SPOR-Dinamo Kiev ile zorlu randevu 22: 05’te

BEŞİKTAŞ-Dinamo Kiev karşısında zorlu sınav. Beşiktaş, bugün (24 Şubat) saat 22.05’te Ukrayna’nın Dinamo Kiev takımıyla UEFA Avrupa Ligi 2. Tur rövanş maçına çıkacak. Kiev’deki Valeriy Lobanovskiy Stadı’nda oynanacak olan mücadeleyi Fransız hakem Tony Chapron yönetecek. Chapron’un yardımcılıklarını Emmanuel Boisdenghien ve Michael Annonier yapacak. Mücadelede ilave yardımcı hakemler ise Clément Turpin ve Said Ennjmi. Maçta 4. hakem olarak Fredy Fautrel görev yapacak.

İLK MAÇ 1-4

Siyah-beyazlılar, UEFA Avrupa Ligi 2. Tur ilk maçında rakibini 17 Şubat Perşembe günü Fiyapı İnönü Stadı’nda ağırladı. Karşılaşmanın 37. dakikasında Beşiktaş’ın tek golünü Quaresma atarken, Dinamo Kiev, mücadeleden 4-1 galip ayrıldı.

AVRUPA’DA 150. MAÇ

Beşiktaş, Dinamo Kiev ile oynayacağı UEFA Avrupa Ligi 2. tur rövanş maçıyla birlikte Avrupa kupalarında 150. karşılaşmasına çıkacak. Siyah-beyazlılar, bugüne dek Avrupa kupalarında yaptığı toplam 149 maçtan 53’ünü kazanıp, 30’unda berabere kalırken, 66 müsabakada ise rakiplerine yenildi. Avrupa arenasında bugüne kadar rakip fileleri toplam 183 kez havalandıran ”Kara Kartallar”, kalesinde ise 218 gol gördü.

EN ÇOK GALİBİYET BU SEZON

Beşiktaş, bu sezon Avrupa kupalarında en çok maç oynadığı, en çok gol attığı ve en çok galip geldiği sezonu yaşarken, toplam 13 maça çıktı.

Bu 13 karşılaşmanın 9’unda sahadan galibiyetle ayrılan ”Kara Kartallar”, 2 beraberlik, 2 de yenilgi aldı.