKTAŞ-Mısır, Tunus, Libya gibi Kuzey Afrika’yı etkisi altına alan devlet başkanlarına karşı ayaklanmaların bir başka versiyonu Beşiktaş’a sıçrıyor. Siyah-Beyazlı taraftarlar, Schuster’in gitmesi için isyan başlatıyor. Beşiktaş’ta “Çarşı Devrim” için düğmeye basılıyor. Sezon başında büyük umutlarla takımın başına getirilen, havaalanında omuzlarda karşılananAlman teknik direktör Bernd Schuster ile taraftarların sevgi bağı tamamen koptu.

Bildiğini okuyan tavrı, taraftarlara “pepinos-hıyar” demesi, “Beğenmiyorlarsa stada gelmesinler evlerine gitsinler” sözleri Schuster’in sonunu hazırladı.

Schuster’e isyan

Son bir ayda Kuzey Afrika’yı etkisi altına alan, Tunus, Mısır, Libya gibi ülkelerin devlet başkanlarının iktidardan indirilmesi için başlatılan halk ayaklanmasının bir başka versiyonunu Siyah-Beyazlılar’ın ünlü taraftar grubu Çarşı’ya model olacağı öğrenildi. Taraftarların, Beşiktaş’a tarihinin en kötü sezonlarından birini yaşatan teknik direktör Schuster’e karşı ayaklanma başlatacağı bildirildi.

Merkez Köyiçi

Siyah-Beyazlı taraftarlar, bugünkü Antalyaspor maçının sonucunu bekleyecek. Olası bir yenilgi halinde ise isyan için düğmeye basılacak. Kendilerine hakaret eden ve kendisini kulübün üstünde gören Schuster’i artık Beşiktaş’ta görmek istemediklerini söyleyen taraftarların karargah merkezinin ise Beşiktaş Köyiçi olacağı öğrenildi. Ayaklanmanın adı da “Çarşı Devrim” olarak adlandırılıyor.

Antalya son şans

Taraftarların bu eylemi, Dinamo Kiev ile oynanan ilk maç sonrası Schuster’in kendileri hakkındaki söyleminden sonra yapacağı ancak Fenerbahçe derbisini ve ikinci maçı düşündükleri için gerçekleştirmedikleri öğrenildi. Antalya maçının sonucunun Beşiktaş için milat olduğunu belirten taraftarlar, “Takım mağlup dönerse Schuster’i Demirören bile kurtaramaz” dediler.

FOTOSPOR